Ετικέτες

17.7.20

Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης: «Η αγάπη για τον άλλον θα μας σώσει» - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΗ

Διηγείται ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης ότι, μιά μέρα ήταν σε κατάσταση Χάριτος.
Και σε αυτήν την κατάσταση που ευρισκόταν, ήλθε ο γέροντας Προκόπιος και του χτύπησε την πόρτα του κελιού του, λέγοντας του:

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: «Καλύπτουν» τον Χριστό με τζαμαρίες και εφέ – Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν με αριθμούς

«H στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις κινήσεις του Προέδρου της Τουρκίας είναι σαφής και ξεκάθαρη και έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα» τόνισε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις προκλητικές κινήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγία Σοφία. Υπογράμμισε δε πως, σε αντίθεση με την στάση της γείτονας, η Ελλάδα έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία 20ετία για την προστασία μνημείων της οθωμανικής περιόδου στη χώρα μας.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "...Κανείς δεν θα παρέμενε άπιστος, αν εμείς ήμασταν πραγματικοί Χριστιανοί..."



"Δεν θα χρειάζονταν λόγια, αν έλαμπε η ζωή μας. Δεν θα χρειάζονταν δάσκαλοι, αν επιδεικνύαμε έργα. Κανείς δεν θα παρέμενε άπιστος, αν εμείς ήμασταν πραγματικοί Χριστιανοί..."

ΡΟΜΑΝΟΦ: Στις 19 Ιουλίου η πρώτη προβολή του ντοκιμαντερ


Στις 19 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη προβολή του νέου ρωσικού ντοκιμαντέρ «Η δολοφονία των Ρομανόφ: γεγονότα και μύθοι» στη ρωσική τηλεόραση.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ: ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΣ - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Πολλές φορές στην ζωή μας, σαν συνειδητοί Χριστιανοί, επικαλούμεθα τον Θεό και τούς Αγίους Του.


Αυτό λοιπόν έκανε και μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις της πριν δύο χρόνια, για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.