Ετικέτες

6.4.19

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Δ΄ Νηστειών

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (ς΄ 13 - 20)


Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Δ΄ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Θ´ 17 - 31

Κυριακή Δ´ Νηστειών: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Κυριακή Δ´ Νηστειών 
Ιωάννου Κλίμακος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 7 Απρ. 2019:

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε εμμέσως ζήτημα παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα πρέπει να επιλέξει αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ή αν θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης με τις «παράτολμες αποφάσεις της», όπως είναι η αγορά των ρωσικών S-400. Στην ομιλία του για την 70ή επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη συμφωνία με τη Μόσχα.

“Πόρτα” ακόμα και από την Πολωνία στην Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας…


Η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβεβαίωσε την άρνηση αναγνώρισης της αυτοκέφαλης «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου του Συμβουλίου των Επισκόπων της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σημαντική ανακοίνωση σε έξι πόλεις της Γης ταυτόχρονα σχετικά με τη “μαύρη τρύπα”


Το διεθνές τηλεσκόπιο Event Horizon Telescope (EHT), το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προανήγγειλαν ότι θα κάνουν μια βαρυσήμαντη επιστημονική ανακοίνωση την Τετάρτη 10 Απριλίου. Γι’ αυτό το σκοπό θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον (στις 16:00 ώρα Ελλάδας) από τους διευθυντές του ΕΗΤ Σέφερντ Ντόουλμαν και του NSF Φρανς Κόρντοβα.