Ετικέτες

29.4.15

Η γενοκτονία των Αρμενίων και των Χριστιανών της Ανατολής



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την σφαγή των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους και οι ανά την Υφήλιο Αρμένιοι ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη των 1.500.000 νεκρών τους. Επίκεντρο των  εκδηλώσεων θα είναι σε λίγες ημέρες η Δημοκρατία της Αρμενίας, αλλά ήδη η επέτειος έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις, λόγω των προσφάτων δηλώσεων του Πάπα Φραγκίσκου. Ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων και μία εβδομάδα μετά το Πάσχα των Καθολικών ο Πάπας μίλησε για τις τρεις μεγάλες γενοκτονίες του εικοστού αιώνος.

Οι Ισλαμιστές λιάζονται στην ακυβέρνητη Ελλάδα

islam

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Η δύναμη του Ψαλτηρίου, αληθινό περιστατικό...


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Διονύση Μακρή με τίτλο "Ο Τρελογιάννης" (β΄ τόμος) που κυκλοφορεί σε δυο μικρούς τόμους. Διαβάζεται πολύ ευχάριστα και είναι σύντομο (περίπου 150 σελίδες ο κάθε τόμος), αλλά και φθηνό. Είναι θησαυρός αυτό το βιβλίο (πρόσφατα αξιώθηκα να διαβάσω τον α΄ τόμο και τυχαίνει αυτές τις μέρες να διαβάζω τον β΄ τόμο). Αναφέρεται στην θαυμαστή ζωή ενός σύγχρονου Αγίου που ανήκει στην ιδιαίτερη κατηγορία των δια Χριστόν σαλών! Φροντίστε να το διαβάσετε. Πληροφοριακά τυχαίνει ο α΄ τόμος να κυκλοφορεί δωρεάν με τον Στύλο Ορθοδοξίας (τεύχος Μαρ. 2015 που κυκλοφορεί τώρα, δηλ. τον Απρίλιο). 

Διαβάστε το εκπληκτικό περιστατικό:

Τα Δόγματα


π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου

από το βιβλίο (Το νόημα της ζωής στο φως της Ορθοδοξίας)

Παράκληση για συμπροσευχή


Ο Λυκούργος Μαρκούδης στην πρωινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας (91.2MHz) μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για τα εξής αδέρφια μας:

Φωτεινή: καρκίνος
Παναγιώτα: καρκίνος
Αγγελική: καρκίνος
(λεπτομέρειες ΕΔΩ)

Αγγελική (5 ετών): βρίσκεται στην εντατική 
μετά από τροχαίο (έχει αφαιρεθεί η σπλήνα της).

Κωνσταντίνος: καρκίνος
Διονυσία: πολλά προβλήματα
Μαγδαληνή: λευχαιμία



"Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε τους δούλους σου 
Φωτεινή, Παναγιώτα, Αγγελική και Αγγελική,
Κωνσταντίνο, Διονυσία και Μαγδαληνή"