Ετικέτες

20.4.21

Όσιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης



21 Απριλίου



Αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ένα σύγγραμα του Οσίου Αναστάσιου, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του Ιησού Χριστού «μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε» γράφει: 



«Κι όταν βλέπετε τον αδελφό σας να αμαρτάνη και τότε να μην τον κρίνετε και μάλιστα όταν είναι ιερέας. Να θυμώσαστε πως ένας είναι ο κριτής, ο Θεός, που θα αποδώση στον καθένα κατά τα έργα του. Είδες βέβαια το αμάρτημα του αδελφού σου· μήπως όμως γνωρίζεις και όλες του τις καλές πράξεις; Μπορεί μάλιστα αυτήν την αμαρτία, που εσύ είδες, εκείνος να την έπλυνε κιόλας με τα δάκρυα της μετανοίας του».

Αγία Αλεξάνδρα

Αγία Αλεξάνδρα, Μάρτυς, η... - OramaWorld.Com
21 Απριλίου


Η Αγία Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.). Εντελώς διαφορετική από εκείνον, που ήταν τραχύς στα αισθήματα και φίλος της βίας και του αίματος, διακρινόταν για την ήρεμη ψυχική της διάθεση, την ευσπλαχνία και την φιλάνθρωπη ζωή της. Και η Χάρη του Κυρίου αύξανε μέσα της τον φωτισμό. Και το θείο έλεος την καταξίωσε κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου να αισθανθεί μέσα της την πνοή και την ορμή της πίστεως στον Χριστό. Τότε, αφού στράφηκε προς τον αυτοκράτορα, τον παρακάλεσε να διατάξει την παύση των μαρτυρικών βασανιστηρίων. Εκείνος υπέθεσε ότι η αυτοκράτειρα, ασυνήθιστη σε τέτοιου είδους θεάματα, κατελήφθη από οίκτο ασυνείδητο και απερίσκεπτο. Της είπε λοιπόν να αποσυρθεί. Αλλά έλαβε μεγαλόφωνη την απάντηση ότι μια τέτοιου είδους σκηνή είναι απάνθρωπη και ανάξια του στέμματος.

Άγιος Ιανουάριος ο Επίσκοπος και οι συν αυτώ

Άγιος Ιανουάριος ο Επίσκοπος και οι συν αυτώ | proseuxi.gr
21 Απριλίου


Αν θέλετε να κάνετε τις ακολουθίες μόνοι σας:

η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε ημερομηνία 21/4 
ενώ για εσπερινό, απόδειπνο (που τελούνται αύριο) 
επιλέξτε την ημερομηνία 22/4)
Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία


Διαβάστε το συγκλονιστικό θαύμα που έκανε!

Η Ινδία θρηνεί τον δημοφιλή Vivek... 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό του...!

 

 Νίκος Κλειτσίκας

Ένα τραγικό γεγονός συγκλονίζει την Ινδία του 1,400 δισεκατομμύρια κατοίκων.

Απεβίωσε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας, ο Vivek, ηθοποιός, ακτιβιστής, κινηματογραφικός παραγωγός και πρωτοπόρος της διαφημιστικής εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της "πανδημίας".

Ο έξοχος Ινδός ηθοποιός ηγήθηκε σε τηλεοπτικά σποτ της εκστρατείας για τον εμβολιασμό. «Θέλω να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εμβολιασμού»... ήταν το σύνθημά του κι εμβολιάστηκε με όλες τις διαφημιστικές συνέπειες για να πεισθούν οι πολίτες γι' αυτή την αναγκαιότητα στις 15 Απρίλη 2021. Μετά από 24 ώρες, ο απόλυτα υγιής ηθοποιός άφησε την  τελευταία του πνοή από έμφραγμα. Μία παράπλευρη απώλεια των παρενεργειών του εμβολίου, ή της σύμπτωσης όπως θα... ανακοινώσουν οι φαρμακοβιομηχανίες έκανε φτωχότερη την 7η τέχνη της Ινδίας.

Απλά συγκλονιστικό! Με τέτοιους νέους και νέες, Ελλάδα, μην φοβάσαι

 

Γράφει η Ευαγγελία Δασκαλάκη, μαθήτρια Α' Λυκείου:

✔️ "Όταν μού στέρησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξία μου, δεν αντέδρασα. Ήταν "ζήτημα δημόσιας υγείας".
✔️ Όταν μου απαγόρευσαν να μετακινούμαι μετά τις 21.00, δεν αντέδρασα. Ήταν "ζήτημα δημόσιας υγείας".

Πρόσφατα αιτήματα 16/4-23/4

  

[τελευταία ενημέρωση: 23/4/21,  00:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

Στα πρόσφατα αιτήματα έχουμε προς το παρόν κεκοιμημένους. Ο Θεός ας τους αναπαύει.

π. Χρύσανθος ιερομόναχος: Τον είχαμε κι εμείς στην προσευχή μας τον τελευταίο καιρό. Ο Κύριος αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο να τον πάρει κοντά Του (κλικ εδώ). Και φυσικά θα πρέπει να μάθουμε να τον εμπιστευόμαστε και να δεχόμαστε το θέλημά Του. 
[Ο π. Χρύσανθος κοιμήθηκε στις 15/4, και σήμερα καθυστερημένα έλαβα ενημέρωση. Θερμή παράκληση όταν κάποιος από τους αναγνώστες μας μαθαίνει κάποια εξέλιξη που αφορά αιτήματα προσευχής να κάνει έναν κόπο να με ενημερώσει όσο το δυνατό πιο σύντομα, διότι δεν είναι δυνατό μόνος μου να παρακολουθώ τα πάντα... Ο Θεός βέβαια ξέρει και διορθώνει τις δικές μας ατέλειες.]

π. Νικόλαος: κοιμήθηκε πριν λίγες μέρες (κλικ εδώ)

Δέσποινα: 37χρονη έγκυος που κοιμήθηκε πρόσφατα λόγω αιμορραγίας.

Βασίλειος: κοιμήθηκε πριν 2 εβδομάδες.

Κυριακή: νέα γυναίκα που κοιμήθηκε ξαφνικά πριν λίγο καιρό.

Ρώτησαν τον διάβολο ποια ευχή φοβούνται οι δαίμονες περισσότερο απ΄όλα κι αυτός τους αποκρίθηκε:


ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΔ΄: Ποια ευχή και ποιον λόγο φοβούνται οι δαίμονες περισσότερο από όλα;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Διηγούνται μερικοί πνευματοφόροι πατέρες και άξιοι να τους πιστεύει κανείς πως, όταν εμφανίστηκε μπροστά στα πρόσωπά τους ο διάβολος και αυτοί του απηύθυναν το παραπάνω ερώτημα, αυτός αποκρίθηκε πως δεν υπάρχει σε όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη λόγος, που να τον φοβίζει περισσότερο και να διασκορπίζει όλη του τη δύναμη, όπως η αρχή του 67ου ψαλμού.

Δαιμονισμένη πεντηκοστιανή: Ήρθες να μας κάψεις!!!


Αφήγηση περιστατικού με δαιμόνιο πεντηκοστιανής σε ομιλία του αειμνήστου θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου στο Βανκούβερ του Καναδά.