Ετικέτες

16.1.14

Νηστειοδρόμιο 2014

Το παρακάτω νηστειοδρόμιο το έγραψα για την Ομάδα μας. Χρησιμοποίησα διάφορες πηγές, διότι από αυτά που είδα μέχρι τώρα υπάρχουν μικρές διαφορές (είτε από λάθος είτε από βαθύτερη κατανόηση της σημασίας κάθε νηστείας ή κατάλυσης). Στα σημεία που υπήρχαν διαφορές έλαβα υπόψη μου το τι επικρατεί στις διάφορες πηγές που κοίταξα (και λίγη από την κριτική μου σκέψη).

Επειδή είμαι "νέος" στο αντικείμενο της νηστείας δεν είναι διόλου απίθανο να μου έχει ξεφύγει και μένα κάποιο λάθος, αλλά κατέβαλα κάθε προσπάθεια να το αποφύγω. Σε κάθε περίπτωση αν εντοπίσετε κάτι που είναι ή μοιάζει με λάθος ενημερώστε με για να το συζητήσουμε και να το διορθώσουμε. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νηστειοδρόμιο σε μορφή bmp. Με αστερίσκους σημειώνω την δυσκολία κάθε μήνα (αυτό είναι για τους "λάτρεις" της στατιστικής - δεν έχει κάποια πραγματική αξία για τους περισσότερους).

Σύντομη μορφήΠιο αναλυτική μορφή 
(σε πλαίσιο σημειώνονται βασικές περίοδοι νηστειών αλλά και οι περίοδοι απολυτές)Μεταγενέστερη σημείωση 5/4/2014Την Κυριακή των Βαΐων κανονικά γίνεται κατάλυση οίνου και ελαίου (και ΟΧΙ ιχθύος). Ωστόσο, έχει επικρατήσει σε πολλούς το ότι μπορούμε να φάμε ψάρι, αλλά αυτό είναι μεταγενέστερη "χαλάρωση" που καλό είναι να μην ακολουθούμε. Μόνο την 25η Μαρτίου επιτρεπόταν να φάμε ψάρι. Κατά κάποιους άλλους επιτρέπεται να φάμε ψάρι μία από τις δυο αυτές μεγάλες εορτές είτε την  25η Μαρτίου είτε την Κυριακή των Βαΐων.

Θερμή παράκληση προς οποιονδήποτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το νηστειοδρόμιο ή να το δημοσιεύσει σε κάποια ιστοσελίδα να αναφέρει την πηγή και να μην το αλλοιώσει, π.χ. αφαιρώντας το όνομα της ομάδος μας που είναι προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Θαδδαίου (ή Λεββαίου) ο οποίος ατύχησε να φέρει και το όνομα "Ιούδας", το οποίο, ενώ υποδηλώνει την ευλογημένη φυλή του Ιούδα από την οποία καταγόταν ο Κύριός μας, συμπίπτει και με το όνομα του προδότη Ιούδα του Ισκαριώτη.


Βασικότερες Πηγές
Ημερολόγιο 2014 - Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων "Η Χριστιανική Αγωγή" (Γ.Ε.Χ.Α.)

Βίντεο-"ξυράφι" N.Farage σε Α.Σαμαρά: «Να ονομάσετε το κόμμα σας No Democracy»!

TON EKANE ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ....ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Με πολιτικό "ξυράφι", αποτελείωσε σήμερα τον πρωθυπουργό Α.Σαματά πριν λίγη ώρα στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... που διεξάγεται ως εναρκτήρια για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βρετανός ευρωβουλευτής και ηγέτης του UKIP, Nigel Farage, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα για τις παρεμβάσεις του κατά της τρόικα, από την αρχή της (αιματηρής) οικονομικής περιπέτειας.
Ο Nigel Farage λοιπόν, απευθύνθηκε ως εξής στον κ. Α. Σαμαρά, με αφορμή τη δήλωσή του δεύτερου ότι αντιπροσωπεύει "την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού", αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική του πρόθεση και του πρότεινε να αλλάξει το όνομα του κ΄πομματος από "Νew Democracy" σε "No Democracy"!
"Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά νομίζω ότι θα 'πρεπε να το ονομάσετε "No Democracy" (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!"
Απολαύστε ολόκληρη την σημερινή του παρέμβαση το Ευρωκοινοβούλιο στο παρακάτω βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους), με τα χαρακτηριστικά κατσουφιασμένα και ενοχλημένα πρόσωπα των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτικών και του ίδιου του Α. Σαμαρά!