Ετικέτες

29.3.19

Η Τουρκία “έκαψε” το 1/3 των αποθεματικών της σε ξένο συνάλλαγμα για να στηρίξει τη λίρα

τουρκικη-λιρα-1
Ενόψει των τοπικών εκλογών στη Τουρκία που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή (31/3), η Άγκυρα επιχείρησε να σταματήσει τη διολίσθηση της λίρας το τελευταίο διάστημα, “καίγοντας” το 1/3 των αποθεματικών της σε ξένο συνάλλαγμα.

Ο Έλγιν δεν έκλεψε τα μάρμαρα του Παρθενώνα με σουλτανικό φιρμάνι;

Αποτέλεσμα εικόνας για elgin
Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι καταρρίπτεται το επιχείρημα των Βρετανών ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα αρπάχτηκαν από τον λόρδο Έλγιν με την συγκατάθεση του σουλτάνου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αφαιρέθηκαν στο διάστημα 1801-1812 από τον Βρετανό που είχε υπηρετήσει πρέσβης της χώρας του στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι προέβη στο ανοσιούργημα αυτό έχοντας εξασφαλίσει σουλτανική έγκριση.

Και όμως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ομοφωνούν στην εξωτερική πολιτική

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Ν.Δημοκρατια και Συριζα

Στην επιφάνεια, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούονται σχεδόν για τα πάντα, και βεβαίως για ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι τα ελληνοτουρκικά, οι προσεγγίσεις των δύο κομμάτων φαίνεται να αποκλίνουν, μέχρι του σημείου να συμπεριλαμβάνουν αντιπαραθέσεις ακόμα και επί των εμβατηρίων των παρελάσεων. Ωστόσο, πίσω από την απατηλή αυτή εικόνα, που κατά βάση περιορίζεται στον ανταγωνισμό επί της νομής της εξουσίας, ο βαθμός ομοφωνίας των δύο αυτών κομμάτων, όπως και του συνόλου του κατεστημένου της χώρας είναι σχεδόν απόλυτος, ιδίως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

«Τι να κάνω όταν με λένε φανατική επειδή νηστεύω;»


Όταν νηστεύω από λάδι την Παρασκευή, για να κοινωνήσω την Κυριακή και οι συμμαθητές μου μού λένε ότι είμαι φανατική Χριστιανή κι ότι ο φανατισμός είναι αμάρτημα, τι πρέπει να κάνω;
Ο ιερός θεσμός της νηστείας κατέχει σημαντική θέση στη ζωή της Εκκλησίας μας και είναι πολύ ωφέλιμος για την πνευματική ζωή του ανθρώπου. Δυστυχώς όμως πολύ συχνά παρερμηνεύεται και παρεξηγείται, κυρίως από ανθρώπους που δεν έχουν γευθεί τη χαρά και την ωφέλεια που αποκομίζει ο πιστός από αυτήν.

Μαζικές διαρρήξεις παραμονή της 25ης Μαρτίου στη Βόρειο Ήπειρο


Μαζικές διαρρήξεις σημειώθηκαν παραμονή της 25ης Μαρτίου στη Δερβιτσάνη του Δήμου Δρόπολης, στο χωριό όπου έλαβαν χώρα οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις του αναγνωρισμένου μειονοτικού δήμου της περιοχής.

H Κυβέρνηση Μακρόν Χρησιμοποιεί Νάνο-σωματίδια και Χημικούς Μαρκαδόρους DNA Ισραηλινής Παραγωγής Εναντίον Διαδηλωτών, για Πρώτη Φορά εκτός Παλαιστίνης.


Strategika 51 Comité Valmy, Fort Rus, 27-3-2019
Nέα χημικά και βιολογικά όπλα καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων, αδοκίμαστα μέχρις τώρα εκτός Παλαιστίνης, εγκαινίασε η γαλλική κυβέρνηση Μακρόν, εναντίον διαδηλωτών και περαστικών στην 18η εβδομαδιαία έξοδο των «κίτρινων γιλέκων», εναντίον της, στους δρόμους και πλατείες της Γαλλίας, το Σάββατο 16 Μαρτίου.Την πληροφορία, πηγών προσκείμενων στις γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας, μεταδίδουν τα ηλεκτρονικά μέσα ελεύθερης ενημέρωσης Al Manar News, ComitéValmy, Dutch Anarchy και Fort Rus. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα -πολύ σκοτεινά και δυσοίωνα (σε συνάρτηση και με άλλες ευρωπαϊκές καινοτομίες) στοιχεία:

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ζήσε τον γάμο σου στην πληρότητά του


π. Ανδρέας Κονάνος

Έχω βρεθεί μπροστά σε ζευγάρια με τα παιδιά τους. Και λέει ένας απ’ τους δύο συζύγους «Αχ, πάτερ, σας ζηλεύω! Σας καμαρώνω που τα αφήσατε όλα και είστε έτσι όπως είστε. Μακάρι να ‘μασταν κι εμείς σαν κι εσάς».

Στο κενό η μεσολάβηση στο Ουκρανικό των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αλβανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Στο κενό η μεσολάβηση στο Ουκρανικό των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αλβανίας Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου