Ετικέτες

4.6.20

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Μεσογαίας...


(σχ. ΙΧΘΥΣ: Είναι λίγο σκληρή...)
Καποιοι είδανε τη προχθεσινή συνέντευξη του Μεσογαίας και φρίξανε.

Του έστειλαν την παρακάτω επιστολή, η οποία μας εστάλη από μια πρεσβύτερα
  Άκουσα, με μεγάλη προσοχή, την συνέντευξή σας στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Δηλώσατε, μεταξύ άλλων, πως η χειρότερη πράξη είναι να κρίνετε την Εκκλησία και τη Σύνοδο, που είναι εγγυήτρια και είπατε: «Αν γίνει λάθος ή κάτι διαφορετικό από αυτό που εγώ σκέφτομαι, με μεγάλη μου εσωτερική ανάπαυση, που ελευθερώνει την ψυχή μου, προκρίνω την Εκκλησία και ψηφίζω το λάθος!» Τί γίνεται όμως, εάν η εκκλησία γίνει Χριστομάχος; Τί γίνεται, όταν συνεργεί, επικροτεί και προωθεί αντίθεους νόμους; Ποιός εγγυάται, σε εμάς, πως η επίσημη Εκκλησία είστε εσείς, όταν δεν ορθοτομείτε τον λόγο της Αληθείας, ασπαζόμενοι τους αντίχριστους νόμους του Κράτους;

Με τους πολλούς ή με τους λίγους;


Με τους πολλούς ή με τους λίγους;

Guardian: Μια περίεργη εταιρεία στατιστικής από το… πουθενά επηρέασε κράτη και ΠΟΥ για τον κορωνοϊό

Guardian: Μια περίεργη εταιρεία στατιστικής από το... πουθενά ...
Μία αμφιλεγόμενη αμερικανική εταιρεία στατιστικής επηρέασε αποφάσεις του ΠΟΥ και κρατών για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.
Σε δημοσίευμά της η βρετανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι η εταιρεία Surgisphere παρείχε στοιχεία σε πολυάριθμες μελέτες έγκυρων ιατρικών περιοδικών παγκοσμίως, όπως The Lancet και New England Journal of Medicine, σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά έχει μέχρι στιγμής αποτύχει στο να εξηγήσει επαρκώς τα δεδομένα ή την μεθοδολογία που ακολούθησε. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι απέκτησε νόμιμα τα δεδομένα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως.

Η ομογένεια προσεύχεται για τον 29χρονο αστυνομικό


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 29χρονος ομογενής αστυνομικός, Σάι Κέλιν Μικαλόνης (Shay Kellin Mikalonis), ο οποίος πυροβολήθηκε από διαδηλωτή κατά την διάρκεια επεισοδίων στις διαδηλώσεις του Λας Βέγκας.

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μικαλόνη, όπως επίσης και η ελληνική καταγωγή του, διαδόθηκε πολύ γρήγορα στους κόλπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Σε ανάρτησή του στο Facebook, το Τμήμα 20 της AHEPA ζήτησε από τα μέλη του «να προσευχηθούν» για την κατάσταση της υγείας του 29χρονου Αστυνομικού.


«Παρακαλούμε προσευχηθείτε για τον Αστυνομικό Shay Mikalonis, μέλος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη στο Λας Βέγκας», αναφέρει η ανάρτηση.

Η ορθόδοξη Πίστη μας του Αρχιμ. Επιφανίου Κ. Χατζηγιάγκου



1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1.1. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ

         «Ή χριστιανική ζωή εξαρτάται απ' αυτά τα δύο· δόγματα ορθά και πράξεις αγαθές. Και ούτε τα δόγματα χωρίς τα αγαθά έργα είναι ευπρόσδεκτα στον Θεό, ούτε τα καλά έργα πού γίνονται χωρίς ορθά δόγματα τα δέχεται ο Θεός» (Κύριλ. Ίεροσολ.).

Θα πεθάνουν τα 3/4 της ανθρωπότητος, αλλά θα πεθάνουν αυτοί που θέλει ο Θεός


Οι πολιτικοί μας είναι πράκτορες του εξωτερικού.


Υπάρχουν ιερείς που είναι χειρότεροι και από τους αστυνομικούς 
με τα μέτρα στους Ναούς.

