Ετικέτες

21.8.20

Με τον κορωνοϊό δίνουν εξετάσεις οι επίσκοποι για το αν έχουν πίστη

 

Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος 

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ομιλίες ιδιαίτερα όταν ομολογεί δημοσίως την αμαρτία του που δεν άνοιξε την εκκλησία στις 25 Μαρτίου... Μακάρι να φωτίσει ο Θεός και άλλους αρχιερείς να καταλάβουν το λάθος τους και να ακολουθήσουν τα χνάρια του Άξιου Αρχιερέα. Να είναι σίγουροι ότι πολλοί από εμάς θα τους στηρίξουμε, αλλά να είναι ακόμα πιο σίγουροι ότι θα τους στηρίξει ο ίδιος ο ΘΕΟΣ!

Μια μπόρα είναι κι αυτή και θα περάσει… Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

 

Κοίμησιν τῆς Θεοτόκου _Dormition of the Mother of God_ Успение Богородицы_14828497«Μείνον μεθ’ ημών, η ημετέρα παράκλησις, το μόνον επί γης ημών παραμύθιον. Μη εάσης ημάς ορφανούς, Μήτερ…».
Ομιλία
Περί εσπερίου κλαυθμού και ορθρινής αγαλλιάσεως
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
«Το εσπέρας αυλισθήσεται κλαυθμός και εν τω πρωΐ αγαλλίασις» (Ψαλμός 29: 6).
Ο Θεός επιτιμά και ο Θεός πάλι ευδοκεί σε αγαλλίαση. Μία σκέψη μετανοίας μας αρκεί για να κατευνάσει την οργή του Θεού· διότι ο Θεός δεν οργίζεται με τους ανθρώπους όπως οργίζεται ένας που εχθρεύεται, αλλά η οργή Του προς τους ανθρώπους είναι όπως του πατέρα προς τα παιδιά του. Η οργή Του είναι στιγμιαία ενώ το έλεός Του άπειρο και αιώνιο. Εάν ο Θεός σε επιτίμησε το βράδυ, ορθρίζοντας όμως το πρωΐ θα σε κάνει να αγάλλεσαι: στην οργή Του και στο έλεός Του οι άνθρωποι Τον γνωρίζουν καλύτερα.

ΠΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ


Κάποιος Αμερικανός, είχε πάει στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα με την παρέα του. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ο γέροντα Εφραίμ να βγαίνει από το κελί όπου εξομολογεί τον κόσμο και να ρωτάει τον νεαρό Αμερικανό:
- Έχεις παιδί μου καλό κινητό, μοντέρνο, σύγχρονο;
- Γιατί ρωτάτε γέροντα, είπε με απορία ο νεαρός.

Μάσκα σε όλους τους μαθητές ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Να φορούν μάσκες όλοι μαθητές, από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων όπως γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση την αποδέχεται.