Ετικέτες

27.6.20

Η Θεία Κοινωνία και το δαιμόνιο

Φρίκη, τρόμος και πανικός κυριεύουν τα δαιμόνια, όταν βρεθούν μπροστά στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, τη θεία Κοινωνία.
Γι’ αυτό πάντοτε οι δαιμονισμένοι σπαράζουν και χτυπιούνται ελεεινά, όταν πλησιάσουν στα τίμια Δώρα, πράγμα που δε συμβαίνει πριν από τον καθαγιασμό και τη μεταβολή τους.
Είναι και τούτο μια συνεχής και περίτρανη απόδειξη, ότι η θεία Κοινωνία είναι πράγματι Σώμα και Αίμα Χριστού.
Στο βίο του αγίου Ευτυχίου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (6ος αι.), υπάρχει ένα σχετικό περιστατικό.

Η απάντηση στην άποψη: «Το έμβρυο ΔΕΝ είναι πρόσωπο»!


Η απάντηση στην άποψη: «Το έμβρυο ΔΕΝ είναι πρόσωπο»!


LiveAction, Dr. Christopher Kaczor, Καθηγητής Φιλοφοφίας και συγγραφέας του βιβλίου, «The Ethics of Abortion: Women’s Rights, Human Life, and the Question of Justice».
«Το έμβρυο δεν είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, είναι μιά  μάζα κυττάρων».

Έχετε σίγουρα ακούσει υποστηρικτές της έκτρωσης να προβάλλουν αυτό το ψευδο-επιστημονικό επιχείρημα . Αλλά τί συμβαίνει όταν αρνούμαστε σε μια ομάδα ανθρώπων την προσωπικότητά τους; Το Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι Ναζί, η υποδούλωση των Αφροαμερικανών, η καταπίεση των γυναικών, είναι κάποιες από τις μεγάλες αδικίες που βασίστηκαν σε αυτό το επιχείρημα. Ο Δρ. Christopher Kaczor, Καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας του βιβλίου: «Η Δεοντολογία της Άμβλωσης: Τα Δικαιώματα της Γυναίκας, η Ανθρώπινη Ζωή και τα Ερωτήματα της Δικαιοσύνης», εμβαθύνει στην ηθική και κυριολεκτική έννοια της προσωπικότητας και εξετάζει τί ακριβώς ισχύει για τα  αγέννητα παιδιά.

Κυριακή Γ´ Ματθαίου: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

Άγιοι Κύρος και Ιωάννης οι Ανάργυροι | Πεμπτουσία



Κυριακή Γ´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε:τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Ρωμ. ε΄ 1-10


δελφοί,

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Γ΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελιο

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ϛ´ 22 - 33

Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα: Σήμερα ετοιμάζονται έξυπνοι άνθρωποι και διανοούμενοι να δεχθούν τον Αντίχριστο



Για τους έσχατους καιρούς

Από καιρό θα είχε έρθει η Αποκάλυψη και η Δευτέρα Παρουσία, αν δεν υπήρχαν ειλικρινείς πιστοί που προσεύχονταν ν' αναβληθεί αυτή η ώρα.

Υπάρχει η παράδοση ότι ήδη ο 6ος αιώνας μ.Χ. ήταν κρίσιμος.Και τότε οι προσευχές αγίων ανθρώπων ανέβαλαν το τέλος.Όσο όμως ο χρόνος απομακρύνεται, τόσο λιγότεροι θα είναι οι πραγματικοί χριστιανοί, όλο και λιγότερες οι εγκάρδιες προσευχές, όλο και λιγότερες δυνατότητες ν' αναβληθεί το τέλος.

Το άπιστο κύμα της εποχής μας δεν θα λυπηθεί καμία χώρα...

