Ετικέτες

14.3.20

Ο Κύριος θα δει την πίστη μας, τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και θα μας ελεήσει (Βʼ Κυριακή των Νηστειών)

Αποτέλεσμα εικόνας για Β΄ Κυριακή των Νηστειών
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Την περασμένη Κυριακή ακούσαμε το ευαγγέλιο που αναφέρεται στη θαυμαστή ισχύ που έχει η μεγάλη και δυναμική παρουσία του Χριστού.
Ο Ναθαναήλ αμφισβητούσε τα λόγια του αποστόλου Φιλίππου πως είχε εμφανιστεί στον κόσμο ο από πολλού αναμενόμενος Μεσσίας, στο πρόσωπο του Ιησού του από Ναζαρέτ. Ο Ναθαναήλ όμως, με το που βρέθηκε κατά πρόσωπο με τον ίδιο τον Κύριο, αμέσως τον αναγνώρισε και τον ομολόγησε ως Υιό του Θεού και ως Βασιλιά του Ισραήλ. Το σημερινό ευαγγέλιο μας μιλάει για τις μεγάλες προσπάθειες και τον αγώνα που κατέβαλαν άνθρωποι με πραγματική πίστη για να παρουσιαστούν μπροστά στον Κύριο.
Τέσσερις άνθρωποι μετέφεραν έναν συνάνθρωπο ή φίλο τους που ήταν παραλυτικός. Τον μετέφεραν με το κρεβάτι του, αφού ήταν τόσο αδύνατος κι αβοήθητος, ώστε δε θα μπορούσε να μεταφερθεί διαφορετικά. Μάταια όμως προσπαθούσαν να περάσουν ανάμεσα από το πυκνό πλήθος και να πλησιάσουν τον Κύριο. Κι αφού αυτό δεν μπορούσαν να το κατορθώσουν, ανέβηκαν στην οροφή τής οικίας, την άνοιξαν, και με μεγάλη προσπάθεια κατέβασαν το κρεβάτι οπού κείτονταν ο άρρωστος και το ακούμπησαν μπροστά στα πόδια τού θαυματουργού Ιατρού. Τόσο μεγάλη ήταν η πίστη τους στο Χριστό.

Εε όχι Θετικός σε κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας – Κάτι… δεν “κολλάει” με τον ιό!



Θετικός σε μόλυνση από τον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας του

Ο Μπολσονάρο εξετάστηκε για COVID-19 από τη στιγμή που ένας στενός συνεργάτης του βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο συγκεκριμένος συνεργάτης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Φλόριντα, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο Τραμπ αρνείται να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Έτσι λοιπόν “εξηγείται” πως σε μια τεράστια πολυπληθή χώρα όπως η Βραζιλία, υπάρχουν μόνο 38 κρούσματα κορωνοϊού ένα εκ των οποίων… ο πρόεδρος της χώρας!

Κάποιος μας κάνει πλάκα. Γιατί δεν λέτε ότι έχει οπλοποιηθεί ο ιός να τελειώνουμε;

ΠΡΟΣΕΥΧΗ κατά της πανδημίας με χρήση ψαλμών Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, τυπικό Αγίου Παϊσίου (ψαλμοί 50 και 85)


Ψαλμός 50ος

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ – ΗΡΩΑΣ – ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...



Γράφει ο Ξενής Χ. Ξενοφώντος (14/3)
ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ – ΗΡΩΑΣ – ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...

Γιορτάζουμε στις 14 Mαρτίου 2020 την 82η επέτειο μνήμης και τιμής του ήρωα-μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Τονίζω τη λέξη γιορτάζουμε, γιατί στη σημερινή ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης και της καθυπόταξης των λαών, ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη θυσιαστηρίων από τα οποία θα αντλήσει δύναμη προκειμένου να κρατηθεί όρθιος.


Ο νεαρός Ευαγόρας Παλληκαρίδης από το χωριό Τσάδα της Επαρχίας Πάφου, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ήταν ο τελευταίος αγωνιστής της κυπριακής ελευθερίας που κρεμάστηκε από τους Άγγλους δυνάστες. Ο βίος και η πολιτεία του αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο μαθητικής λεβεντιάς και πνευματικής ωρίμανσης που σε συνδυασμό με τον ποιητικό νεανικό λόγο και το ασυμβίβαστο αγωνιστικό του πνεύμα, κατατάσσεται στο πάνθεο της αθανασίας.

Κυριακή Β´ Νηστειών: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Κυριακή Β´ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 15 Μαρ. 2020:

Οι διαφορές στα συμπτώματα ανάμεσα σε γρίπη και κοροναϊό

thumbnail_symptomata-2.png

Έκτακτο δελτίο: 38 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Κορονοϊός – «Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τα τρόφιμα

Κορονοϊός – «Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ο ιός μεταδίδεται και μέσα από τα τρόφιμα

Κορονοϊός: Σοκ προκαλεί η ενημέρωση του ΕΦΕΤ σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές αγοράζοντας τρόφιμα, αφού γνωστοποιείται πως είναι δυνατόν να μεταδοθεί και μέσω του φαγητού, εάν αυτό το έχει προετοιμάσει άτομο που νοσεί από τον ιό.


