Ετικέτες

12.3.23

Από τον διεμβολισμό των «Δίδυμων Πύργων» στον εμβολιασμό των «βρεφοποιημένων» τηλεθεατών

 


Προβληματισμοί με αφορμή την συμπλήρωση τριετίας από την κήρυξη της πανδημίας (11 Μαρτίου 2020 – 11 Μαρτίου 2023)


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια κηρύχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού. Όπως κατ’ επανάληψιν έχει επισημανθεί, η 11η Μαρτίου 2020 εμφανίζει πολλές ομοιότητες με την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Γι’ αυτό άλλωστε παρεδόθη στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο «Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού» (εκδ. Αλφειός, 2021).
Αν η 11η Σεπτεμβρίου ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο, περιορίζοντας παγκοσμίως τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη, η 11η Μαρτίου ήρθε για να τον ξαναλλάξει, ψαλιδίζοντας τα δικαιώματα αυτά ακόμη περισσότερο, αν όχι καταργώντας τα.

Αιτήματα προσευχής 12/03/2023

    

[τελευταία ενημέρωση: 12/03/23, 13:55]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

12/03/2023


Υπέρ θείας βοηθείας

Εφραίμ ιερομονάχου: Ο ίδιος ζήτησε να προσευχόμαστε ως εξής: "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον δούλο σου ιερομόναχο Εφραίμ όπως εσύ θέλεις."


Κωνσταντίνου ιερέως: παρουσιάζει πρόβλημα υγείας και μας ζητήθηκε να προσευχόμαστε.

Ιεροθέου: παρουσιάζει σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται.

Βασιλικής: απέκτησε πολλά προβλήματα υγείας ξαφνικά και έχει και άλλα δύο παιδιά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους, καθώς έχουν κι αυτά κάποια προβλήματα.

Βασιλείου: περνά κορωνοϊό, αλλά γενικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει πολλούς πειρασμούς και προβλήματα είτε ο ίδιος είτε μέλη της οικογενείας του.

Αλεξάνδρας: πάσχει από λευχαιμία. Ας ευχόμαστε και υπέρ φωτίσεως - μετανοίας.

Κατανυκτικός εσπερινός 12/3/23

   


κείμενο με μουσικά (μελωδός)

κείμενο με μουσικά (π. Νεκτάριος)

κείμενο και τυπικό (akolouthies.files.wordpress.com)

κείμενο χωρίς μουσικά (μελωδός)