Ετικέτες

11.10.18

Άγιος Νεκτάριος: Μην λιποψυχείτε και μη θλίβεστε



Βάλσαμο στην ψυχή είναι τα λόγια του Αγίου Νεκταρίου και τόσο επίκαιρα. Μην λιποψυχείτε, μη θλίβεστε και μην δειλιάζετε... 

Υπέρ αναπαύσεως Δημητρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Ο Δημήτριος κοιμήθηκε πρόσφατα μόλις δυο εβδομάδες αφού έμαθε ότι έχει καρκίνοΑς προσευχηθούμε για την ψυχή του, αλλά και για τους δικούς του, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 4, 13-14]


Καλή ανάσταση αδερφέ μας Δημήτριε.
Αιωνία σου η μνήμη.

Ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή έστω ας πούμε ένα  "Κύριε ελέησον".

῾Ο πνιγμός τοῦ ἀνθυπιλάρχου Ἀναστασίου Κορδῆ (11 Ὀκτωβρίου 1912)

ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ ΚΟΡΔΗΣ
Σπύρος Μελς
(Η 5η Μεραρχα π τν συνταγματρχην Ματθαιπουλον κατ τν Βαλκανοτουρκικν πλεμον, τν Οκτβριον 1912, φο δωκε νικηφρον μχην πρς τος Τορκους ες Λαζαρδες, κατρχετο πρς τν λικμονα, να ζεξη τοτον κα βαδίσ πρς τν Κοζνην, δι ν νακψ το χθρο τν ποχρησιν παρεμποδσ πθεσιν χθρικν κ Σροβιτς κατερχομνων δυνμεων).

Διαμαρτυρία του ιστολογίου «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία» για τη διακοπή της εκπομπής «Γράμματα-Σπουδάματα»

10/10/2018
+Eυλαμπίου και Ευλαμπίας μ., Θεοφίλου Οσ. Ομολ.


Αγαπητοί υπεύθυνοι του 4Ε Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε,

Σας γράφουμε για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή μας για την αδόκητη διακοπή της εκπομπής «Γράμματα-Σπουδάματα» του Δασκάλου και Θεολόγου κ. Δημήτρη Νατσιού. Η εκπομπή αυτή ήταν από τις καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς της Ελληνικής τηλεόρασης και θα ‘πρεπε να νιώθετε τιμή που την προβάλλατε.

Το βιογραφικό του κάθε χριστιανού

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γένι
*Καταπληκτικό κείμενο. Αξίζει να το διαβάσετε!

~ Μια Κυριακή πρωί στο κήρυγμα ο π.Κωνσταντίνος μας είπε:

«λήθεια, ν σς λεγε Χριστός «θέλω νά σς προσλάβω στόν χορό τν ποστόλων, νά γίνετε πόστολοι, μο φέρνετε να βιογραφικό σας». Τί θά γράφατε;

Δήλωση επανόρθωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Πρόσφατα είχα βάλει μια ανάρτηση σχετικά με μια αγγελία αναζήτησης νεωκόρου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου. Η πληροφορία είτε από λάθος μετάδοση από στόμα σε στόμα είτε από δική μου βιαστική πρωτοβουλία αποδείχτηκε λανθασμένη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το λάθος που έγινε και ζητώ συγγνώμη τόσο από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (ο οποίος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει ώστε να αφαιρέσω την ανάρτηση) όσο και φυσικά από τους αναγνώστες μας που άθελά μου έφερα σε δύσκολη θέση.

Δεχτείτε παρακαλώ την ειλικρινή μου συγγνώμη και τη δέσμευσή μου να είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, αν και ως άνθρωπος δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα κάνω ποτέ ξανά λάθος.