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων για το πώς να πλένουν τα χέρια τους, πότε, αλλά και το τι πρέπει να προσέχουν κατά τις αγορές τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στο σημείωμά του προς τους καταναλωτές αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία τους ή το χειρισμό τους με βρώμικα χέρια ή εκθέτοντάς τα σε μολυσματικά σταγονίδια όταν βήχει ή/και φτερνίζεται. Η σωστή εφαρμογή των καλών πρακτικών υγιεινής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων με τον κοροναϊού SARS-CoV-2. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές ή/και την κατανάλωση τροφίμων».

Κορονοϊός: Απίστευτη συμπεριφορά, έκλεισαν τα καφέ και οι Αθηναίοι πήγαν παραλία

Κορονοϊός: Απίστευτη συμπεριφορά, έκλεισαν τα καφέ και οι Αθηναίοι πήγαν παραλία
Σχόλιο: Και μετά μας φταίει η εκκλησία... Πείτε με γραφικό, πείτε με απαιδιόδοξο, πείτε με ό,τι θέλετε. Αν δεν μετανοήσουμε, θα δούμε πολύ χειρότερα. Κι όταν έρθουν τα χειρότερα, αν συνεχίσουμε να βλασφημούμε τον Θεό, να κλείνουμε τις εκκλησίες (όπως ετοιμάζονται) κτλ. τότε μας περιμένουν κι άλλα χειρότερα. ΤΩΡΑ πρέπει να μετανοήσουμε και να στραφούμε προς τον Θεό, τώρα έχουμε ανάγκη την εκκλησία. Ακούει κανείς;
Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να περάσουν το Σάββατό τους στις...παραλίες. Πολλοί από αυτούς συνωστίζονται χωρίς προφύλαξη.
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως οι παραλίες των Αθηνών φιλοξενούν πολύ κόσμο, παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Μας φοβίζει η εκκλησία, αλλά όχι τα μάρκετ - γίναμε όμοιοι με τα ζώα

Αποτέλεσμα εικόνας για ανόητος άνθρωπος πίθηκος


Μας φοβίζουν οι εκκλησίες, μας φοβίζει η θεία κοινωνία, αλλά... ΔΕΝ μας φοβίζουν τα σουπερμάρκετ, δεν μας φοβίζουν τα μέσα μεταφοράς ούτε οι παρέες (μέχρι εχθές δεν μας φόβιζαν ούτε οι καφετέριες, ούτε τα εστιατόρια, ούτε τα delivery, οι παιδικές χαρές, τα μαγαζιά κτλ.). Α! τώρα το έμαθα, δεν μας πειράζουν ούτε οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο με πολλούς καλεσμένους!

Ποιός νοιάζεται κυρίως για την τροφή του και αφήνει την ελπίδα του στα ένστικτά του; ΤΑ ΖΩΑ. 

Ο άνθρωπος θα έπρεπε πρώτα να νοιάζεται για την πνευματική του τροφή και να αφήνει την ελπίδα του πρώτα από όλα στον Θεό και μετά στα ανθρώπινα μέτρα... 

Εμείς αντίθετα αφήσαμε άδειες τις εκκλησίες στους χαιρετισμούς και τις θείες λειτουργίες και γεμίσαμε τα μάρκετ κτλ...

Πόσο δίκιο έχει ο ψαλμωδός!

καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, 
παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς.

δηλαδή

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Β΄ Νηστειών και Σύντομον Κήρυγμα


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Β´ 1 - 12
(η θεραπεία του παραλυτικού)

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Β΄ Νηστειών (και σύντομο κήρυγμα)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία



Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (α΄ 10-β΄ 3)

Γερμανικό δάνειο στην Ελλάδα το 2010 απέφερε έσοδα 443 εκατ. ευρώ από τους τόκους


Σχόλιο: Αυτά , για να μην ξεχνάμε ποιοι πλουτίζουν από αυτή την τεχνητή κρίση με τα μαϊμού μνημόνια.


Το δάνειο ύψους 15,2 δισεκ. ευρώ που δόθηκε από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (ΚfW) (Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση) στην Ελλάδα το 2010 ήταν αμφιλεγόμενο, αλλά απέφερε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι το 2019 έσοδα της τάξεως των 443 εκατ. ευρώ από τους τόκους, γράφει τo νέο τεύχος του Spiegel.

Οι πληγές και τα αποτελέσματά τους


π. Κων. Παπαγιάννης

«Ὅταν ξεσπάσουν δεινὰ καὶ συμφορές, ὅταν μᾶς πλήξουν θεομηνίες διάφορες, ἀσθένειες, σεισμοί, πόλεμοι, τότε οἱ ἄνθρωποι καταφεύγουν στὸν Θεό· προσεύχονται, ἐξομολογοῦνται, τρέχουν στοὺς ναούς, ὑπόσχονται νὰ ζήσουν τὸν ὑπόλοιπο χρόνο τῆς ζωῆς των μὲ μετάνοια καὶ ὑποταγὴ στὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ.

«Ξεχωρίζει η ήρα, από το σιτάρι…»

Και να που ολόκληρη η κραταιά Ευρώπη, βρέθηκε να γονατίζει ταπεινωμένη μπροστά στην αόρατη απειλή του κορονοϊού.