Ετικέτες

6.2.18

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

treis paides en kamino box

Σὲ τοτες τίς κρίσιμες στιγμές γιά τήν Πατρίδα καί τό θνος μας, πρώτος καί πιό ποτελεσματικός τρόπος εναι καταφυγή μέ πίστη στόν Θεό, θερμή προσευχή μας, στε κενος νά μς προστατεύσει π τν σχατο πνευματικ κατάντημα κα ν δείξει μετάνοια σ λους μας.

καθένας μας διαβάζει μόλις μπορέσει τν παρακάτω προσευχή, στε κάθε στιγμή το 24ώρου η εχή το καθενός μας νά συνθέτει μαζί μέ ατές τν λλων συμπατριωτν μας, μία διάκοπη κραυγή πρός τόν Ορανό:

Ετοιμάζουν τις νέες ταυτότητες...

Σχόλιο ID-ontΜετά την «επιτυχημένη» διαπραγμάτευση των μνημονίων, την αναμενόμενη «επιτυχία» στο Σκοπιανό, αναμένεται να τριτώσει η «επιτυχία» αυτής της κυβέρνησης με την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη. Μιλάμε για την ίδια ακριβώς Κάρτα που ο κος Τσίπρας ως βουλευτής στην αντιπολίτευση την είχε καταγγείλει (βλ.: Πολιτικές παρατάξεις για την Κάρτα του Πολίτη).
«Αποφασισμένο» είναι πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, οι οποίες θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Εννιά χρόνια από την οσιακή κοίμηση του μοναχού Νικοδήμου Γρηγοριάτου. «Να χαίρεστε πάτερ Νικόδημε!» (1955 – 5 Φεβρουαρίου 2009)

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχος νικοδημος γρηγοριατης

*Αιωνία σου ή μνήμη, αξιομακάριστε και αείμνηστε π. Νικόδημε! Να προσεύχεσαι από εκεί που είσαι για όλους εμάς.
~ Περάσαν ήδη εννιά χρόνια απ’τη μέρα που ο π. Νικόδημος Γρηγοριάτης με το μαρτυρικό του τέλος επισφράγισε την οσιακή ζωή του και η ελπίδα του γέμισε μ’ αθανασία. Δαπάνησε ολόκληρη τη ζωή του στην αγία ταπείνωση που γεννούσε μέσα του δίψα ακόρεστη γι’ αγάπη.
Όταν ο θεράπων ιατρός έθεσε ενώπιον του το δίλημμα μεταμόσχευση καρδιάς ή θάνατος εκείνος επέλεξε αυτό που υπαγόρευε η μέχρι θανάτου αγαπώσα καρδιά του. 
«Θέλω να ζήσω. Βάλτε μου την τεχνητή καρδιά ή ό,τι άλλο τεχνικό μέσο διαθέτει η επιστήμη. Όμως ποτέ δεν πρόκειται να δεχθώ μια καρδιά που θα προέρχεται από έναν «εγκεφαλικά νεκρό», ο οποίος για μένα δεν είναι νεκρός αλλά ζων και βαρύτατα πάσχων ασθενής».

Τι είπε ο Σεραφείμ στο Συλλαλητήριο


σχόλιο Γ.Θ : Την ώρα που οι Μητροπολίτες  πέρναγαν από δίπλα μας για να ανέβουν στην εξέδρα, όλοι μαζί τους φωνάξαμε "Άξιοι! Μπράβο που ήρθατε! Να μην τους φοβάστε! Να μιλάτε! ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!".


Όταν από μπροστά μας πέρασε και ο Σεραφείμ των Ελλήνων, όλοι...βροντοφωνάξαμε 

"ΑΞΙΟΣ! ΖΗΤΩ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ! ΑΞΙΟΣ!"

Χαμογελώντας μας συνέχισε την πορεία μαζί με τους άλλους αδελφούς του Ιεράρχες, ταπεινά και ως απλός στρατιώτης.

Μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο Ιεράρχη για Αρχιεπίσκοπο. Μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο Πατέρα στο τιμόνι της Εκκλησίας.

Να ζήσεις Σεραφείμ! Σε ευχαριστούμε για όλα, για κάθε αγώνα, για κάθε μάχη που έχεις δώσει έως σήμερα. Άξιος!

Οι πληγές που δημιουργούμε στον πλησίον μας μένουν.


Ήταν μια φορά ένας νεαρός, ο οποίος συμπεριφερόταν μερικές φορές βίαια.

Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακουλάκι με καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα καρφί στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον κήπο κάθε φορά που θα έχανε την υπομονή του και θα μάλωνε με κάποιον.

Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε η “Μακεδονία” να αλλάξει όνομα»!


Σχόλιο: Θα ήταν αφελές να λέγαμε ότι δεν το περιμέναμε... από κάποιον που θεωρεί τον Όμηρο Τούρκο! Λογαριάζει όμως χωρίς τον Ξενοδόχο... Ρετζέπ πες αλεύρι...

Δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την υπόθεση των Σκοπίων ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος όπως είναι φυσικό πήρε το μέρος του κρατιδίου στην διένεξή του με την Ελλάδα.και όχι μόνο αυτό:
Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και πιο πέρα, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η "Μακεδονία" να αλλάξει όνομα(!) πραγματοποιώντας ευθεία παρέμβαση στις σχέσεις δύο άλλων χωρών, ενώ απείλησε εμμέσως την Ελλάδα, ότι η χώρα του δε θα αφήσει μόνα τους τα Σκόπια.

Συλλαλητήριο Μακεδονία - ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΡΙΓΟΣ!!!


Συλλαλητήριο Μακεδονία - ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Αθήνα 4-2-2018 και Θεσσαλονίκη 21-1-2018

Δοξάζουμε κι ευχαριστούμε το Θεό, που δια πρεσβειών της Παναγίας μας και τόσων Αγίων, ελέησε ώστε να εμψυχωθούν οι Έλληνες και να ξαναβρούν το δρόμο για την ελευθερία τους.

Αγαπητοί αδελφοί Χριστιανοί, οι προσευχές εισακούστηκαν από την Παναγία μας. 
Οι Έλληνες, με αφορμή το μείζον θέμα για τη Μακεδονία, έκαναν την αρχή για την Πατρίδα, την Ορθοδοξία και την Ελευθερία.
Μετά από τόσα χρόνια, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων (εκεί όπου ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, τόσα αβάσταχτα μέτρα), σε 2 σχεδόν εκατομμύρια κόσμο και σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, ακούγεται ο ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ:

Ευμορφία: σοβαρή κατάσταση και ενημέρωση για την Ελισάβετ

Σχετική εικόνα


Η ευλογημένη κ. Ευμορφία, παλαιά νεωκόρος της Πανέμορφης Μονής του Οσίου Δαβίδ Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης, ασθενεί σοβαρά και βρίσκεται στο νοσοκομείο Γεννηματά. Έχει ανάγκη τις θερμότερες προσευχές μας. Ο Όσιος Δαβίδ ό Θεσσαλονικεύς, που τόσο αγάπησε και πιστά υπηρέτησε, ας την βοηθήσει.

Επίσης, μόλις πληροφορήθηκα ότι το κοριτσάκι, ονόματι Ελισάβετ [3,5 ετών - κλικ εδώ], για το οποίο ήδη προσευχόμαστε, συνεχίζει τις χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου "Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης" και αισθάνεται πολύ άσχημα. Το ίδιο και η μανούλα του, η οποία λιώνει από την στενοχώρια της. Ας συνεχίσουμε τις έμπονες προσευχές.