Ετικέτες

7.5.16

Μπορούμε να γίνουμε άγιοι σήμερα;

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Βασισμένο σέ κείμενα τοῦ ὁσίου Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου.
~ Πολλές φορές ἀκοῦμε τούς χριστιανούς νά λένε:

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής του ΘωμάΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Κ´ 19 - 31

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, επίσκοπος Αχρίδας

Μου γράφεις, ότι άκουσες από ηλικιωμένες γυναίκες κάποιο παραμύθι για τις πέντε πληγές του Ιησού, και ρωτάς που βρέθηκε αυτό το παραμύθι;Αχ, κόρη, διάβασε την Καινή Διαθήκη! 
Αχ, Σέρβοι, μην ντροπιάζεστε μπροστά στον ουρανό και τη γη με την άγνοια της πίστης σας! Αφήστε στην άκρη όλες τις άλλες σπουδές και αναγνώσματα μέχρι να μάθετε πρώτα αυτό που είναι το πιο σημαντικό και πιο σωτήριο.
Πρώτα έρχεται η επιστήμη περί πίστεως και κατόπιν οι σπουδές. 

Λιναρόσπορος, ο πρωταθλητής των ω-3 λιπαρών οξέων – Αλέξανδρου Σ.Αλεξάκη.

Όταν σκεφτόμαστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα πρώτα τρόφιμα που έρχονται στο νου μας είναι συνήθως τα λαχανικά και τα φρούτα Φυσικά και οι δύο αυτές ομάδες είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών !Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο λιναρόσπορος λαμβάνει θέση σ΄αυτή τη κατηγορία των τροφών με πλούσιο περιεχόμενο αντιοξειδοτικών.

Συμβουλές για τα παιδιά (Αγίου Παϊσίου)


Βλέπω μερικούς γονείς πόσο υπερβολικοί είναι και πόσο παράλογες απαιτήσεις έχουν από τα παιδιά τους.
Κάποιος μου έλεγε ότι υποχρεώνει τα παιδιά του να εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή και τα χτυπάει όταν του πουν ότι δεν θέλουν να πάνε στην Εκκλησία.

Τι είναι η λευκοπενία και η ακοκκιοκυτταραιμία

leukokyttara 4 4
Όταν το αίμα σας περιέχει μικρότερο από το φυσιολογικό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων που λέγονται κοκκιοκύτταρα – όνομα που τους δόθηκε, επειδή μοιάζουν σαν κόκκοι στο μικροσκόπιο – η κατάσταση λέγεται λευκοπενία. Να σημειωθεί ότι τα κοκκιοκύτταρα λέγονται και πολυμορφοπύρηνα.
Τα λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα) προστατεύουν τον οργανισμό αντιμετωπίζοντας τους ξένους εισβολείς, όπως είναι τα παθογόνα βακτήρια, οι ιοί, οι μύκητες και τα παράσιτα.

7 Μαΐου: Ανάμνηση του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίου Β΄
Η εμφάνιση αυτή του Τιμίου Σταυρού ήταν η δεύτερη και έγινε στις 7 Μαΐου του 346 μ.Χ., κατά μια των ημερών της Πεντηκοστής. Ήταν η ώρα (βυζαντινή) τρίτη (δηλαδή περίπου 9:00), όταν ξαφνικά στον ουρανό φάνηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, σχηματισμένος από εκθαμβωτικό φως, πάνω από το Γολγοθά, μέχρι και το όρος των Ελαίων. Βασιλιάς τότε ήταν ο Κωνστάντιος Β΄, υιός του Μεγάλου Κωνσταντίνου (που συγκυβερνούσε με τα αδέρφια του Κώνστα και Κωνσταντίνο Β) και Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων ήταν ο Κύριλλος. Το υπερφυσικό αυτό θέαμα προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και συγκίνηση σε όλους τους ευρισκόμενους στην Ιερουσαλήμ. Επωφελούμενος της περιστάσεως ο Άγιος Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον ιερό κληρο, συγκάλεσε το πλήθος των παρισταμένων Χριστιανών στο ναό και δοξολόγησαν το Θεό, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που αγίασε το ξύλο του σταυρού και κατέστησε το σημείο αυτού ισχυρότατο όπλο των αγωνιζόμενων χριστιανών κατά του διαβόλου.