Ετικέτες

15.10.21

ΣΚΑΕΙ "ΜΠΟΜΠΑ" μέσα στην Βουλή! Έρχονται απρόβλεπτες εξελίξεις


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ! Τους έπιασε κρύος ιδρώτας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμφισβητεί...

Εμφύλιος στη ΝΔ! "Εκτέλεσαν" υπουργό στο κανάλι του Μαρινάκη - Ονειρευόταν την καρέκλα του Κούλη

Ατελείωτη σοκολάτα | Πως είναι δυνατόν;


Σχόλιο: Από τις ρυθμίσεις του βίντεο μπορείτε να επιλέξετε ελληνικούς υποτίτλους στην αυτόματη μετάφραση, αν δεν ξέρετε αγγλικά.

Έξοδος από τον Παράδεισο

Εξορία των Πρωτοπλάστων (Monreale)
 

Η πτώση από τον Παράδεισο είναι πτώση από μια ανώτερη κατάσταση σε μια κατώτερη. Εκτός από πτώση ονομάζεται στην εκκλησιαστική γλώσσα και έξοδος, από τον κήπο της Εδέμ, ἀπέναντι τοῦ παραδείσου (Γέν. 3,24), στον χώρο της νότιας Μεσοποταμίας. Με αυτό το γεγονός τελειώνει η «προϊστορική» περίοδος και αρχίζει η ιστορική περίοδος της ανθρωπότητας, η Νεολιθική εποχή.

Η τοποθεσία του Παραδείσου

Η εξέλιξη του Περσικού κόλπου (Εδέμ), από κοιλάδα σε θάλασσα 


Μετά την αναφορά στην δημιουργία του ανθρώπου, το βιβλίο της Γένεσης περιγράφει τον παράδεισο, μέσα στον οποίο τοποθέτησε ο Θεός τον Αδάμ. Η ευρύτερη περιοχή, που βρισκόταν ο παράδεισος, ονομαζόταν Εδέμ (Εden). Η Εδέμ ήταν στον σημερινό Περσικό Κόλπο, ανάμεσα στις χώρες Κουβέιτ, Ιράκ και Ιράν, που ήταν τότε μια εύφορη κοιλάδα [1]. Προοδευτικά, με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, η Εδέμ εξαφανίστηκε κάτω από την θάλασσα. Η περιοχή που συνόρευε με την Εδέμ, το σημερινό νότιο Ιράκ, ονομαζόταν Σεναάρ ή Σινάρ (Sinar).

Ο παράδεισος ήταν κήπος, τον οποίο φύτεψε ο ίδιος ο Θεός, για χάρη του Αδάμ, γεμάτος ποικίλα είδη ωραίων δέντρων, τα οποία είχαν και καρπούς, για να τρέφεται ο άνθρωπος. Στο κέντρο του κήπου υπήρχαν δύο συγκεκριμένα δέντρα, το δέντρο της Ζωής (αθανασίας) και το δέντρο της Γνώσης του καλού και του κακού (Γέν. 2,9).