Ετικέτες

7.1.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/1/18 - 14/1/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (8/1/18-14/1/18) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 10/1: νηστεία  (άλαδο ή λαδερό φαγητό)

Παρασκευή 12/1νηστεία (άλαδο ή λαδερό φαγητό)

Σχόλιο: Σύμφωνα με το "Νηστειοδρόμιον" του π. Βασιλείου Βολουδάκη γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου, διότι δεν έχει γίνει ακόμα η απόδοσις της δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων. Κατ' άλλους τηρείται αυστηρή νηστεία (άλάδο). Ρωτήστε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε.

Καταβασίες Θεοφανείων

Βυθού ανεκάλυψε πυθμένα Θανάσης Δασκαλοθανάσης

Καταβασίες της εορτής των Θεοφανείων

Προσευχή για τον Παναγιώτη (καρκίνος στο νεφρό)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Είναι πολύ συχνό στις μέρες μας να χανόμαστε με καλούς φίλους ή γνωστούς για κάποιο μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, αλλά όχι τόσο μικρό τελικά ως προς την εξέλιξη των γεγονότων που καθορίζουν την ζωή μας σε αυτόν τον αιώνα, τον απατεώνα... Μιλάμε μετά από κάποιους μήνες, λοιπόν, με έναν φίλο, για να ανταλλάξουμε ευχές λόγω των ημερών και περιμένουμε να ακούσουμε ότι όλα πάνε καλά, τα συνηθισμένα: δουλειά, οικογένεια, καθημερινότητα. Αλλά κάποιες φορές πέφτουμε από τα σύννεφα... 

Έτσι, έγινε και με έναν αδερφό μας που μίλησε με τον φίλο του τον Παναγιώτη, ο οποίος θα έμπαινε στο νοσοκομείο για μια απλή χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, αλλά στον προεγχειρητικό έλεγχο διαγνώστηκε με καρκίνο στο νεφρό! Έκανε, λοιπόν, άλλο χειρουργείο: αφαίρεση νεφρού και πλέον ελπίζει ότι πρόλαβε τη μετάσταση και προφανώς θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα σε μια διαδικασία συχνών ελέγχων ή πιθανώς και κάποιας προληπτικής χημειοθεραπείας...

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, για τον αδερφό μας τον Παναγιώτη και ας διδαχτούμε από αυτή την ιστορία. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτό τον κόσμο είμαστε παρεπίδημοι και ας μην θεωρούμε ότι οι ζωές μας είναι στάσιμες, διότι "πάντα ρε κα οδν μένει" σε αυτό τον κόσμο και αργά ή γρήγορα όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Τέλος, ας παλέψουμε με την προσευχή μας να κερδίσουμε τον φόβο του θανάτου, διότι ο Κύριός μας έχει ήδη κερδίσει τον θάνατο (διαβάστε και αυτό το σύντομο απόσπασμα από κείμενο του Αγίου Νικολάου Αχρίδος: κλικ εδώ)

Η προσευχή νικάει το θάνατο: άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

«Κάθε πραγματική προσευχή είναι μάχη με τον θάνατο και άρνηση του θανάτου.

Και κάθε πραγματική προσευχή είναι μάχη για τη ζωή και κατοχύρωση της ζωής.

Ποια είναι η πραγματική προσευχή;

Ενημέρωση σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου μας

Αποτέλεσμα εικόνας για γευμα αγάπης

Με ιδιαίτερη επιτυχία η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ και φέτος πραγματοποίησε την καθιερωμένη της ετήσια αποστολή στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα με φρέσκο κρέας για το μεσημεριανό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το κρέας ήταν προσφορά μεγάλου Μάρκετ κρεάτων που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ παρέδωσε προσφορές μελών και φίλων της, δώροεπιταγές, καθώς και δυο επαναφορτιζόμενες κάρτες της αλυσίδας καταστημάτων Σκλαβενίτη στο φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού Πατησίων, όπου προΐσταται ο πανάξιος κληρικός του υψίστου π. Νεκτάριος Γούλας. Ο Ιερός Ναός κάτω από αντίξοες συνθήκες πραγματοποιεί την παρασκευή σπιτικού φαγητού σε εκατόν είκοσι συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ με αίσθημα ευθύνης ευχαριστεί όλους για το "δίλεπτο της χήρας" μιας και η οικονομική κρίση χτυπά και πολιορκεί πλέον τα σπίτια μας. Οι ανθέλληνες και υποταγμένοι στα ξένα συμφέροντα "πολιτικοί" αντί να κοσμούν τις φυλακές για σωρεία ποινικών αδικημάτων στέλνουν εμάς στις φυλακές, γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε εικονικούς φόρους. Ας μην αποκάμουμε, όμως, κι ας έχουμε την ελπίδα μας στον Κύριο προσευχόμενοι να στείλει ο πανάγαθος Θεός πραγματική λευτεριά στη Πατρίδα μας, πρώτα πνευματική κι έπειτα υλική.

Να μας συχωρούν κάποιοι αδελφοί που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά κάποιες φιλανθρωπικές δράσεις δημόσια, μα μερικές φορές χρειάζεται, για να παίρνουμε θάρρος και δύναμη, αλλά κυρίως να μεταδίδουμε την αρετή της ελεημοσύνης και στους υπολοίπους. Και μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν κρίθηκε. Εμπρός, ψηλά το κεφάλι!

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ, 
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...