Ετικέτες

25.1.14

Γιατί το τρέξιμο των αρχαίων Ελλήνων ήταν ομόπλευρο;

Οι περισσότεροι το έχετε δει αρχαιοελληνικούς αμφορείς, η εικόνα σας είναι γνωστή, αλλά λίγοι προσέξατε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έτρεχαν ομόπλευρα.
Δηλαδή, ενώ όλοι, στο τρέξιμο, όταν εκτείνουμε το δεξί πόδι μπροστά, εκτείνουμε το αριστερό χέρι και εναλλάξ αριστερό πόδι-δεξί χέρι. Οι αρχαίοι Έλληνες, έτρεχαν δεξί πόδι-δεξί χέρι, αριστερό πόδι-αριστερό χέρι. Γιατί;
Δείτε..μια ενδιαφέρουσα μελέτη επί του θέματος, από τον Σπάρτακο Τανασίδη

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η παιδική ηλικία, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, είναι η περίοδος που διαμορφώνει την προσωπικότητα  των  παιδιών. Γι αυτόν το λόγο είναι πολύ σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή μας στα βιβλία και ιδιαίτερα στα παιδικά παραμύθια που είναι υπεύθυνα  για την ψυχική υγεία  των παιδιών όπως επίσης για την συμβολή τους στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Αν κάποιος  προσπαθήσει να δώσει ορισμό τι είναι παιδικό βιβλίο, τι παιδική λογοτεχνία, θα έλεγα ότι είναι δύσκολο να το ορίσουμε, γιατί  ο ρόλος των ενηλίκων είναι καθοριστικός αφού αυτοί τα γράφουν, το εκδίδουν, το κρίνουν, το προβάλουν, το διαθέτουν, το αγοράζουν, το διδάσκουν. Αυτό που  απομένει στα παιδιά είναι η τελική επιλογή και  φυσικά εάν αυτό διαβαστεί με ευχαρίστηση και αν  θα αγαπηθεί .


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ.

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό να μουσκέψουν.Το πρωί τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε δυο(2) κουταλιές της σούπας σόδα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μια (1) ώρα  Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια. Δεν αφαιρούμε όλα τα φλούδια από τα ρεβίθια για να γίνουν πιο νόστιμα.

Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες, ώσπου να γίνουν, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε στον χυμό του λεμονιού το αλεύρι,παίρνουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από το φαγητό μας και το προσθέτουμε, για να διαλυθεί καλύτερα το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν 5΄ ακόμη κι αποσύρουμε από τη φωτιά.

Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. ρεβίθια
-1 κρεμμύδι μεγάλο
-1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-χυμός από 1-1/2 λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις
-αλάτι.

Φίλοι μου καλοί αυτό το φαγητό το έφαγα πρώτη φορά στη μονή Δοχειαρείου και από τότε έγινε μια αναντικατάστατη συνταγή στο τραπέζι μας.

Σας το συνιστώ!!!!!!

Ριτς Ορτολάνι - Συνθέτης Κινηματογραφικής Μουσικής.


Ιταλός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, γνωστός από τη μελωδία του «More», που υπήρξε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60 και ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μου πεις ότι δεν μπορείς, ότι δεν θα τα καταφέρεις... δες αυτό το βίντεο!


Αυτό που πρέπει να σας μείνει από αυτό το βίντεο είναι ότι αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι πάντα το καταφέρνει. Πίστη, θέληση, επιμονή και υπομονή είναι το κλειδί...

Ώρα για μουσική!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΑΣΚΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

-Διαθέτουν ζωηρά χρώματα,είναι εντυπωσιακά κι έχουν έντονη δράση και πλοκή.Στα παιδιά αρέσει η περιπέτεια και όχι η στατικότητα.
-Τα κόμικς έχουν το στοιχείο του χιούμορ σε μεγάλο βαθμό και.........

"Βασάνισαν" γυναίκα σε βιτρίνα (φωτογραφίες)

Βασανιστήρια 10 ωρών υπόμεινε η Jacqueline Traide σε κοινή θέα, σε μια βιτρίνα στο Λονδίνο. Γιατί; Ήθελε να δείξει στους περαστικούς -που δεν πίστευαν στα μάτια τους- τα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα όταν γίνονται δοκιμές στην παραγωγή των γυναικείων καλλυντικών.

Ο χυμός που εξαφανίζει τις ημικρανίες

Άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο υποφέρουμε περιστασιακά από ημικρανίες. Κι επειδή είναι προτιμότερο ν’ αποφεύγουμε τα φάρμακα για την αντιμετώπισή τους, βρήκαμε τον θαυματουργό χυμό που θα σας απαλλάξει άμεσα απ’ το μαρτύριο αυτό.
Πρόκειται για ένα χυμό – φυσικό ασφαλώς – από ωμά και φρέσκα λαχανικά:
Αναμείξετε στο μίξερ ίσες ποσότητες από πλυμένα: καρότα, σπανάκι, σέλινο και μαϊντανό.
Κατόπιν, σε χυμό 400 ml προσθέστε 130 ml βρασμένο νερό.
Προσθέστε ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο, καθώς και μια δόση αλάτι, μαύρο πιπέρι και κάρδαμο.
Απολαύστε τον χυμό και την ανακούφιση που θα σας προσφέρει απ’ τις ημικρανίες.
Πηγή: Infokids.gr
αναδημοσίευση από enikos