Ήρθαν τα πρώτα προϊόντα Halal στην Κομοτηνή – Τί είναι όμως το «Halal»;

Εμφανίστηκαν στα ράφια σούπερ μάρκετ της Κομοτηνής, τα πρώτα προϊόντα που έχουν πιστοποίηση Halal, που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους είναι επιτρεπτή από μουσουλμάνους. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι είδη αρτοποιίας, ωστόσο η πιστοποίηση Halal αφορά όλη τη διατροφική γκάμα των μουσουλμάνων.
Τί είναι όμως τα προϊόντα Halal;
Η λέξη Halal είναι αραβική και σημαίνει «επιτρεπτό» – προσδιορίζει δηλαδή οποιοδήποτε προϊόν προορίζεται για κατανάλωση από μουσουλμάνους (το «halal» προσδιορίζει και δράσεις, ωστόσο εδώ θα ασχοληθούμε μόνο  με τα προϊόντα και δη τα διατροφικά). Είναι ένας από τους πέντε «προσδιορισμούς» (Ahkam) των προϊόντων που χρησιμοποιεί ή/και με τα οποία τρέφεται και των δράσεων ενός μουσουλμάνου. [Τα 5 Ahkam: fard (υποχρεωτικό/επιβεβλημένο), mustahabb (προτεινόμενο), halal (επιτρεπτό), makruh (μη αρεστό), haram (απαγορευμένο)].
Τα τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει κάποιος μουσουλμάνος λοιπόν πρέπει να είναι Halal, διαφορετικά διαπράττει αμαρτία, αφού αθετεί τις επιταγές του Αλλάχ.

Προσευχή για τη Θεμελίνα και τη Μαριαλένα. Υπενθύμιση-πρόσθετη παράκληση για τους Γεώργιο και Ειρήνη!


Αυτή είναι η πιο δυνατή Προσευχή - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Μας ζήτησαν πρόσφατα να προσευχηθούμε για μια μητέρα στη Ροδο, τη Θεμελίνα. Ζουν σε τροχόσπιτο στην Ρόδο χωρίς ρεύμα η μάνα είναι με καρκίνο χειρουργημένη στο στήθος με τα 3 παιδάκια της. Η αρχική ανάρτηση είναι εδώ: parapona-rodou. Επειδή περιέχει πολλά αντικρουόμενα σχόλια κάτω από την ανάρτηση και δεν είναι εύκολο να ελέγξουμε αν υπάρχει πραγματική ανάγκη για οικονομική βοήθεια, συνιστούμε να ελέγξετε τα σχόλια και να πράξετε κατά τη συνείδησή σας. Προσευχή εννοείται ότι πρέπει να κάνουμε. Αν κάποιος δικός μας αναγνώστης μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιο από τα σχόλια είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά παρακαλούμε να μας ενημερώσει.

Επίσης, μέλος της ομάδος μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για τη Μαριαλένα υπέρ της ψυχικής και πνευματικής υγείας της.

Τέλος, εστιάστε όσοι μπορείτε στους Γεώργιο και Ειρήνη που έχουμε τον τελευταίο καιρό στην κατάσταση προσευχής. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, μεγάλος πειρασμός. Χρειάζονται όση περισσότερη βοήθεια μπορούμε να τους δώσουμε. Να ευχόμαστε για τη σωτηρία της ψυχής τους, να τους ελεήσει ο Κύριος. Έχουν κάνει μια καλή νέα αρχή (εξομολόγηση), αλλά ο δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσβατος, γεμάτος παγίδες... Ο Διάβολος θέλει να τους κατασπαράξει και δεν έχουν ακόμα διαθέσιμα όλα τα όπλα να του αντισταθούν. Είναι προσωπική παράκληση...

Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης: « Η εντολή του Κυρίου μας είναι να μη σιωπούμε τον καιρό που η πίστη μας βρίσκεται σε κίνδυνο»


Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης (759 μ.Χ. - 826 μ.Χ.)
«Η εντολή του Κυρίου μας είναι να μη σιωπούμε τον καιρό που η πίστη μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ώστε, όταν είναι για την πίστη ο λόγος, δεν μπορείς να πεις: - ''Ποιός είμαι εγώ; Ένας απλός ιερέας, άρχοντας, στρατιώτης, γεωργός, φτωχός. Δεν μου πέφτει λόγος και φροντίδα για αυτό το ζήτημα''. ΑΛΙΜΟΝΟ, οι λίθοι θα κράξουν και εσύ θα μείνεις σιωπηλός και αφρόντις;..»