Ετικέτες

15.5.23

Ὁ ἀπόηχος τῆς πολεμικῆς τοῦ τρόπου τῆς Θείας Μεταλήψεως

            

Τοῦ κ. Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Εἶναι ἀλήθεια ὅτι ἡ πολεμικὴ τοῦ διὰ λαβίδος τρόπου Θείας Μεταλήψεως, ἔχει ἐπηρεάσει ἀρκετοὺς πιστούς. Ἂν καὶ ὁ “ἐπιδημιολογικὸς” τρόμος ποὺ προκάλεσε τὴ δυσπιστία γιὰ τὴ Θεία Κοινωνία, θεωροῦν πολλοὶ ὅτι ἔχει “παρέλθει”, ὡστόσο δὲν εἶναι λίγοι οἱ χριστιανοί, οἱ ὁποῖοι διστάζουν νὰ κοινωνήσουν τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων.

Τίποτε δεν πρέπει να κάνουμε για επίδειξη

                        

Είπε ο αββάς Ησαΐας:
“Νομίζω πώς είναι πολύ σπουδαίο και πολύτιμο αγαθό να νικήσει κανείς την κενοδοξία και να προκόψει στη γνώση του Θεού. Γιατί αυτός που πέφτει στην εξουσία αυτού του πονηρού πάθους της κενοδοξίας, γίνεται ξένος προς την ειρήνη, σκληραίνει η καρδιά του προς τους εν Χριστώ αδελφούς και τελική συμφορά του είναι ότι πέφτει στην υψηλοφροσύνη, δηλαδή στην υπερηφάνεια, που είναι η μάνα όλων των κακών.

Θρίαμβος των Βορειοηπειρωτών ενάντια στο καθεστώς Ράμα!

                           

Θρίαμβος Μπελέρη: Τεράστια νίκη του Ελληνισμού – Ράπισμα στον φασίστα Ράμα – Πανηγύρια στη Χιμάρα!
Ο ελληνισμός ενωμένος απέδειξε ότι μεγαλουργεί!

Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

16 Μαΐου

Η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 15/5)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 16/5) 

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή


Ο Όσιος Θεόδωρος έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Αίγυπτο. Από μικρή ηλικία εγκατέλειψε τα πλούτη της οικογενείας του και έγινε μαθητής του μεγάλου αθλητή της ερήμου Παχωμίου († 15 Μαΐου). Επέδειξε αξιοθαύμαστη εγκράτεια και φρόνηση και κατείχε πολλές γνώσεις στα Ιερά γράμματα, ήταν δεινός μελετητής της Αγίας Γραφής, καθώς και παλαιοτέρων συγγραμμάτων σοφών Πατέρων. Γι' αυτό και ο Όσιος Παχώμιος, τον όρισε (παρά την μικρή του ηλικία) διδάσκαλο των υπολοίπων μοναχών! Μετά τον θάνατο του Οσίου Παχωμίου τον διαδέχθηκε ως ηγούμενος της Μονής. Λόγω της αγνότητας του βίου του απέκτησε την ικανότητα να θεραπεύει θαυματουργικά κάθε αρρώστια. Πέθανε ειρηνικά τον Μάιο του 367 μ.Χ. και πήρε τον τίτλο "Ηγιασμένος" για την τέλεια ψυχική καθαρότητα που απέκτησε.