Ετικέτες

21.3.18

Ο Μέγας Κάνών-Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου


Το κείμενο 

"ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΜΟΥ" - ΘΡ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Στανίτσας

ΥΜΝΟΙ ΤΡΙΩΔΙΟΥ

Απο το αρχείο του πρωτοψάλτη και συλλέκτη Δημητρίου Σκρέκα.

Τί είναι ο "Μεγάλος Κανόνας", πότε ψάλλεται και ποιος ο σκοπός του;

 
Στην αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, στο μεγάλο απόδειπνο των τεσσάρων πρώτων ημερών της Α΄ Εβδομάδας των Νηστειών διαβάζεται χωρισμένος σε τέσσερα μέρη ο Μεγάλος Κανόνας και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε΄ εβδομάδας των Νηστειών. (σημ.: κανονικά ψάλλεται με τον όρθρο το πρωί της Πέμπτης, αλλά επειδή λόγω εργάσιμης καθημερινής οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν, στις ενορίες ψάλλεται το απόγευμα της Τετάρτης μαζί με το μικρό απόδειπνο).

Ψάλλεται σε ήχο πλ. β΄ που είναι ιδιαίτερα κατανυκτικός, εκφραστικός του πένθους και της συντριβής της καρδιάς.

Η Τουρκική απειλή και η Ελληνική αποτρεπτική στρατηγική - Μέρος Πρώτο


Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών


Συντομογραφικά θα προσδιοριστεί η Τουρκική απειλή με όρους πάγιων τυπολογιών της στρατηγικής ανάλυσης, θα γίνει αναφορά σε σταθερά κριτήρια και παράγοντες που καθιστούν μια αποτρεπτική στρατηγική αξιόπιστη και θα φωτιστεί διαλεκτική σχέση κρίσεων χαμηλής έντασης, κλιμάκωσης μιας κρίσης και γενικευμένου πολέμου.               

ΚΛΙΜΑΞ: ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ Περί γαστριμαργίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ


ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Περί γαστριμαργίας
(Διά την ονομαστήν δέσποιναν, την πονηράν κοιλίαν)
orthodoxy

ΠΩΣ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΕΞΟΔΙΚΑ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής απέστειλαν εξώδικες δηλώσεις στον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών κ.Νικόλαο Κοτζιά και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο, με τις οποίες ζητούν να εισακουστεί η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, όπως αυτή διαμορφώθηκε από:       
                                                     Ε Δ Ω

Λαμπρός εορτασμός των Φθιωτών Αγίων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος εόρτασε το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου την σύναξη πάντων των Φθιωτών Αγίων (σημ.: μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Όσιος Δαβίδ ο γέρων ο εν Ευβοία και ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως! δείτε εδώ).

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Σαν χώρα de facto εκτός Σένγκεν εξακολουθεί να  αντιμετωπίζει το Βερολίνο την Ελλάδα - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στη Γερμανία-Προς νέα παράταση οι έλεγχοι


Σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» θα συνεχίσουν να βρίσκονται, όλοι οι Έλληνες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γερμανία. Αφορμή για να γίνονται εξαντλητικοί έλεγχοι σε όσους φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα δεν είναι μόνο πλέον τα κυκλώματα πλαστών εγγράφων που δρουν στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός πως οι Γερμανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν ελέγχονται αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Απόφαση- καταπέλτης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών


Ανθέλληνες και με τη βούλα!