Ετικέτες

12.9.20

Α.ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Διεθνής Ομάδα Γιατρών καλούμε τον Τσιόρδα σε δημόσιο διάλογο - Συνέδριο Covid

 

Ο κορωνοϊός, η Εκκλησία και η πρόρρηση μιας χαρισματικής μορφής του Αγίου όρους

 Εκκλησίες και θεία κοινωνία: Η πίστη και το ρίσκο που δεν παίρνει η  επιστήμη – University of Nicosia

Η Θεία Κοινωνία για μας τους πιστούς είναι το Σώμα και Αίμα του Χριστού. Επομένως δεν μπορεί ο Χριστός να μεταδίδει ασθένειες.


Έχουν καταγραφεί πάμπολλα περιστατικά ιερέων, που μετέδιδαν την θεία Κοινωνία σε ασθενείς με ασθένειες, πιο βαριές και πιο μεταδοτικές από τον κορονοϊό, στη συνέχεια κατέλυαν το υπόλοιπο και δεν έπαθαν τίποτε.Για αυτούς που πιστεύουν, ο Θεός είναι πάνω και από τον κορονοϊό, πάνω και από κάθε επιστήμη, πάνω και από κάθε μέτρο ασφαλείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα περιφρονούμε.

Κυριακή προ της υψώσεως: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, μουσικά κ.α.

    


Κυριακή προ της υψώσεως

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου κ.α. για την Κυριακή (13/9/2020):


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής προ της υψώσεως (ΓΑΛ. Ϛ´ 11-18) με σχολιασμό

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΓΑΛ. Ϛ´ 11-18

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής προ της υψώσεως

 


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Γ´ 13 - 17

Αιτωλίας: ''Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς''


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, ολοκληρώθηκε η Ιερά Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας, της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που τιμάται την 8η Σεπτεμβρίου στο Γενέθλιο της Θεοτόκου.
Στην ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας π. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Ο Σεβασμιώτατος , αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η αγία μας Εκκλησία στην Παναγία Μητέρα του Θεού, που σήμερα «δια του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, παρακαλεί και καλεί όλους τους χριστιανούς να χαρούν, να πανηγυρίσουν, γιατί γεννήθηκε η σώτηρα του κόσμου, γιατί ήρθε στον κόσμο ο άνθρωπος ο οποίος αξιοποιήθηκε από τον Τριαδικό Θεό μας, να προσφέρει τα αγνά του αίματα για να λάβει σάρκα ο Λόγος του Πατρός, ο Ένας της Τριάδος, και να χαρίσει στον άνθρωπο τη σωτηρία. Χαρείτε, λέει ο Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Πανηγυρίστε. Όλοι μας να πανηγυρίσουμε, γιατί παύει πλέον η λύπη η οποία είχε προσφερθεί στον κόσμο από την Εύα».
Μίλησε για την παρουσία δύο γυναικών, της Εύας και της Θεοτόκου, που έπαιξαν το ρόλο τους στην ιστορία του κόσμου. Κυρίως όμως, αναφέρθηκε στην αμόλυντη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας πως «η Παναγία μας επελέγει να γίνει Μητέρα του Κυρίου μας επειδή ήταν καθαροτάτη, αγνοτάτη, άσπιλη και αμόλυντη, αλλά επελέγει και γιατί ήταν ο άνθρωπος της μεγαλυτέρας υπακοής στον κόσμο. Είναι εκείνη που πάντοτε υπακούει… Χάρη στην υπακοή και την πίστη, έγινε η Κυρία Θεοτόκος, η μεγάλη Μητέρα του Θεού μας. Θεοτόκος: εγέννησε ως άνθρωπο το Θεό! Μην το ξεχνάμε αυτό. Ήρθε ο Θεός στη γη, για να μας προσφέρει τη σωτηρία μας».

«Τί είναι αυτό το κόκκαλο παπά μου; Πάρτο από δω και τράβα σπίτι σου» - Συγκλονιστική διήγηση


Σχόλιο: Η διήγηση είναι ψυχωφελής για όλους μας, τόσο για τους ολιγόπιστους όσο και για τους ασεβείς... 

«Τί είναι αυτό το κόκκαλο παπά μου; Πάρτο από δω και τράβα σπίτι σου» με αυτά τα λόγια ο ασεβής γιατρός έδιωξε τον πιστό ιερέα που έφερε στην άρρωστη πρεσβυτέρα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα....