Ετικέτες

16.3.23

Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού–Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι;

–Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μας. Και μόνο γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία. Βλέπεις, σε κάποιον αφήνει ο παππούς του μια κληρονομιά ένα ασήμαντο πράγμα και το έχει μετά σαν φυλαχτό, πόσο μάλλον το κομποσχοίνι που μας το άφησαν κληρονομιά οι Άγιοι Πατέρες!

Ανεξιχνίαστον το σχέδιον της προνοίας του Θεού

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Ζοῦμε σὲ μία ἐποχὴ ὅπου οἱ ἄνθρωποι ἔχουν ἀπομακρυνθεῖ ἀπὸ τὸ Θεό. Δὲν συγκινοῦνται ἀπὸ τὸ θεῖο λόγο, δὲν συμμετέχουν στὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας καὶ οἱ ἐντολὲς καταπατοῦνται, χωρὶς ἔλεγχο συνειδήσεως καὶ ἴχνος ντροπῆς. Παντοῦ ἡ ἁμαρτία.

Ο Ίμβρου δεν είναι "Μακεδών"

 


Ὁ Μητροπολίτης Ἴμβρου κ. Ἰωάννης κατάγεται ἀπὸ τὴν Λέσβον. Ὁ «Ἐπίσκοπος» Ἀντανίας κ. Παρθένιος ὅμως εἶναι «Μακεδόνας» τῆς «Μακεδονικῆς Ἐκκλησίας», κατὰ τοὺς ἰσχυρισμοὺς τῆς «Ἀρχιεπισκοπῆς» καὶ τοῦ κράτους τῶν Σκοπίων.

Πόντος Κρυπτοχριστιανοί Πόντιοι

 

Πόντος Κρυπτοχριστιανοί Πόντιοι

Άγιος Αλέξιος· ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για τον Θεό

17 Μαρτίου

Επειδή οι ακολουθίες έχουν αρκετά δύσκολο τυπικό, ενώ επίσης υπάρχουν και διάφορα τυπικά μία πρόταση είναι να ακούτε τις ακολουθίες είτε από το ραδιόφωνο π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM:


Αν θέλετε να τις κάνετε μόνοι σας:

η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε ημερομηνία 17/3 
ενώ για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 18/3)
Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την ιερή μνήμη του οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού. Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος, με τον οποίο έμεινε στη μνήμη και την παράδοση της Εκκλησίας ο όσιος Αλέξιος άνθρωπος του Θεού. Ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για το Θεό, άγνωστος μέσα στους ανθρώπους, ακόμα και στους πιο δικούς ταυ. Ο βίος και η πολιτεία του αγίου Αλεξίου μόνο σαν μυθιστόρημα μπορεί να φανεί σε όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν βαθύτερα την άσκησή του. Πολύ περισσότερο που ο άγιος Αλέξιος δεν έφυγε στην έρημο, συντροφιά με τα αγρίμια, αλλά έζησε μέσα στους ανθρώπους, κρατώντας τελείως άγνωστο τον εαυτό του.