Ετικέτες

11.3.18

Νέο όνομα: Βασίλειος και ενημέρωση για τους π. Παναγιώτη και π. Στέφανο


Παρακαλώ να προσθέσουμε στην προσευχή μας τον Βασίλειο. Ανέβασε υψηλή πίεση και ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί η αιτία. Έκανε εξετάσεις και περιμένει τα αποτελέσματα. Ας ευχηθούμε να αναγνωριστεί το αίτιο, ώστε να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φαρμακευτική ή άλλη αγωγή.

Και τους δύο παρακάτω ιερείς τους έχουμε ήδη στην κατάσταση προσευχής, αλλά έλαβα ενημέρωση ότι η υγεία τους επιδεινώθηκε σημαντικά. Ακολουθεί η ενημέρωση:

Ο Παππούλης Παναγιώτης, συνταξιούχος Ιερέας, είναι πάρα πολύ άρρωστος. Κατά πάσα πιθανότητα, ετοιμάζεται για το Ουράνιο Ταξίδι. Έχει ανάγκη τις θερμότερες προσευχές όλων μας. Άλλωστε εκείνος τόσα χρόνια, ιερουργούσε ακατάπαυστα καθημερινά για χάρη όλων μας. Του το χρωστάμε, δεν νομίζετε;

Ακόμα, ο πατέρας Στέφανος, ένας άξιος κληρικός, είναι βαρύτατα άρρωστος. Αύριο μάλιστα χειρουργείται, έχει ανάγκη τις έμπονες ικεσίες μας.

(παλαιότερη ανάρτηση εδώ)

Ας παρακαλούμε λοιπόν τον Κύριο μας για τους αδελφούς μας. Εκείνος γνωρίζει τις ανάγκες μας και τις ασθένειές μας (πνευματικές και σωματικές) και φροντίζει για εμάς. Ας ξαναδιαβάσουμε και τον σημερινό Απόστολο της Κυριακής Γ΄ Νηστειών (εδώ):

οὐ γὰρ ἔχομεν ἀρχιερέα μὴ δυνάμενον συμπαθῆσαι ταῖς ἀσθενείαις ἡμῶν, πεπειραμένον δὲ κατὰ πάντα καθ᾿ ὁμοιότητα χωρὶς ἁμαρτίας. προσερχώμεθα οὖν μετὰ παῤῥησίας τῷ θρόνῳ τῆς χάριτος, ἵνα λάβωμεν ἔλεον καὶ χάριν εὕρωμεν εἰς εὔκαιρον βοήθειαν.

ΚΑΤΑΓΝΩΣΙΣ ΕΤΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας: 12/3-18/3/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Από αύριο διανύουμε πλέον την τέταρτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (12/3/18-18/3/18). Κανονικά, όλες τις καθημερινές νηστεύουμε αυστηρά, δηλαδή τρώμε άλαδο φαγητό (ή κάνουμε ξηροφαγία και μονοφαγία συνδυασμένες με ενάτη), ενώ το σαββατοκύριακο υποχρεωτικά τρώμε λαδερό φαγητό. 

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 14 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

ProsklisiKargMar18

Πως ακούγονταν οι ψαλμωδίες 1500 χρόνια πριν στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης!

Αποτέλεσμα εικόνας για agia sofia

Περιγραφή Ψηφιακή αναπαραγωγή, ψαλμωδιών, με την αυθεντική ακουστική της Αγίας Σοφίας, από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του stranford, σε συνεργασία με την χορωδία Capella Romana.

Το παραλήρημα της θολοκουλτούρας – Πουλικάκος: «Ο Μ.Αλέξανδρος ήταν ένα κακομαθημένο χιπστεράκι της εποχής»


Σχόλιο: Απολαύστε το "Θείο Νώντα" τον "αιώνιο" χαβαλέ ! Η ζωή του Δημήτρη Πουλικάκου υπήρξε πολυτάραχη και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και σενάριο για ταινία. Φυλακή, ναρκωτικά, αποτοξίνωση, κατηγορίες για δολοφονία, ξανά φυλακή.Κατά δήλωσή του : «Έχω κάνει δύο φορές φυλακή στη ζωή μου. Μια στον Κορυδαλλό και την πρώτη φορά στις φυλακές Αβέρωφ γιατί μαζί με μία παρέα είχαμε φέρει, το 1967, 250.000 δόσεις LSD στην Ελλάδα!>> Το 2008 μπήκε στον ΟΚΑΝΑ για απεξάρτηση. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της συζύγου του Λίλης. Τελικά βγήκε με βούλευμα.     πηγή
Συνέντευξη  έδωσε ο "γνωστός" μουσικός και ηθοποιός Δημήτρης Πουλικάκος.

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους της Combat 18

Προφυλακιστέοι οι τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους της Combat 18
Σχόλιο: Στη φυλακή οι τέσσερις γιατί πετούσαν μολότοφ στους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές!!!! Μπράβο Τόσκααααα!
Στην φυλακή οδηγούνται οι τέσσερις από τους επτά κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Όταν κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κοιτάσματα, η Τουρκία προετοιμαζόταν

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ο Τούρκος πρόεδρος έχει βαλθεί να συγκρουστεί με όλους νιώθοντας ταυτόχρονα απειλή και παντοδυναμία, ένας επικίνδυνος συνδυασμός που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας.
Γράφει ο Αναστάσιος Παπανδρέου
Ναυπηγός Μηχ. Μηχανικός
Beng/Msc University of Strathclyde 

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως;

φωτο από http://panagiaalexiotissa.blogspot.gr/
π. Αλεξάνδρου Σμέμαν
Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης».

Νικολάι Ραγκόζιν – Ο τρόπος επιβολής του σφραγίσματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγκοζιν
Μαρτυρίες: Όταν θα αρχίσουν το σφράγισμα του Θηρίου (Αντιχρίστου) θα ανοίξουν όλες τις φυλακές! Τώρα όλες είναι κλειστές (λειτουργούν). Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί, και θα τους αφήσουν ελεύθερους. (Ήδη το πειραματίζονται με τα βραχιόλια στους φυλακισμένους)

Άγιος Παΐσιος: «Οι νέοι που θα κρατηθούν σήμερα καθαροί θα αριθμηθούν με τους μάρτυρες της Εκκλησίας»


Ο Άγιος Παΐσιος έβλεπε καθημερινά τον πόλεμο που το απάνθρωπο και διαβολικό δημιούργημα της Νέας Εποχής κάνει στην νεολαία μας, ρίχνοντας την στα ναρκωτικά, στην ψυχασθένεια, στην κατάθλιψη, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προωθήσει την ανωμαλία και την διαστροφή ως φυσικές καταστάσεις για το ανθρώπινο ον.

Καταβασίες της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.



΄΄Ο Θειότατος προετύπωσε πάλαι Μωσής΄΄ 
Καταβασίες της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.

Μέλος τονισθέν υπό Χαρ. Ταλιαδώρου.
Θανάσης Δασκαλοθανάσης.