Ετικέτες

18.3.14

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΗΣΤΕΙΑ;

1
Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου (Μητρ. Βεροίας)

Μέσα στην Αγία Γραφή ακούγεται η πρόσκληση «υιέ μου δος μοι σην καρδίαν». Την καρδιά του ανθρώπου ζητά ο Θεός, για να ζει και να αναπνέει με το θέλημά Του.

Μέσα ακόμη όμως και στον χώρο των λεγομένων πιστών δεν κυριαρχεί, δυστυχώς, το θέλημα του Θεού, αλλά το ίδιον θέλημα. Εδώ τα πράγματα γίνονται τραγικά, διότι ενώ γνωρίζουν το λόγο του Θεού, όμως τον διαμορφώνουν σύμφωνα με τα μέτρα τους. 

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΙΟΥ;

1
Το άναμμα του καντηλιού ενέχει τον συμβολισμό ότι προσφέρεται ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό και τους Αγίους του.Συμβολίζει επίσης, το φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, καθώς επίσης συμβολίζει και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι πρέπει να είμαστε, οι χριστιανοί, τα φώτα του κόσμου.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΑΤΑΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΣΧΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ CASUS BELLI

1
Απείλησε ότι θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρώσο προεδρο Β.Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία, και εάν παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τούρκων Τατάρων στην Κριμαία!

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ "ΣΒΗΣΕΙ" ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ (ΦΩΤΟ)

1
Στο πλευρό των 195 ασθενών και των 120 εργαζομένων του άσυλου ανιάτων στην Κυψέλη βρέθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για να δηλώσει τη στήριξη της Εκκλησίας με αφορμή τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στη λειτουργία του.

ΚΑΡΥΕΣ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

1
Οι Καρυές είναι η πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τουλάχιστον από τον 10ο αιώνα. Στο μέσο περίπου της Αθωνικής Χερσονήσου και στη βόρεια πλευρά της βρίσκονται οι Καρυές, το αμφικτυονικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας.


Ο οικισμός αυτός βρίσκεται κτισμένος μέσα σε περιβάλλον έντονης βλάστησης. Πριν ήταν τοποθεσία κοντά στη διώρυγα του Ξέρξη. Αυτό επιβεβαιώνεται από σιγίλιο του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ του Σοφού, όπου ονόμαζε εκείνη τη θέση Παλαιά. 

ΤΩΡΑ-Σκηνικό πολέμου στην Κριμαία. Ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους οι Ουκρανοί

ΤΩΡΑ-Σκηνικό πολέμου στην Κριμαία. Ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους οι Ουκρανοί

Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν πρώην ουκρανική βάση στην Κριμαία - 1 νεκρός & 1 τραυματίας

BELBEK 0