Ετικέτες

17.3.17

O άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος Αχρίδος (18/3)


Παλαιό Ημερολόγιο: 5 Μαρτίου
Νέο ημερολόγιο: 18 Μαρτίου
[πηγή: Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Ιερόν Κουτλουμουσιανόν Κελλίον Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου]


του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑΟ Άγιος Νικόλαος (Βελιμίροβιτς) Επίσκοπος Αχρίδος, της Σερβικής Εκκλησίας, γεννήθηκε το 1880 στην Σερβία. Έλαβε ευρεία μόρφωση και επέδειξε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Οι υψηλές θεολογικές και φιλοσοφικές μελέτες του τον έκαναν σύντομα οικουμενικά γνωστό.

Γ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου


Σήμερα έχουμε και τους Γ΄ Χαιρετισμούς! 

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Παναγία η Πορταΐτισσα


Στην Ιερά Μονή των Ιβήρων βρίσκεται η θαυματουργή Εικόνα Πορταΐτισσα, η οποία κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Έχει διαστάσεις 137 εκατοστά ύψος και 94 πλάτος, το δε βάρος 96 κιλά, μαζί με τα αναθήματα και τα λοιπά. Η αυστηρή έκφραση του ιερού προσώπου Της, τονιζόμενη από την επιβλητική, καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς…Eίπε Γέρων:
Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς γρήγορα, μη λυπάσαι γιατί εσύ δεν είσαι πιο σοφός από το Θεό.

Εφημερίδα του 1924 περιέγραφε τους έξι στόχους των Ιλουμινάτι
Φυσικά, αυτές τις μέρες η έννοια Ιλλουμινάτι είναι πολύ λιγότερο μια σκιώδης μυστική αδελφότητα για παγκόσμια κυριαρχία και πολύ περισσότερο ένα χοντρό αστείο που παίζει το MTV με δανεικό συμβολισμό. Αλλά πίσω στο 1924, οι άνθρωποι ήταν πολύ ανήσυχοι για τα σχέδια των Ιλλουμινάτι να καταλάβουν τον κόσμο καταστρέφοντάς τον.

«XAIΡE, ΓEΩΡΓON ΓEΩΡΓOYΣA ΦΙΛANΘΡΩΠΟΝ Ἀκάθιστος Ὕμνος

eik.PLATYTERA
Ἀκάθιστος Ὕμνος
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

TA ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις» (Ἀκάθ. ὕμν. Α2β΄)

Η εξωτερική πολιτική των Βουλγάρων και ο βαθύς ύπνος της δικής μας
Σχόλιο ΣΝΠ: "Για άλλη μια φορά το Υπ. Εξωτερικών υποδαυλίζεται! Όλοι οι 'γείτονες' πήρανε χαμπάρι την πολιτική 'καφενείου' της κυβέρνησης. Άραγε υπάρχει ελπίδα με τους πιο επικίνδυνους εχθρούς μας;"

Άγιος Αλέξιος· ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για το Θεό

17 Μαρτίου

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την ιερή μνήμη του οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού. Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος, με τον οποίο έμεινε στη μνήμη και την παράδοση της Εκκλησίας ο όσιος Αλέξιος άνθρωπος του Θεού. Ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για το Θεό, άγνωστος μέσα στους ανθρώπους, ακόμα και στους πιο δικούς ταυ. Ο βίος και η πολιτεία του αγίου Αλεξίου μόνο σαν μυθιστόρημα μπορεί να φανεί σε όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν βαθύτερα την άσκησή του. Πολύ περισσότερο που ο άγιος Αλέξιος δεν έφυγε στην έρημο, συντροφιά με τα αγρίμια, αλλά έζησε μέσα στους ανθρώπους, κρατώντας τελείως άγνωστο τον εαυτό του.