Γεώργιος Κεφαλιακός
Διαχειριστής Ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"


Βιολέτα, Γεώργιος και Σάββας: Ας κάνουμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουν και για εμάς...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
...σωφρονήσατε οὖν καὶ νήψατε εἰς τὰς προσευχάς·  πρὸ πάντων δὲ τὴν εἰς ἑαυτοὺς ἀγάπην ἐκτενῆ ἔχοντες, ὅτι  ἀγάπη καλύψει πλῆθος ἁμαρτιῶν·

Οι παρακάτω αδερφοί μας έχουν την ανάγκη της προσευχής μας. Ας τους έχουμε κι αυτούς στην προσευχή μας μαζί με τους υπόλοιπους αδερφούς μας. Ας κάνουμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουν και για εμάς οι άλλοι όταν κι εμείς θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση:

Η Βιολέτα πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ο οποίος δυστυχώς έκανε μετάσταση και σε άλλα όργανα.

Ο Γεώργιος έπαθε πρόσφατα καρδιακή προσβολή. Χειρουργήθηκε και τώρα αναρρώνει. 

Ο Σάββας αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα κάνει επέμβαση στο κεφάλι λόγω μιας κύστης που βρέθηκε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου.

Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

O αδερφός που σώθηκε χωρίς κόπο επειδή δεν κατέκρινε

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχος σκητη
~ Κάποτε είχε πάει ένας κοσμικός στην Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, για να γίνει Μοναχός. Οι Πατέρες όμως της Σκήτης δεν τον δέχονταν, γιατί, εκτός που ήταν ράθυμος και αμελής, ήταν και πολύ σκανδαλοποιός και δημιουργούσε συνέχεια θέματα.

ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ

Πρόκειται για την ιερή εικόνα της Θεοτόκου, η οποία βρισκόταν κάποτε στο υπέρθυρο του Ιερού Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Ατενίζοντάς την η αγία Μαρία η Αιγυπτία ζήτησε από τη μητέρα του Κυρίου να εγγυηθεί προς τον Υιό και Θεό της τη μελλοντική της μετάνοια και με την εγγύηση της Θεοτόκου αξιώθηκε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό. Η εικόνα αυτή κρύφτηκε (μάλλον κατά την περίοδο της εικονομαχίας) από κάποιον ανώνυμο ασκητή σε σπήλαιο του Άθωνα και βρέθηκε θαυματουργικά από τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη. Μέχρι σήμερα φυλάσσεται στο ιερό της σπήλαιο, ενώ με υπόδειξη του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη η μνήμη της τιμάται το Σάββατο του Ακαθίστου (Σάββατο Ε΄ Εβδομάδος των νηστειών). Ο όσιος γέρων Ιωσήφ ο ησυχαστής και σπηλαιώτης ευλαβείτο ιδιαιτέρως τη συγκεκριμένη εικόνα και σε μία επιστολή του αναφέρει ένα θαυμαστό σημείο που του δόθηκε από αυτήν. Η συγκεκριμένη ακολουθία έγινε με εντολή και ευλογία του πνευματικού μου πατέρα, π. Λαυρεντίου Γρατσία, ειδικά για την Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης, όπου φιλοξενείται αντίγραφο της Εγγυητήριας, το οποίο τιμάται ως εφέστια εικόνα της μονής.

https://www.facebook.com/takisberku

ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ by Georgios Kefaliakos on Scribd

ΟΙ 238 ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 298 ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ. (ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ)


Κατάλογος των αρετών

Ι.Μ. Πειραιώς, Μπορεί να υπάρξει ορθόδοξος μοναχισμός χωρίς την ομολογιακή του διάσταση;

ΓτΧτΠτΑ: Αν και μακροσκελές είναι εκπληκτικό κείμενο και αξίζει να το διαβάσουμε με προσοχή!

Σταχυολογούμε τα εξής σημαντικά: 

«Είμαι ο αρχάγγελος Μιχαήλ. Δεν επιθυμώ να χτιστεί ο ναός εκεί που σημαδέψατε, αλλά εδώ που θα σας δείξω»


Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης († 1991), ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, αξιώθηκε από το Θεό για την οσιακή και μαρτυρική του ζωή πολλά χαρίσματα.