Ετικέτες

25.5.16

Αυγουστίνος Καντιώτης : "Ο Χριστός η μόνη ελπίδα του Έθνους"



Εδώ που έχουμε φτάσει βλέπουμε ότι ανθρωπίνως πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Η μόνη ελπίδα που μπορεί να μας σώσει είναι και η μόνη Ελπίδα που δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ, γιατί είναι η Αιώνια και αλάνθαστη Ελπίδα..   Μόνη ελπίδα ο Χριστός. Και η ταλαίπωρη πατρίδα μας, η Ελλάδα, που ελπίζει ότι θα την βοηθήσει ο άλφα ή ο βήτα διεθνής οργανισμός, μάταια περιμένει.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ


                              «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ RODRIGUES ΕΛ ΧΟΥΡΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ» ΨΥΧΙΚΟ 19.5.2016 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»



Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Δημήτριε Ελ Χούρυ, με συγκίνηση και προσμονή η Ελληνική Ναύς σας καλωσορίζει στην Ελλάδα με αφορμή την πρόσκληση, που σας έγινε από το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών για την γιορτή του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Παύλου στον Ναό, που ανήγειρε το Ίδρυμα στην Αροανία Καλαβρύτων και από το Τάμα του Έθνους, του οποίου γνωρίζουμε ότι είσθε και μέλος, ως εκπρόσωπο και Πρόεδρο του Ελληνορθόδοξου κόμματος της Εγγύς Ανατολής.
 Θα θέλαμε καταρχήν να μας δώσετε το ιστορικό σας στίγμα σε μία ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που άλλοτε το Ελληνορθόδοξο στοιχείο είχε μία ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΝΔΡΗ 

Πρωί πρωί ξεκίνησα να ανηφορίζω την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καιρός υπέροχος ηλιόλουστος, με αρμονικές φωτεινές γραμμές, κάνοντας όλο το Αττικό τοπίο θεσπέσιο έργο, που και ο ίδιος ο Αγάθαρχος ο Σάμιος, ο μεγάλος ζωγράφος της αρχαιότητας θα ζήλευε.

Μεσοπεντηκοστή


Τετάρτη 25/5/2016
Μεσοπεντηκοστή