 π.Βασίλειος Βολουδάκης 

Ποιους και γιατί ενοχλεί ο Ιωάννης Καποδίστριας;



Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Η προσπάθεια να αποδομηθεί η προσωπικότητα και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη (1828-1831) Ιωάννη Καποδίστρια δεν έληξε. Θα συνεχισθεί εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ποιοι έχουν λόγους να ενοχλούνται από την πανεθνική – μέχρι σήμερα- αποδοχή του μεγάλου διπλωμάτη και πολιτικού;

Πρώτον. Ο Καποδίστριας ήταν ευλαβής και συνειδητός Χριστιανός Ορθόδοξος. Αποστομώνει με τα κείμενά του τους οπαδούς του ουδετερόθρησκου κράτους. Αποδεχόταν ότι θεμέλιο της ταυτότητας του Νέου Ελληνισμού είναι η Ορθοδοξία.

Άγιος Παΐσιος: «Εσύ πήρες τον Χριστό μέσα σου; Αυτό να φροντίσεις, και άφησε πότε θα πάρουμε την Πόλη!»

Άγιος Παΐσιος | Πως κάνουμε φίλο μας έναν άγιο; Άγιος Παΐσιος ...
Άγιος Παΐσιος: «Ξέρω τι θέλετε να ρωτήσετε, αν θα πάρουμε την Πόλη. Θα τα φέρει ο Θεός έτσι τα πράγματα, που τα συμφέροντα των μεγάλων θα είναι τέτοια, ώστε να μας δώσουν την Πόλη. Υπάρχουν πνευματικοί νόμοι και θα λειτουργήσουν.»

Η υπακοή στον πνευματικό



Κάποτε μια νεαρή ψυχή εξομολογήθηκε, όμως ήταν τέτοια η κατάστασίς της που δεν της επετράπη η Θεία Κοινωνία. Αυτή νευρίασε, πληγώθηκε ο εγωισμός της, φαίνεται και αντέδρασε. Επειδή ήταν συγγενής του επισκόπου, πήγε σ΄αυτόν και διαμαρτυρήθηκε.

Ο δεσπότης της είπε:

«Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει»

«Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει»


Σχόλιο: Ευχάριστες οι τελευταίες εξελίξεις. Αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε... Υπάρχει και συνέχεια (μάλλον από το φθινόπωρο...). Επίσης, αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση για τους ιερούς ναούς, την προσκύνηση των εικόνων και των ιερών λειψάνων κτλ... Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό...

Το Άγιο Ποτήριο και η Λαβίδα. Διαδώστε.


Ένα απο τα αρχαιότερα και ιερώτερα σκεύη της Πίστεως μας είναι το Άγιο Ποτήριο, το οποίο κατασκευάζεται από ευγενή μέταλλα. Μέσα σε αυτό βάζει ο Ιερέας, (κατά την διάρκεια της προσκομιδής), οίνο και ύδωρ. Ο οίνος αυτός μεταβάλλεται σε αίμα Χριστού και δια μέσου αυτού οι πιστοί ενώνονται μαζί του. Η λέξη “ποτήριον”, αποτελείται από το θέμα “πο” και το ρήμα “πίνειν” και σημαίνει σκεύος κυλινδρικού σχήματος, με βάση στο κάτω μέρος και ανοικτό επάνω το οποίο χρησιμοποιείτε για να πίνουμε.

Ψαλτηρίου Θησαύρισμα: Ψαλμός 3ος



3,2 Κύριε, τί ἐπλη-
θύνθησαν οἱ θλίβοντές
με; Πολλοὶ ἐπανίστα-
νται ἐπ᾿ ἐμέ·

Τώρα αν εμείς πούμε ότι οι Χριστιανοί διώκονται, είμαστε συνωμοσιολόγοι;


Σχόλιο: Ας προσπεράσουμε την επιλογή χρώματος φορέματος (την Ανάσταση κατά την ίδια!, δε νομίζω ότι γνωρίζει περί της Αποδόσεως κτλ....). Η επιλογή να φορέσει μάσκα εντός του ναού, ενώ στο σχολείο δεν δείχνει ανάλογη αίσθηση φόβου, αλλά και η επιλογή της να αποχωρήσει την ώρα της θείας μεταλήψεως από το ναό (έτσι τουλάχιστον μου είπαν) τί άραγε δηλώνει; Δηλώνει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι αποδέχεται (έστω και υποσυνείδητα) τον αφορισμό της!!!