Ετικέτες

24.1.14

Περί της αργίας της Κυριακής

αργία κυριακής(Ἀποκάλυψις Ἀββᾶ ΜΑΚΑΡΙΟΥ)
Λέγει ὁ γέρων: “ Εἰπέ μοι καί τοῦτο, παρακαλῶ· οἱ καταφρονοῦντες τήν Ἁγίαν Κυριακήν ἔχουσι τίποτε τιμωρίαν μετά θάνατον;”
Ἀποκριθείς ὁ Ἄγγελος εἶπεν· “ οὐαί  (=ἀλλοίμονον) εἰς αὐτούς, τίμιε Πάτερ! Ὅτι φρικτή κόλασις περιμένει αὐτούς. Εἴ τις καταφρονεῖ τήν Ἁγίαν Κυριακήν, τόν Κύριον καταφρονεῖ, ἀλλά καί ὁ Κύριος αὐτόν, διότι ἡ Κυριακή ἡμέρα, ὁ Κύριος ἐστίν. Καί ὅστις τιμᾷ αὐτήν τόν Κύριον τιμᾷ· ὅστις πάλιν τιμᾷ τήν μνήμην τῶν Ἁγίων καί ὅστις ἑορτάζει τάς μνήμας αὐτῶν βοηθοῦν οἱ ἅγιοι αὐτόν, διότι μεγάλην παρρησίαν ἔχουν προς τόν Θεόν καί ὅτι ζητήσουν παρέχει αὐτοῖς ὁ Κύριος.
Ἀλλ᾿  οἱ ἄνθρωποι  ἀπεδίωξαν τόν φόβον τοῦ Θεοῦ ἀπ᾿  αὐτῶν καί οὔτε τόν Θεόν ἔχουν φίλον οὔτε τινά τῶν Ἁγίων, ἀλλ᾿  ἐκολλήθησαν μόνον εἰς τά βιοτικά καί κοσμικά πράγματα, τά καταστρεφόμενα καί φθειρόμενα καί ἀλλοίμονον εἰς αὐτούς!
Γίνωσκε, τίμιε Πάτερ, ὅτι πᾶς ἄνθρωπος, ἤ ἱερεύς, ἤ μοναχός, ἤ κοσμικός, ἤ ἰδιώτης, ὁ ὁποῖος δέν τιμᾷ τήν ἁγίαν Κυριακήν, Θεοῦ πρόσωπον δέν βλέπει οὐδέ ἔχει ἐλπίδα σωτηρίας. Ἀμήν.
Υ.Γ. Ἀπό τό βιβλίον “Στόμα θανάτου”
 ( Γρηγορίου μοναχοῦ, μαθητοῦ Ἁγίου Βασιλείου τοῦ Νέου)

Ο άγιος Πορφύριος μιλάει κατά της Πανθρησκείας!


Ο άγιος Πορφύριος (+2 Δεκ 1991) μιλάει κατά της μιάς θρησκείας που δήθεν θα φέρει ειρήνη και αγάπη, την στιγμή που οι άνθρωποι παραμένουν στα πάθη τους μακριά από το Θεό και τον μόνο ειρηνάρχη Ιησού Χριστό.



Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια-Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια-Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και από τα δυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Πιο αναλυτικά:

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους "εραστές" της "Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης":Έκλεψαν τα στοιχεία 100 εκατ. πιστωτικών καρτών μεταξύ αυτών και του γ.γ. του ΟΗΕ!


1KOREA CARDS 559 355 Έκλεψαν τα στοιχεία 100 εκατ. πιστωτικών καρτών μεταξύ αυτών και του γ.γ. του ΟΗΕ!
Στοιχεία από περισσότερες από 100 εκατ. πιστωτικές κάρτες κατόρθωσε να συγκεντρώσει υπάλληλος του κρατικού Κορεατικού Πιστωτικού Ιδρύματος (Korea Credit Bureau) σε ένα σκάνδαλο υποκλοπής, που έχει αναστατώσει τη Νότιο Κορέα.
Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν περιλαμβάνονται αυτός του προέδρου της χώρας Παρκ Γιέουν Χίε, αλλά και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.
Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις υποκλοπές
υπάλληλος αντέγραψε τις πολύτιμες πληροφορίες σε στικάκι USB το 2012 ενώ στη συνέχεια δεν δίστασε να τις πουλήσει σε εταιρίες παροχής δανείων.
Η μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων έγινε τελικώς αντιληπτή από τις τράπεζες ένα χρόνο μετά, οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο.

Πηγή: newsit.gr

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ


Πάπας Φραγκίσκος: «Το Διαδίκτυο είναι δώρο του Θεού»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κόντρα στον σκοταδισμό, που θέλει την εξέλιξη να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό ή αποτροπή, κάλεσε τους πιστούς να γίνουν κοινωνοί του ψηφιακού κόσμου.

Ο ποντίφικας χαρακτήρισε μάλιστα το διαδίκτυο «δώρο από το Θεό», λέγοντας ότι προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για επαφή και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. «Αυτό είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό», είπε συγκεκριμένα.

«Ας τολμήσουμε να γίνουμε πολίτες του ψηφιακού κόσμου. Ας είναι η επικοινωνία μας ένα βάλσαμο που ανακουφίζει τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές μας», είπε ο Πάπας.
Σημειώνεται ότι ο Πάπας είναι χρήστης του twitter και ο λογαριασμός του έχει προσελκύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια followers.

Υ.Γ.:
" Τα έχει χαμένα ο καημένος!!! μπερδεύει όπως πάντα το σκοτάδι με το φως. Την εξέλιξη με την οπισθοδρόμηση, και το κυριότερο για μας τους ορθοδόξους δεν εξετάζουμε την εξέλιξη ως σκοταδισμό(ασφαλώς και δεν είναι) αλλά με ένα ερώτημα  " Γιατί έγινε, πώς χρησιμοποιείται και σε τι ωφελεί τελικά.-