Ετικέτες

11.2.18

Η μικρή Ευγενία κοιμήθηκε

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Με καθυστέρηση δύο ημερών ενημερωθήκαμε ότι δυστυχώς η μικρή Ευγενία (11 ετών που ήταν στην εντατική - κλικ ΕΔΩ) δεν τα κατάφερε, στις 9/2 ταξίδεψε για τον ουρανό. 

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα Θες τος κοιμηθέντας δι το ησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 4, 13-14]



Καλή ανάσταση Ευγενία
Αιωνία σου η μνήμη

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι, ας δώσουμε και το όνομά της στην ενορία μας ή όπου γνωρίζουμε ότι θα προσευχηθούν για την ψυχούλα της. 

Νηστειοδρόμιο της Εβδομάδος Τυροφάγου ή Τυρινής (12/2/2018 - 18/2/2018)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω καταλύουμε τα πάντα. Από αύριο, όμως, ξεκινά η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου (12/2-18/2/18). Πρόκειται για την εβδομάδα Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδουαπαγορεύεται όμως η κρεοφαγία. Σκοπός είναι η ομαλή μετάβαση στην αυστηρή περίοδο νηστείας που θα ακολουθήσει επί 7 εβδομάδες!

Δευτέρα 12/2 - Κυριακή 18/2: Κατάλυση εις πάντα πλην κρέατος

Διαβάστε περισσότερα 


Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μια πιο αυστηρή εκδοχή κάποιες ενορίες ή πνευματικοί τηρούν μεν την αποχή από το κρέας όλες τις ημέρες, αλλά την Τετάρτη και την Παρασκευή νηστεύουν κανονικά. Παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για το ποια εκδοχή θα ακολουθήσετε.

Εξωγήινοι ή δαίμονες;Ορθόδοξη απολογητική

Μανώλης Μελινός: Ωραία! Νομίζω, όμως, ότι είναι καιρός να περάσουμε και σε άλλες εξηγήσεις. Ποια έχει σειρά μετά την ψυχολογική καί την καθαρά επιστημονική;


π. Ίωάννης Κωστώφ: Τώρα πλέον μπαίνουμε οέ καθαρώς θεολογικά χωράφια, στη δαιμονολογική θεώρηση του θέματος, την οποία δεν προσκομίζουμε μόνο έμεϊς οι Χριστιανοί, αλλά καί ερευνητές, θιασώτες των εξωγήινων. Έχουν φθάσει ερευνητές διαφόρων συλλόγων U.F.O. στο εξωτερικό, να αποδίδουν τη φημολογία γi αυτά, σε απόκρυφες διάνοιες ή σκοτεινές δυνάμεις οι όποιες την χρησιμοποιούν για να περάσουν διάφορα μηνύματα ή «πιστεύω» στον κόσμο (Ανεξήγητο, 1982, σ. 1432).

Ο Εβραίος που ήθελε να γίνει Χριστιανός

Ένας Εβραίος αποφάσισε να γίνει χριστιανός και θέλησε να εξετάσει τις εκδοχές του χριστιανισμού για να επιλέξει. Βρίσκει λοιπόν έναν ορθόδοξο, έναν προτεστάντη κι έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του κι εκείνοι συμφωνούν να τον «ξεναγήσουν» στις εκκλησίες τους.

"Γέροντα, σας παρακαλώ, κάνετε προσευχή για το παιδάκι μου που το κάλεσε ο Κύριος κοντά του..." (συγκλονιστική η συνέχεια...)


Αποτέλεσμα εικόνας για νεκταριοσ βιταλησ

Έμεινα όρθια στο κάτω μέρος του κρεβατιού, κάποιος μοίραζε εικόνες για ευλογία με τον Άγιο Νεκτάριο.


Ο Γέροντας συνέχεια έψελνε.



Ξαφνικά καρφώνει το βλέμμα του επάνω μου σταμάτησε για λίγο να ψέλνει και μου λέει......."

Κλάους Κένεθ: Τι πραγματικά είναι η γιόγκα (Μέρος 1)



Η γιόγκα αποτελεί την πλέον διαδεδομένη πτυχή της θρησκείας του Ινδουισμού που στη Δύση μάλιστα εσφαλμένα εκλαμβάνεται ως κάτι αποκλειστικά σωματικό. Η γιόγκα ιδωμένη ως μορφή γυμναστικής δείχνει την άγνοια της πραγματικής της ουσίας. Η γιόγκα είναι πάντοτε και σε κάθε περίπτωση πνευματική θρησκευτική πράξη με στόχο την ένωση με το Βράχμαν. Υποτίθεται πως βοηθά στην απελευθέρωση από την ενοχή που έχει συσσωρευθεί στον άνθρωπο προκειμένου αυτός να (δια)σπάσει τον τροχό των αναγεννήσεών του, το αρνητικό του κάρμα. 0 διαλογισμός είναι μια μορφή γιόγκα. 

Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα κατά την Δευτέρα Παρουσία;

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαγή σωμάτων στη Δευτέρα Παρουσία

Αγ. Συμεών o Νέος Θεολόγος

Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώμάτα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! Το κείμενο λήφθηκε από το βιβλίο: "Άγιος Συμεών Ο Νέος Θεολόγος", ο βίος του Αγίου, από τον Νικήτα Στηθάτο, κριτική έκδοση του Αρχιμ Συμεών Κούτσα, Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, σελ. 189-193.

Καταβασίες της Αποκρέω ΄΄ Βοηθός & σκεπαστής΄΄ - Θανάσης Δασκαλοθανάσης



Καταβασίες της Κυριακής της Απόκρεω 

΄΄Βοηθός και σκεπαστής΄΄
Θανάσης Δασκαλοθανάσης

Ηχογράφηση Φερουάριος 2016

δ α' χος πλ. β'
Βοηθς κα σκεπαστς γένετό μο ες σωτηρίαν, οτός μου Θεός, κα δοξάσω ατόν, Θες το Πατρός μου κα ψώσω ατόν. νδόξως γρ δεδόξασται.

Βίντεο - μαρτυρία ευλυγισίας οσίου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη...




Bάλτε το στο 1.30 και μετά...