Ετικέτες

15.9.14

"κρυφοκοίταζαν τον παπά την ώρα της κατάλυσης..."

 

Έγινε πολύς λόγος για το νησί της Σπιναλόγκα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο με τίτλο «Το νησί», της Αγγλίδας Victoria Hislop.


Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί, που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα, ήταν οργισμένοι με τον Θεό... για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία.

Διαλύονται τα Σκόπια! - Δημοκρατία της Ιλλυρίδας διακήρυξαν οι Αλβανοί!

Συνομοσπονδία με Σλάβους – Δημιουργία αλβανικού στρατού !


Την περασμένη εβδομάδα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ανακοινώθηκε, δημόσια, η προκήρυξη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» ή στα αλβανικά «Ilirida Republik», έτσι ώστε η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς να έχει αυτήν την ονομασία...

Ο στρατηγός Γράψας αποκαλύπτει: Το απόρρητο πόρισμα… Ποιος έκαιγε την Ελλάδα το 2007!

του Πέτρου Κασιμάτη
 

Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουμε για τις φωτιές, που έκαψαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007, όταν κάποιοι θέλησαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Καραμανλή... για να ακολουθήσουν τα απανωτά «χτυπήματα» με τους εμπρησμούς των καταστημάτων της Αθήνας και τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας!

ΠΡΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ


 1. Το «ξύλο» του παραδείσου, για το οποίο γίνεται λόγος στα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης (1-2), προτυπώνει σύμφωνα με αρκετούς Πατέρες της Εκκλησίας μας τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού...


Αμφίπολη: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του τρίτου ταφικού θαλάμου.


Σε κατάσταση οριακής ισορροπίας βρίσκεται η θόλος του θαλάμου - Θα καθυστερήσουν περαιτέρω οι αρχαιολόγοι καθώς η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή - Πώς θα γίνει η απομάκρυνση του χώματος.

Πώς να φτιάξετε προζύμι δίχως μαγιά με το βασιλικό του Τιμίου Σταυρού

prozymi-basilikos

Αρκετές νοικοκυρές πιστές στην παράδοση, που ακόμα ζυμώνουν στο σπίτι τους συνεχίζουν να συντηρούν ένα ευλογημένο έθιμο που είναι ταυτόχρονα και ένα θαύμα. Αυτό γίνεται δύο φορές το χρόνο. Στη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεμπτεβρίου και την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ποιο είναι αυτό; Η παρασκευή νέου προζυμιού.

Πώς γίνεται αυτή;

Τρομάζει η αγάπη του Κυρίου μας τους δαίμονες. Τους τρομάζει ο Σταυρός.


Γιώργος Θαλάσσης

Για εμάς τους Χριστιανούς το σύμβολο της αγάπης δεν είναι οι καρδιές, οι Βαλεντίνοι και όλα τα φραγκογλυκανάλατα της Δύσης. Για εμάς το απόλυτο σύμβολο της Αγάπης είναι ο Σταυρός ο Πανάγιος. Η αγάπη έως θανάτου. Η αγάπη έως Σταυρού. Η θυσία είναι η Αγάπη.