Ετικέτες

18.10.18

Νέα αιτήματα: Γεώργιος και Μυρσίνη και ενημέρωση για τον Ανδρέα και τον Σάββα + υπέρ αναπαύσεως: Ιωάννου, Δημοσθένους, Ιωάννου, Μιχαήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Νέα αιτήματα:


Γεώργιος: πατέρας δύο μικρών παιδιών χειρουργήθηκε την Πέμπτη 11/10 στο κεφάλι 12 

ώρες επέμβαση όπου επιτυχώς αφαιρέθηκε όγκος αλλά δεν έχει ανανήψει ακόμα από την νάρκωση και οι γιατροί ανησυχούν πως είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση. Παρακαλούμε για τις προσευχές όλων μας, ώστε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να δείξει το έλεός του. [Ενημέρωση: Ο Γεώργιος τελικά κοιμήθηκε την Τρίτη, δηλ. ανάμεσα στο διάστημα που λάβαμε το μήνυμα και που το αναρτήσαμε... Τον μεταφέρουμε στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως.]


Μυρσίνη: 6χρονο κοριτσάκι, διεκομίσθη με συμπτώματα μηνιγγίτιδας. [ενημέρωση: ανάρρωσε!]
Ενημέρωση 1η: Ο Ανδρέας 
(18/7, θυμηθείτε εδώ) εγχειρίζεται την Παρασκευή. Εύχεστε.[ενημέρωση: η επέμβαση ήταν επιτυχής]

Ενημέρωση 2η: Για τον Σάββα (12/10 κλικ εδώ), που είχε το πρόβλημα στον εγκέφαλο, όλα εξελίχθηκαν κατ'ευχήν. Αναμένουμε την επιστροφή του. 

Επίσης παρακαλώ την προσευχή σας, υπέρ αναπαύσεως και συγχωρήσεως των δούλων του Θεού:



Ιωάννου (αυτοκτόνησε - σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα)



Δημοσθένους

Ιωάννου

Μιχαήλ



Ο Πέτρος και ο Ανέστης μας έχουν ξανά ανάγκη - Επίσης: υπέρ αναπαύσεως Γερασίμου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Πέρυσι ο Ανέστης (κλικ εδώείχε πάθει εγκεφαλικό και πέρασε δύσκολα επί αρκετούς μήνες μέχρι να συνέλθει και να επαναφερθεί η υγεία του σε μια φυσιολογική κατάσταση (τηρουμένων των αναλογιών). Τον είχαμε για μεγάλη περίοδο στην κατάσταση προσευχής του ιστολογίου, αλλά μετά τον αφαιρέσαμε μιας και τα αιτήματα προσευχής είναι πάρα πολλά και όλα έδειχναν ότι η υγεία του σταθεροποιείται. Ωστόσο, πλέον ο Ανέστης αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιακής ανεπάρκειας και θα τον ξαναβάλουμε στην κατάσταση προσευχής για όσο χρειάζεται (μάλλον θα παραμείνει μόνιμα στο εξής).

Ας ευχηθούμε μαζί με τον Ανέστη και για τις κόρες του που προσπαθούν όσο μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πάνω από όλα να ευχόμαστε ο Θεός να τους φωτίζει και να αναζητούν παρηγοριά στον Κύριό μας:

Ἔχοντες οὖν ἀρχιερέα μέγαν διεληλυθότα τοὺς οὐρανούς, Ἰησοῦν τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας. οὐ γὰρ ἔχομεν ἀρχιερέα μὴ δυνάμενον συμπαθῆσαι ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν, πεπειραμένον δὲ κατὰ πάντα καθ᾿ ὁμοιότητα χωρὶς ἁμαρτίας. προσερχώμεθα οὖν μετὰ παῤῥησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν. (Εβρ. 4,14-16)

Μαζί με τον Ανέστη και ο Πέτρος μας έχει ανάγκη. Δεν παρουσιάζει τόσο βεβαρημένη κατάσταση, αλλά έχει κάποια πρώτα σημάδια που είναι ανησυχητικά. Ας τον έχουμε κι αυτόν στην προσευχή μας. Ο Θεός ας τον σκεπάζει και ας τον βοηθήσει να ξεπεράσει έγκαιρα τα εμπόδια που του παρουσιάζονται, γιατί είναι άνθρωπος της προσφοράς και έχει να δώσει πολλά και σε πολλούς.

Ενημέρωση: Ο Γεράσιμος που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στην κατάσταση προσευχής  (υπ΄ αρ. 29) κοιμήθηκε πριν δυο εβδομάδες. Μεταφέρθηκε στην κατάσταση "υπέρ αναπαύσεως". Ο Θεός ας τον αναπαύει.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΟΛΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ



Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΣΕ 10 ΕΝΟΤΗΤΕΣ.
==================================================
Ο πιο παλιός και σίγουρος Οδηγός "Αιώνιας" Επιβίωσης μετά Χριστόν.

ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Εν συντομία όλα όσα οφείλουμε, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να γνωρίζουμε και να ζούμε.

1. Ξερίζωμα Παθών
2. Καλλιέργεια Αρετών
3. Εκκλησιασμός
4. Μετάνοια-Εξομολόγηση
5. Θεία Κοινωνία
6. Προσευχή
7. Νηστεία
8. Μελέτη Θείου Λόγου
9. Όλη η ζωή κατά Χριστόν
10. Επαγρύπνηση-Μνήμη

ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ - Οι Μακαρισμοί


ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, κεφάλαιο 5, στίχοι 2-12
"ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ"

Ρε ξεφτιλισμένοι, θα πάει κανείς σας να υπερασπίσει το πανεπιστήμιο;

Σχόλιο: Ο Φασισμός καλά κρατεί!!


Είναι απίστευτα εξοργιστικό να ακούς ότι μετά την «έξωση» του Ρουβίκωνα από το γραφείο που είχε καταλάβει στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής από ακαδημαϊκούς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι δήθεν «αγωνιστές» της «συλλογικότητας» που περιθάλπει η κυβέρνηση Τσίπρα και το υπουργείο δήθεν «Προστασίας του Πολίτη», επανήλθαν και διεκδικούν την εκ νέου κατάληψη της αίθουσας.

Αγάπη δίχως εγκατάλειψη…

π. Λίβυος

Συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον

«Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

Όλοι μας, αρχίζοντας από μένα, συνεχώς κρίνουμε και κατακρίνουμε ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό θα δώσουμε λόγο στη φοβερά κρίση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού. Θα μας κρίνει Αυτός διότι και εμείς κρίνουμε τους άλλους, ψάχνουμε να βρούμε στον πλησίον μας το παραμικρό σφάλμα ενώ τις δικές μας αμαρτίες δεν τις βλέπουμε και ούτε θέλουμε να τις σκεφτόμαστε.