Ετικέτες

6.2.21

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΑΥΪΔ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΝ

 

Σχόλιο: Κάθε Σάββατο απόγευμα στον εσπερινό διαβάζεται το 1ο κάθισμα αμέσως μετά τον προοιμιακό ψαλμό (δηλ. τον ψαλ. 103). Δυστυχώς έχει επικρατήσει στις ενορίες να παραλείπεται η στιχολογία του ψαλτηρίου. Μήπως είναι καιρός να αλλάξουν ξανά κάποια πράγματα, αυτή τη φορά προς το καλύτερο;



ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΝ Ἀναγιγνώσκουν οἱ μοναχὲς τῆς ἱερᾶς μονῆς Ἁγίου Νικολάου παρὰ τὴν Ὀροῦντα, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής μετά την εορτή 7/2/21 (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕ´ 14 - 30)


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕ´ 14 - 30

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής μετά την εορτήν 07/02/2021 (ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β' Ϛ´ 1 - 10)



 ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β' Ϛ´ 1 - 10

Κυριακή μετά την εορτήν: Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

  



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή μετά την εορτήν της Υπαπαντής (7 Φεβρουαρίου 2021):

Άγιον Όρος - Ένα ταξίδι μέσα από 350 φωτογραφίες


Ένα υπέροχο ταξίδι στο Άγιον Όρος μέσα από 350 φωτογραφίες
που απεικονίζουν το Άγιο Όρος και τη ζωή εκεί.

Δέσποινα Αχλαδιώτη, η Κυρά της Ρω – 13 Μαΐου 1982 | ΕΡΤ


Στις 13 Μαΐου 1982 έφυγε από τη ζωή η ηρωική Κυρά της Ρω, κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτη, η οποία, με βαθιά ριζωμένη την αγάπη της για την Ελλάδα, επέλεξε να ζει σε μια μικρή βραχονησίδα, δυτικά του Καστελλόριζου, όπου ύψωνε καθημερινά μέχρι το θάνατό της την ελληνική σημαία. Το νησάκι Ρω δεν το εγκατέλειψε ποτέ ακόμη κι όταν το Καστελόριζο βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943. Για την προσφορά της βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων και άλλους φορείς.