Ετικέτες

25.4.17

Γιατί το "χαίρετε" σημαίνει "Χριστός Ανέστη"

χαίρετε
Γράφει ο πρωτοπρ. π. Γεώργιος Μεταλληνός

O αναστάσιμος χαιρετισμός, που διαμορφώθηκε στην Ελληνική γλώσσα και μεταδόθηκε σ’ όλους τους Ορθοδόξους και στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, είναι το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!



Δεν είναι λόγος ευχής, αλλά χαιρετισμός και διακήρυξη της πίστεως στο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον πιστό στον Χριστό άνθρωπο. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι ο αναστάσιμος χαιρετισμός του Χριστού, αμέσως μετά την Ανάστασή Του, είναι ο (και πάλι) Ελληνικός λόγος Χαίρετε! Με αυτό τον χαιρετισμό απευθύνεται ο αναστάς Χριστός στις Μυροφόρες, μόλις βγήκαν από το «κενό μνημείο» (Ματθ. 28, 8-9). Η συνήθης αυτή ελληνική προσφώνηση, από την εποχή των Ομηρικών επών, αποκτά μιάν ιδιαίτερη πνευματική και χριστιανική σημασία. Η λέξη ανανοηματοδοτείται, εντασσόμενη σε ένα καθαρά αγιοπνευματικό πλαίσιο, και γίνεται το πρώτο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» της χριστιανικής ιστορίας.

Κρυφοκοίταζαν τον παπά την ώρα της κατάλυσης…



Έγινε πολύς λόγος για το νησί της Σπιναλόγκα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο με τίτλο «Το νησί», της Αγγλίδας Victoria Hislop.

Ένας «ασήμαντος» μοναχός μέσα στην νύχτα



Ένιωθα να πνίγομαι. Χανόμουν. Κανένα έλεος. Καμία βοήθεια. Απώλεια. Σκότος. Πήρα ανάσα. Ξύπνησα… μέσα στο ιλαρό φως του καντηλιού μου. Η καρδιά μου κτυπούσε σε ρυθμούς φόβου.

Υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος των Ιλουμινάτι διέρρευσε τον κατάλογο δολοφονικών εντολών προς Σόρος,Ρότσιλντ: Κύριος στόχος οι Χριστιανοί!




Ο μυστικός κατάλογος των δολοφονικών εντολών των περιβόητων Ιλουμινάτι προς τους παγκόσμιους ηγετίσκους τύπου Σόρος και Ρότσιλντ , οι οποίοι αυτοί είναι στην ουσία οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι εκλεγμένοι πολιτικοί που ψηφίζουν κατά καιρούς οι πολίτες, φέρεται να διέρρευσε σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Η ζωή του γίνεται ταινία



 


«Στον γιο μας δώσαμε το όνομα Αρσένιος, στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου, που τον αγαπάμε πολύ. Διάβασα όλα τα βιβλία με το λόγο του!», λέει η Νάντια Τουσινάιτε, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Βοήθειας του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη, στο χωριό Μπάρκοβο της περιοχής Πούσκιν, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ από τη Μόσχα.