Ετικέτες

8.11.22

Άγιος Νεκτάριος: Οι τελευταίες ώρες της επίγειας ζωής του στο Αρεταίειο


domatio_aretaieio_agios_nektarios_2.jpg
Στον 2ο όροφο του Αρεταίειου νοσοκομείου επί της Βασιλίσης Σοφίας στην Αθήνα βρίσκεται ο θάλαμος όπου νοσηλεύτηκε για 2 μήνες περίπου και στις 8 Νοεμβρίου του 1920 εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος.

Αγιος Νεκτάριος : Το σπίτι του στην ΑίγιναΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος Αγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης ΕΙΝΑΙ θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή. 

Βίος Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

Αποτέλεσμα εικόνας για Βίος Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
9 ΝοεμβρίουΗ πιο πρακτική ιστοσελίδα για να βρίσκετε πλήρεις ακολουθίες (χωρίς μουσικά) είναι:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 8/11)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 9/11)

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Αιτήματα προσευχής 08/11/22

 

[τελευταία ενημέρωση: 08/11/22, 12:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


08/11


Υπέρ θείας βοηθείας

Χρήστου και Χαραλαμπίας: περνούν κορωνοϊό στο σπίτι. Ο Χρήστος είναι λίγο χειρότερα και θα κάνει σε λίγο ακτινογραφία. Ας ευχόμαστε! 

Παναγιώτας: είναι μέλος της ομάδας ψαλτηρίου μας. Έκανε ένα χειρουργείο πριν λίγες μέρες. Δεν έχω κάποια νεότερη ενημέρωση ακόμα.

Υπέρ αναπαύσεως:

Άννας: Πρόκειται για την 29χρονη ιατρό που σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν λίγες μέρες. Ο Θεός ας την αναπαύει και ας δίνει δύναμη στους δικούς της.

Ας ευχόμαστε και για τον οδηγό ταξί (πάνω στον οποίο έπεσε το όχημα της Άννας) να ξεπεράσει τα τραύματά του και να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση του. Δεν γνωρίζω το όνομά του. Αν κάποιος το ξέρει ας μας ενημερώσει. 

Καλλιόπης: είχε καρκίνο στήθους και την είχαμε σε προσευχή. Τελικά κοιμήθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ας ευχόμαστε ο Θεός να την αναπαύει.

Απελευθέρωση Φλώρινας (8 Νοε 1912)

 


Μετά τη νικηφόρα προέλαση του Ελληνικού Στρατού και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912, το Γενικό Στρατηγείο αποφάσισε τη συνέχιση των επιχειρήσεων με σκοπό την απελευθέρωση και των υπόλοιπων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και της ενδοχώρας της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πρότεινε στο Υπουργείο Στρατιωτικών την αποστολή αγημάτων στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, όπου δεν υπήρχαν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για την κατάργηση της τουρκικής διοίκησης και την ανάληψη της αρχής από τους Έλληνες.