Ετικέτες

12.5.21

Πίνακας καθισμάτων ψαλτηρίου (σε όρθρο και εσπερινό) την Περίοδο που διανύουμε: Κυριακή του Θωμά έως 21 Σεπτεμβρίου

 


Αναρτούμε τον πίνακα με την στιχολογία ψαλτηρίου για την πιο εκτενή περίοδο του έτους: Κυριακή Θωμά έως 21/9 (αλλά και τις περιόδους: 20/11 έως 25/11, 20/12-14/1 και Εβδομάδα της Τυρινής):  

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης – Νεαπόλεως Βαρνάβας. Κάποιος απ’ τους δυο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

 


«Δρ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των παρενεργειών που καταγράφονται τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική, αλλά βεβαίως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αρχίζει να γίνεται ανησυχητικός, ταυτόχρονα βεβαίως και με τον αριθμό των θανάτων που παρατηρούνται.
Απλά να αναφέρω ότι με βάση τις τελευταίες καταγραφές που έχουν γίνει στην Αμερική, αν δεν κάνω λάθος έχουνε καταγραφεί περισσότεροι από 4 χιλιάδες θάνατοι οι οποίοι σχετίζονται με αυτά τα καινούρια εμβόλια για τον κορωνοϊό, και μάλιστα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 4 χιλιάδες θάνατοι! Συγνώμη, να τα κρατάμε γιατί δεν ακούγονται αυτά τα στοιχεία κ. Σωτηριάδη. Μας τα λέγατε και την προηγούμενη βδομάδα, ότι στην Αγγλία είναι 400 χιλιάδες συνολικά μέχρι στιγμής, ήτανε μάλλον, οι παρενέργειες! Τώρα μας λέτε ότι στην Αμερική έχουμε 4 χιλιάδες θανάτους!

Μητροπολίτης κηρύττει στον ναό ψευδώς ότι πέρασε την ασθένεια του κορονοϊού!

 


Γράφει ο Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Χριστός ανέστη αδελφοί, αλλά όπως φαίνεται από τα τρέχοντα γεγονότα, με τελευταίο αυτό των αλλαγών της αναστάσιμης ακολουθίας, η Μεγάλη Παρασκευή του έθνους μας συνεχίζεται, εν μέσω βλασφημιών προς τον Θεό όπως και τότε.

Ένα λυπηρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα ατοπήματα της διοικούσης εκκλησίας είναι και το περιστατικό που παρουσιάζει το άρθρο αυτό. Μητροπολίτης λοιπόν, που η έδρα της Μητροπόλεώς του βρίσκεται στο νομό Αττικής και ο οποίος είναι σφόδρα υπέρμαχος των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό εντός των ιερών ναών, χρησιμοποίησε στο κήρυγμά του υπέρ των μέτρων, το έωλο επιχείρημα ότι και αυτός κόλλησε και πέρασε την ίωση του κορονοϊού.

Τσίπρας ή Ερντογάν: ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος;

 



«Είναι χαρακτηριστική η στάση του κόμματός του στα θέματα ιθαγένειας, ένταξης προσφύγων και μεταναστών, δικαιωμάτων LGBT, αστυνομικής βίας, ή στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών…».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμβάλει σημαντικά στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ήπειρο μας και πέραν αυτής με τις κοινές πολιτικές που έχει αναπτύξει. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό η Ένωση είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις όπως η προσφυγική κρίση, η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία…».

Παρέθεσα αποσπάσματα από δύο διαφορετικά κείμενα που διάβασα την περασμένη Κυριακή. Είναι γραμμένα από δύο… προέδρους.

Ούτε ένα εκατοστό πίσω ρε.

 


Η φωτογραφία πρέπει να είναι από κάποια παλιά «Σπίθα».


Μέχρι τώρα, όλοι στην άνεση μας ήμασταν. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα όμως, οι κατευθύνσεις θα είναι δύο και θα είναι απόλυτες. Ή θα είσαι με την άνεση και την «καλοπέραση» ή θα είσαι με τον Χριστό – όπως άλλωστε ορίζουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Οι Πατέρες, όχι αυτοί οι ψευδοδιδάσκαλοι που θέλουν να λένε «εγώ είμαι ο πατέρας σας, ο επίσκοπος σας, όχι οι καλόγεροι».

Πα-τέρας μπορεί να είναι ένας τέτοιος, πατέρας όχι.

Σε επικίνδυνη ατραπό η Εκκλησία της Ελλάδος / Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

 

Η με Συνοδική Εγκύκλιο κατάργηση του Αναστάσιμου Όρθρου από τον φετινό εορτασμό της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού αποτελεί σοβαρότατο εκκλησιολογικό ατόπημα. Συνέβη το αδιανόητο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, να υπάρξει προφανής περιφρόνηση της Παράδοσής Της. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα ολισθήματα στην 150ετή ιστορία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος, προκαλεί προηγούμενο ωμών και αυθαίρετων επεμβάσεων στη Λατρεία και Την οδηγεί σε επικίνδυνη ατραπό.

Συνέβη σήμερα! Το ένστικτο των ζωντανών αισθάνεται τον Χριστό! Το ένστικτο των ανθρώπων;






Και όμως, ναι. Συνέβη σήμερα!!!

Πήγα να μεταλάβω μια ηλικιωμένη κυρία στην οικία της και έπρεπε να περάσω δίπλα από ένα σπίτι με 20 άγρια σκυλιά, από τα οποία, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια να περάσεις το γάβγισμα όλων μαζί είναι πραγματικά τρομακτικό.
Σαν άνθρωπος σκέφτηκα πως θα περάσω, αλλά κατά περίεργο τρόπο ένιωσα μια ασφάλεια με το Άγιο Ποτήριο στα χέρια μου.
Την στιγμή που περνούσα όμως από μπροστά τους ενώ μαζεύτηκαν όλα από γύρω έτοιμα να γαβγίσουν, ξαφνικά...

And the Oscar goes to…

 


Σχόλιο: Και αν, λέω εγώ τώρα αν, υποθέσουμε ότι η Παναγία δεν σας ακούει, γιατί δεν ζητάτε κάτι αρεστό στον Θεό; Αν υποθέσουμε ότι σας ακούει κάποιος άλλος...; Αν ο Θεός δεν θέλει εμβόλια που για την παρασκευή τους έγινε χρήση εκτρωμένων εμβρύων, ενώ κάποιος άλλος τα θέλει; Τί θα γίνει τότε; Και αν οι πιστοί σας αρχίσουν να πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα ή να παρουσιάζουν πολύ σοβαρές ασθένειες; Ποιος θα έχει την ευθύνη Δέσποτα; Κατανοείτε ότι το αυτονόητο δεν είναι τόσο αυτονόητο και ότι για κάποιους το αυτονόητο είναι πάση θυσία να μην κάνουν αυτό που εσείς θεωρείτε ότι είναι αυτονόητο;;;; Σήμερα είπα στη μητέρα μου να κρατήσει λίστα με τις γνωστές και τους γνωστούς που όντως εμβολιάζονται στη Μητρόπολή σας και ξέρετε γιατί εμβολιάζονται; Όχι γιατί τους φώτισε η Παναγία, αλλά διότι τους το λέτε εσείς, οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. Θα κρατήσει λοιπόν την μακριά λίστα και θα περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα... Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να είναι αργά. Εμείς πάντως θα ξέρουμε. Εσείς, θα δεχτείτε την ευθύνη σας; ή θα κρυφτείτε πίσω από το καβούκι της τυχαιότητας;

Εντάξει, τι να πεις μετά απ’ αυτό… Να κλάψεις ή να γελάσεις;