Ετικέτες

4.11.17

Η "Ρομφαία" του Φώτη Κόντογλου στους Προοδευτικούς

Η "Ρομφαία" του Φώτη Κόντογλου στους Προοδευτικούς
H ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την μέρα απάνω στους Έλληνες και τους παραμορφώνει.

Σκοπός τους να ξεμυρώσουν και να ξεβαπτίσουν τα παιδιά μας, ώστε να καταντήσουν εύκολη λεία κάθε νοητού ή φανερού θηρίου

Σχετική εικόνα
Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς



Θυμάμαι, πριν από μερικά χρόνια, υπηρετούσα σε σχολείο χωριού του νομού Κιλκίς, που βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Μπέλες, στα σύνορα με το υπερφίαλο ανθυποκρατίδιο των Σκοπίων. Το σχολείο παλιό, με θέα εξαιρετική στο κατάφυτο βουνό, χρησιμοποιούσαμε ακόμη τις ξυλόσομπες. Κάποια μέρα με επισκέφτηκε ο σχολικός σύμβουλος.

Κυριακή ΚΒ´ (Ε´ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.


Κυριακή ΚΒ´ (Ε´ Λουκά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017:

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής E΄ Λουκά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Ϛ´ 11 - 18

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε΄ Λουκά



Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε' Λουκ

παραβολ το πλουσίου κα το Λαζάρου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙϚ´ 19 - 31

Παραπλανητική η επίκληση δικαστικών αποφάσεων για τη διαγραφή φύλου

Αποτέλεσμα εικόνας για φύλο


Στην πρόσφατη εκδίκαση υπόθεσης περί διαγραφής φύλου στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, ο δικηγόρος του αιτούντος προσπάθησε να στηρίξει νομικά τον πελάτη του, υποστηρίζοντας ότι το δικαίωμα διαγραφής φύλου αποτελεί σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικαλούμενος δύο αποφάσεις περιφερειακών δικαστηρίων των ΗΠΑ το 2016 για αναγνώριση "ουδέτερου φύλου". Η επίκληση όμως των στοιχείων αυτών είναι παραπλανητική: οι συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως γνωστόν, δεν έχουν κάποια νομική δεσμευτικότητα και πολλές από αυτές δεν υιοθετούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο τα κράτη - μέλη. Οι δε αποφάσεις δύο -περιφερειακών μάλιστα- δικαστηρίων των ΗΠΑ δεν εκφράζουν τη συνολική στάση της χώρας, στην οποία το ουδέτερο φύλο γενικώς δεν αναγνωρίζεται.

«Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες...»




Ὁ θεῖος Διδάσκαλος στὸν πέμπτο «μα­­καρισμὸ» τῆς ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλίας Του μακαρίζει τοὺς ἐλεήμονες: «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται» (Ματθ. ε΄ 7). Μακάριοι εἶ­ναι οἱ σπλαχνικοὶ καὶ ἐπιεικεῖς, ποὺ συμ­πονοῦν τοὺς συνανθρώπους τους στὴ δυσ­τυχία τους, διότι αὐτοὶ θὰ ἐλεηθοῦν ἀπὸ τὸν Θεὸ τὴν ἡμέρα τῆς Κρίσεως.