Ετικέτες

17.10.17

O Αββάς Ισαάκ ο Σύρος και η άσκηση στην ζωή μας

Αρχιμ. Κύριλλος Κεφαλόπουλος 
Ο ΑΒΒΑΣ  ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ 
ΚΑΙ 
Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ρώτησαν κάποτε ένα γέροντα οι υποτακτικοί του: ''Γέροντα, τι πρέπει να μελετούν οι αρχάριοι στην πνευματική ζωή; Και εκείνος τους απάντησε: Διαβάζετε Αγία Γραφή, το Ψαλτήρι και Αββά Ισαάκ. Τον ρώτησαν πάλι: και όσοι έχουν προχωρήσει κάπως στα πνευματικά, τι πρέπει να διαβάζουν; Ο γέροντας τους είπε: Διαβάζετε Αββά Ισαάκ. Και όταν πάλι για Τρίτη φορά τον ρώτησαν: Γέροντα, και όσοι έχουν εμβαθύνει στα θεία νοήματα και έχουν φθάσει ψηλά στα πνευματικά πράγματα, τι πρέπει να διαβάζουν; Τότε, ο γέροντας τους απάντησε: Διαβάζετε Αββά Ισαάκ. Και επειδή οι υποτακτικοί απόρησαν διότι ο γέροντας για Τρίτη φορά τους συμβούλευσε να διαβάζουν Αββά Ισαάκ, ζήτησαν να τους το εξηγήσει. Και ο σοφός γέροντας τους απάντησε:"Μην απορείτε. Τα ασκητικά κείμενα του Αββά Ισαάκ είναι ωφέλιμα και για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην πνευματική ζωή, και για αυτούς που έχουν ξεπεράσει το στάδιο των αρχαρίων, αλλά και για εκείνους που αγωνίζονται και έχουν προχωρήσει πολύ στα πνευματικά, πάλι Αββά Ισαάκ να διαβάζουν. Από όταν ξεκίνησα ως δόκιμος μοναχός μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια ποτέ το βιβλίο του Αββά Ισαάκ δεν έλειψε από το προσκεφάλι μου, αυτό ήταν το πνευματικό μου ανάγνωσμα στο μικρό κελλί μου. Για όσους επιδιώκουν την άσκηση και την αρετή, για όσους αγωνίζονται κατά των πειρασμών και των λογισμών, ο Αββάς Ισαάκ είναι ο καλύτερος οδηγός για τα πνευματικά''.

Μετά τους ...διεμφυλικούς (!) και λοιπούς απελευθερωμένους ανώμαλους, έφτασε η ώρα και των χασικλήδων!



Με την υπογραφή Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ !!​

Είναι ασφάλεια η προσευχή (με πραγματικά παραδείγματα!)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή ασφάλεια

– Πώς θα νιώσουμε, Γέροντα, την προσευχή ως ανάγκη;

Προλήψεις και δεισιδαιμονίες

Προλήψεις και δεισιδαιμονίες


Προλήψεις ή δεισιδαιμονίες ονομάζονται παράλογες ιδέες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιες πράξεις ή αντικείμενα έχουν ένα είδος μαγικής ή θρησκευτικής δύναμης, που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ανθρώπου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Η οντολογία της αλλαγής φύλου

Η οντολογία της αλλαγής φύλου


Η διαφωνία λοιπόν δεν βρίσκεται σε ηθικό επίπεδο αλλά οντολογικό.

Άγιοι Ανάργυροι


Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου).  Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε (τουλάχιστον) είκοσι μέλη! 'Όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων, χωρίς υλικά ανταλλάγματα. 

Γνωρίστε τους με δυο λόγια:

Εθνικιστικό παραλήρημα Αλβανών κατά του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά: «Πρόσεχε γιατί υπάρχουν 800.000 Αλβανοί στην Ελλάδα»

Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνικιστικό παραλήρημα Αλβανών κατά του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά: «Πρόσεχε γιατί υπάρχουν 800.000 Αλβανοί στην Ελλάδα»
Σχόλιο:Απειλούν τα Αλμπανό! Ποιος σας κάλεσε στη χώρα μας βρε ρατσιστές; Τα σύρματα πηδήξατε και ήρθατε! 
Εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο άθλιο νομοθέτημα των Τιράνων για τις «εθνικές μειονότητες» και την αναγνώριση… «βουλγαρικής μειονότητας» στην Αλβανία!

Λύσσαξαν οι αντίχριστοι του life style με την Ναταλία Λιονάκη (μοναχή Φεβρωνία)

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχή Φεβρωνία Ναταλία Λιονάκη

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα από τη ψήφιση, από 148 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του νόμου με τον οποίον θα επιτρέπεται η αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια. Με λύπη και όχι έκπληξη παρακολουθώ μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα μεγάλο μέρος εκείνων που με περισσή άνεση διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, λέγοντας πως ένα παιδί που πηγαίνει ακόμα στο γυμνάσιο μπορεί ελαφρά την καρδία να αλλάξει το φύλο του, λες και πρόκειται για τη σχολική του τσάντα, εδώ και μερικές μέρες να λοιδορούν την από καιρό ενήλικη κυρία Ναταλία Λιονάκη, επειδή αποφάσισε να περάσει «κουρά» και να γίνει μονάχη στην Κένυα, λαμβάνοντας το νέο της σχηματικό όνομα: Φεβρωνία.

O ανθέλληνας Κούρτς εμφανιζόταν ως κεντρικός ομιλητής σε προεκλογική συγκέντρωση του Γκρουέφσκι - BINTEO

Αποτέλεσμα εικόνας για σεμπάστιαν κουρτς

Όταν ο ανθέλληνας Κούρτς εμφανιζόταν ως κεντρικός ομιλητής σε προεκλογική συγκέντρωση του Γκρουέφσκι...(Βιντεο)