Ετικέτες

28.2.15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διονύσιος (αιμορραγικό εγκεφαλικό)


Άλλος ένας αδελφός μας έχει ανάγκη την προσευχή μας:

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ο Διονύσιος (62 ετών) έπαθε εγκεφαλικό καθώς οδηγούσε. Ευτυχώς το όχημα του έπεσε σε σημείο που δεν προκάλεσε χειρότερο ατύχημα. Ο οδηγός που ακολουθούσε τον βοήθησε και μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο με αιμορραγικό εγκεφαλικό. Οι γιατροί τον "πρόλαβαν"... και αφαίρεσαν το αίμα από τον εγκέφαλο σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έχουμε και δεν διατρέχει υψηλό κίνδυνο πλέον.

Ωστόσο, μετά από μια τέτοια περιπέτεια μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, αλλά, και να μην υπάρξουν, η πορεία αποκατάστασης της υγείας του θα πάρει αρκετό χρόνο. 

Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τον ελεήσει και αυτόν και την σύζυγό του και τα παιδιά τους, και να τους δώσει κουράγιο και υπομονή ώστε να αντεπεξέλθουν στην δοκιμασία που περνάνε.

"Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε τον δούλο σου Διονύσιο"

Ας διαβάσουμε ψαλμούς για την μακαριστή μοναχή Πορφυρία



Σήμερα (για όσους δεν το είδαν) κηδεύτηκε η μοναχή Πορφυρία (κλικ εδώ). 

Ας προσευχηθούμε ο Θεός να την αναπαύσει.

Μια ωραία κίνηση είναι να διαβάσουμε έναν ψαλμό 
ή ακόμα καλύτερα ένα κάθισμα από το ψαλτήριο!

Αιωνία η μνήμη της.

Αν μέρος του εκκλησιαστικού κόσμου «τρέμει» τον κ.Τσίπρα, τι θα κάνει όταν φτάσει το «Θηρίον» ( Αποκ Ιωάννη, κεφ. 13, στίχοι 15- 18 ) ;


Η εικόνα που παρουσίασε και παρουσιάζει μέρος του εκκλησιαστικού κόσμου, πριν και μετά τις εκλογές, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό για τη στάση όλων μας. Ο διάχυτος πανικός, λες και πλησιάζει το «τέλος του κόσμου», είναι κάτι που δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την «κρατική προστασία», λες και είμαστε κανένα σωματείο και όχι η αληθινή Εκκλησία του Ιησού Χριστού ( Ματθ, 16:18 ) !

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Α΄ Νηστειών - της Ορθοδοξίας (1/3/15)



ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Α´ 44 - 52

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ: Συγχώρησε τον πατέρα της, που την κακοποιούσε φρικτά επί χρόνια!...


ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ...! 

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αφού διαβάσετε την τραγική ιστορία αυτής της γυναίκας, θα μείνετε άφωνοι με το παράδειγμά της!!! (ας έχετε δίπλα σας ένα πακέτο χαρτομάντηλα...)

Θα αισθανθείτε πραγματικά ότι έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας μέχρι να μάθετε και να εφαρμόσετε στην πράξη την αγάπη, όχι την εύκολη προς όσους μας ωφέλησαν, αλλά την "δύσκολη" προς τους "εχθρούς" (τους πιο τρομακτικούς που θα μπορούσαμε να φανταστούμε...)

Και να φανταστείτε ότι πολλοί από εμάς ήδη "μισούν" αυτόν τον άνθρωπο, τον πα-τέρα(ς) της, χωρίς να έχουμε υποστεί τίποτα από αυτά που τράβηξε αυτή η αθώα ψυχή. Αν αυτή έχει την θέληση να τον συγχωρέσει, εμείς γιατί δεν μπορούμε; Ας αναρωτηθούμε και ας αναλογιστούμε πόσο αληθινά λέμε την Κυριακή Προσευχή (Πάτερ ημών...), ιδιαίτερα όταν φθάνουμε στο σημείο:


"...και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών..."

Συγγνώμη για την πολυλογία... Διαβάστε το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ. Δυο λεπτά θα σας πάρει:

Κυριακή Ορθοδοξίας (1/3/2015): ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.



Κυριακὴ Α´ Νηστειῶν (Ὀρθοδοξίας)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 1η Μαρ. 2015:

ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΟΝΑΧΗ ΠΟΡΦΥΡΙΑ Η ΠΡΩΗΝ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ

hqdefault
Σχόλιο: Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα της.

Κοιμήθηκε η Μοναχή Πορφυρία (η πρώην οδηγός ταξί)…!

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ.

Οι Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής


Κάθε Κυριακή της Σαρακοστής έχει και διαφορετικό εορτολογικό θέμα:

Η Α΄ Κυριακή είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Εορτάζουμε την αναστήλωση των Εικόνων (843μ.Χ) από την Αγία Αυτοκράτειρα Θεοδώρα και τον Πατριάρχη Μεθόδιο. Θεσπίστηκε από τους Αγίους Πατέρες για να στηρίζει τους πιστούς στην Ορθόδοξη πίστη και να τους προστατεύει από τις αιρέσεις. Περισσότερα από 100 χρόνια κράτησε ο «πόλεμος» αυτός, τον οποίο σταμάτησε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα και ο γιος της Μιχαήλ, αναστηλώνοντας τις εικόνες εντός των Ιερών Ναών. Την ανάμνηση αυτής της αναστηλώσεως, με λιτανείες των Εικόνων, εορτάζουμε την ήμερα αυτή, διότι εμείς οι Ορθόδοξοι τιμούμε και δοξάζουμε τους Αγίους, τους Αγγέλους και περισσότερο πάντων την Παναγία μας, αλλά μόνο στον Τριαδικό Θεό προσφέρουμε Λατρεία. Άλλο λατρεία και άλλο τιμή και σεβασμός, ο οποίος δεν απευθύνεται στην εικόνα, αλλά «διαβαίνει επί το Πρωτότυπον».