Ετικέτες

2.9.19

Ο θαυμαστός βίος του π. Σεραφείμ Ρόουζ († 2 Σεπτεμβρίου 1982)


Σχετική εικόνα

Μια από τις αδελφές της Σκήτης της Αγίας Ξένης έγραψε: 

«Το τελευταίο κήρυγμα του π. Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας της Μεταμορφώσεως ήταν πολύ ειδικό για όλους εμάς που βρισκόμασταν κοντά του. Κατά τη διάρκεια της Λιτής στην αγρυπνία για τη γιορτή, οι μοναχοί του μοναστηριού, οι μοναχές της Αγίας Ξένης και οι επισκέπτες πήγαν έξω στο δάσος με πομπή, κρατώντας κεριά και ψάλλοντας τα στιχηρά της εορτής – οι άνδρες στην περιοχή της Σκήτης της Μεταμορφώσεως στην κορυφή του όρους Άγιος Γερμανός, οι γυναίκες στην περιοχή της Σκήτης του Προφήτη Ηλία. Συναντήθηκαν οι φωνές τους καθώς έψαλλαν από κοινού στη βάση ενός μεγάλου σταυρού, που υψώνεται πάνω από το φαράγγι Μπίγκουμ. Η νύχτα ήταν χωρίς σύννεφα και έναστρη. Ο π. Σεραφείμ, με λευκά άμφια, πήγε στον σταυρό και έκανε νόημα σε όλους να σβήσουν τα κεριά. Στάθηκε σιωπηλός για μια στιγμή, εξετάζοντας το σκοτεινό φαράγγι και τον γεμάτο αστέρια ουρανό, και άρχισε κάπως έτσι:

Ξένοι φοιτητές αντλούν γνώση από το Ελληνικό Ινστιτούτο της Βενετίας

 
Νέοι από πανεπιστήμια του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και του Πεκίνου συναντήθηκαν στις αίθουσες του ερευνητικού κέντρου, προκειμένου να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας .

Τζόρτζ Χόρτον: «Οι Τούρκοι έμειναν ίδιοι και απαράλλαχτοι στο πέρασμα των αιώνων»: Ήγουν, βάρβαροι

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκο μογγόλοι

Του Δρα Άρη Πετάση

Αλίμονο αν ζω χωρίς καρδιά...

Αλίμονο αν ζω χωρίς καρδιά.

Άγιος Γέροντας Πορφύριος: «Η πνευματική εργασία να μη γίνεται αντιληπτή»

Ό,τι κάνει ο καλός εαυτός μας, να μην το παίρνει είδηση ο κακός «Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου».
«Αριστερά» είναι ο αντίθετος εαυτός μας, που όταν το πάρει είδηση, θα τα χαλάσει όλα. Ο αντίθετος είναι ο κακός εαυτός μας. Νέος είναι ο εν Χριστώ εαυτός μας, ενώ ο άλλος είναι ο παλαιός. Χρειάζεται τέχνη για να μην παίρνει είδηση ο παλαιός. Χρειάζεται τέχνη και κυρίως η Χάρις του Θεού.

Έχεις μήνυμα...

 
Πήγα στο "νοσοκομείο του Θεού" για μία γενική εξέταση και διαπιστώθηκε ότι όντως ήμουν βαριά άρρωστος!
Όταν μου πήραν την "πίεση", είδαν ότι είχα χαμηλό δείκτη τρυφερότητας και όταν έλεγξαν τη "θερμοκρασία" μου, είδαν πως το άγχος μου είχε φθάσει τους 40 βαθμούς...

Άλλο Γέροντας, άλλο πνευματικός, άλλο εξομολόγος


Παπά Τύχων
Υποτακτικός του ήταν ο Άγιος γέροντας Παΐσιος που τον γηροκόμησε, τον έθαψε και τον διαδέχθηκε στο Καλύβι. Μετά έγραψε τον βίον του παπα-Τύχωνα
που του παρουσιάστηκε μετά την κοίμησή του.