Ετικέτες

12.4.19

Το πρώτο ελληνικό φαρμακευτικό προϊόν που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ


Ένα ενέσιμο ογκολογικό φάρμακο, το οποίο αναπτύχθηκε και παράγεται στην χώρα μας από τη φαρμακοβιομηχανία Rafarm, αποτελεί το πρώτο ελληνικό φαρμακευτικό προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο σκεύασμα διατίθεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του έτους και σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου.
Του Γιώργου Σακκά

''ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ'' Πόλη 1957. Κ.Πρίγγος-Θ.Στανίτσας με μικρούς Κανονάρχες.


Μία ιστορική ζωντανή ηχογράφηση από τον Πατριαρχικό Ναό στην Κωνσταντινούπολη το 1957, η οποία είναι μία ζωντανή μαρτυρία και περιγραφή, του πώς λειτουργεί η Ρωμαίικη Εκκλησιαστική Μουσική εδώ και αιώνες. Πώς λαμβάνει χώρα η Μύηση και η μεταλαμπάδευση από τους Δασκάλους στους μαθητές. Ακούγονται ο Άρχων Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Πρίγγος (1892-1950+) και ο Άρχων Λαμπαδάριος Θρασύβουλος Στανίτσας (1910-1987+). Επίσης ακούγονται ιδιαίτερα οι μικροί Κανονάρχοι, οι μαθητές οι οποίοι εκτός της θεωρίας στο θρανίο, λαμβάνουν την Μύηση επι του αναλογίου, Ακούγοντας.. Κανοναρχόντας.. και Συμψάλλοντας σε απλούστερα Μέλη όπως συμβαίνει εδώ όπου οι μικροί Κανονάρχοι, συμψάλλουν , τον Κανόνα του Ακαθίστου, όχι αυθαίρετα, αλλά μουσικά και μελωδικά μαζί με τους πρωτοψάλτες, στο σημείο που τους επιτρέπεται. Χαρακτηριστική παρατήρηση, είναι η Καλλιφωνία και η εκλεπτυσμένη μουσική κατάρτιση των μικρών μαθητών, δείγμα του πόσο Προσεκτικά με , Σοβαρότητα, Επιμέλεια, Σεβασμό και Φόβο λάμβανε χώρα ανέκαθεν η Μύηση στην Πατριαρχική Μουσική στην μακραίωνη Ρωμαίικη Παράδοση, διότι είναι η μόνη Αυθεντική (λεγομένη Βυζαντινή ) Ελληνική Εκκλησιαστική μουσική Παράδοση. Λόγω των μεγάλων μυστικών που κρύβονται στις μουσικές αναλύσεις τα οποία μυστικά αποκαλύπτονται δεν μπορούν να γίνουν φανερά στον μαθητή παρά μόνο με την εντρύφηση και το Άκουσμα ..

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Τη Υπερμάχω, Βατοπαιδινοί, Ζωντανή Ηχογράφηση


Το Κοντάκιον «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» αφιερωμένο στη Θεοτόκο, δίχορον σε ήχο πλάγιο του τετάρτου, όπως το έψαλλαν οι πατέρες της μονής Βατοπαιδίου στους πρώτους Χαιρετισμούς την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

Κατευθυνθήτω Προηγιασμένης - ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥ


Κατευθυνθήτω η προσευχή μου, ως θυμίαμα ενώπιόν σου, έπαρσις των χειρών μου, θυσία εσπερινή. 

Προκαλεί σεισμούς η εξόρυξη υδρογονανθράκων με τη μέθοδο fracking;




Μέχρι προ ολίγων μηνών θεωρείτο τερατολογία να πιστεύει κανείς πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν σεισμικές δονήσεις —εκτός εάν αυτό χρησιμοποιούνταν μεταφορικά. Όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην, καθώς υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις πως απ’ άκρου εις άκρον στον πλανήτη, οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι δυνατόν να αποτελέσουν αιτία για μία δόνηση οποιουδήποτε μεγέθους.

Κανόνας Ακαθίστου Ύμνου - Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος



Κανόνας Ακαθίστου Ύμνου - Ήχος Τέταρτος

Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος σε ζωντανή ηχογράφηση από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Θέμα “σλαβομακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα… θέτει και η Deutsche Welle;



Βαρύ ατόπημα από τη γερμανική Deutsche Welle που ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάνει λόγο για “σλαβομακεδονική μειονότητα” , σε “ρεπορτάζ”, συνομιλώντας και με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους του “Ουράνιου Τόξου”. Αφορμή για το “ρεπορτάζ” του Φλόριαν Σμιτς είναι η προσφυγή στο πρωτοδικείο Σερρών φιλοσκοπιανού σωματείου.