Ετικέτες

15.4.19

Μιά κατάσταση ρεμπελιό

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Παΐσιος



Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Κατά γενική ὁμολογία, στίς ἡμέρες μας, τό οἰκοδόμημα τῆς τρισχιλιετοῦς πολιτισμικῆς μας κληρονομιᾶς ἔχει καταρρεύσει σχεδόν ὁλοσχερῶς. Ἀπανωτές ‘’σεισμικές δονήσεις’’, μέ ἔμφαση τά τελευταῖα χρόνια, κατάφεραν νά μήν ἀφήσουν τίποτε ὄρθιο. Παιδεία, πολιτική, ἦθος, ἠθική, καλλιτεχνική δημιουργία, ἐκκλησιαστική διοίκηση, βιώνουν μιά παρακμή ἄνευ προηγουμένου.
Τά πάντα ἔχουν ἰσοπεδωθεῖ. Οἱ πάντες ἔχουν ναρκωθεῖ. Καί οἱ ἀρμόδιοι γιά τήν λήψη ‘’μέτρων ἀντισεισμικῶν’’ ὄχι μονάχα ἀδρανοῦν προδοτικῶς, ἀλλά ἀπό πάνω, ‘’τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμμένων’, κατά τήν κρίση τῶν προγόνων μας, ‘’ἄδουν’’ χύδην καί ὑβριστικῶς.

Τετράδυμα γεννιούνται μετά την άρνηση για επιλεκτική έκτρωση...


Τετράδυμα γεννιούνται μετά την άρνηση για επιλεκτική έκτρωση
Η Ιρλανδή μητέρα Γκρέυς Σλάτερι είναι ενθουσιασμένη, διότι απέκτησε τέσσερα πανέμορφα παιδιά, αλλά, αν οι ιατροί μπορούσαν να έχουν επιβάλλει τη θέλησή τους, η μητέρα θα είχε μόνο δύο από τα παιδιά της σήμερα.
Η Σλάτερι και ο σύζυγός της, Τζέιμς, έκαναν για χρόνια έναν μεγάλο αγώνα με την υπογονιμότητα και υπέφεραν από πολλαπλές αποβολές.
Έπειτα, γνώρισαν το θαύμα, όταν με φυσικό τρόπο συνέλαβαν τετράδυμα, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο.

Φώτης Κόντογλου: «Καταντήσαμε να μην έχουμε απάνω μας τίποτα ελληνικό, από το σώμα μας ίσαμε το πνεύμα μας..»

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτης κοντογλου ελλαδα
Φώτης Κόντογλου – Ἀσάλευτο θεμέλιο

~ Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εναιδιάφορος, ὅποιος δν νοιάζεται γιτίποτα, ὅποιος δν νιώθει καμιεθύνη.

Βόλος: Αστυνομικοί έσωσαν 14χρονη από αυτοκτονία, με τα σώματα τους


Ένα 24ωρο δράσης γεμάτο ανθρωπιά ,αλλά και αυταπάρνηση στο καθήκον έζησαν τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί στον Βόλο, αφού έσωσαν την ύστατη στιγμή δύο νεότατους ανθρώπους που για τους δικούς του λόγους ο καθένας ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Όταν ψιθυρίζει ο Θεός...

Σχόλιο: Αν και η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής δεν είναι για τραγούδια, κατ' εξαίρεση δημοσιεύουμε το παρακάτω βίντεο μιας και το πνεύμα του τραγουδιού δεν είναι κοσμικό. Και έστω και αν εμείς θεωρούμε ότι δεν το αξίζουμε, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την όμορφη έκπληξη και ευχόμαστε να πάει καλά το βιβλίο, αλλά να υπάρξει και συνέχεια (παρά το ότι ακόμα δεν το έχουμε διαβάσει, είμαστε βέβαιοι ότι αξίζει τον κόπο). Σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος χάνεται από εδώ και από εκεί, (δηλαδή διασκεδάζεται = διασκορπίζεται), είναι σημαντικό κάποιοι αδερφοί μας να προσπαθούν να αντιληφθούν τον ψίθυρο του Θεού ο οποίος είναι μεν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αλλά εμείς δεν μπορούμε να Τον αντιληφθούμε λόγω της αμαρτωλότητάς μας. Ας ευχηθούμε να αξιωθούμε να βρισκόμαστε απέναντι στην αιώνια Δόξα Του συμμετέχοντας στην Ουράνια Βασιλεία Του μαζί με τους Αγίους Του και τις Ουράνιες Ασώματες Δυνάμεις που ήδη τον υπηρετούν και κάνουν το θέλημά Του.

Το τραγούδι γράφτηκε για την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου.
Ακούστηκε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ, στις 31 Μαρτίου 2019,
στο πνευματικό κέντρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Βριλήσσια.
Παρόντων εκτός των αδελφών, των φίλων, των γνωστών, των αγνώστων
και του Σταμάτη Σπανουδάκη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου...
(Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους τα τελευταία χρόνια βοηθούν,
ακολουθούν και συμβαδίζουν με το Ορθόδοξο ιστολόγιο "αμφοτεροδέξιος"...)

* εκ των "συν αυτώ"

Κι εκεί που νομίζαμε ότι τελειώσαμε για σήμερα, λάβαμε άλλο ένα μήνυμα... Διονύσιος (ανάγκη επέμβασης καρδιάς - αλλά και πρόβλημα στα νεφρά)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Σχόλιο: Κι εκεί που νομίζαμε ότι τελειώσαμε για σήμερα, λάβαμε άλλο ένα μήνυμα...

Σας παρακαλούμε θερμά να προσθέσετε στην κατάσταση προσευχής και τον αδελφό μας Διονύσιο. Είναι πολύ βαρύ καρδιολογικό περιστατικό που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ανοιχτής καρδιάς. Δυστυχώς δε λειτουργούν τα νεφρά του όπως πρέπει και ενώ ήταν προγραμματισμένος για χειρουργείο, μπήκε εσπευσμένα στη μονάδα νεφρού.

Διαβάστε επ' ευκαρία και το παρακάτω σύντομο άρθρο (από κείμενο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου):