Ετικέτες

6.4.19

“Πόρτα” ακόμα και από την Πολωνία στην Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας…


Η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβεβαίωσε την άρνηση αναγνώρισης της αυτοκέφαλης «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου του Συμβουλίου των Επισκόπων της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Συγκεκριμένα, το ιερό συμβούλιο των Επισκόπων της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφερε ότι «έγινε κοινωνός της αλληλογραφίας σχετικά με την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία». Οι επιστολές προέρχονται από τη Ρωσία, τη Σερβία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουκρανία, καθώς και από την Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση, το Συμβούλιο των Επισκόπων αποφάσισε να συνεχίσει να τηρεί τη θέση που είχε εκφράσει προηγουμένως, σύμφωνα με την οποία «η Πολωνική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν και είναι για την παροχή πλήρους ανεξαρτησίας – της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία, η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα πρέπει να γίνεται “βάσει των δογματικών και κανόνων ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι από μια ομάδα σχισματικών”.

“Οι σχισματικοί από την Εκκλησία, ενώ στερήθηκαν την ιεροσύνη, δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν έναν υγιή εκκλησιαστικό οργανισμό. Αυτή η μη κανονική πράξη παραβιάζει την ευχαριστιακή και διακυβερνητική ενότητα”
ΠΗΓΗ: RIA NOVOSTI





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.