Ετικέτες

13.9.20

Η προϊστορία και η ιστορία του Τιμίου Σταυρού

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Η προϊστορία και η ιστορία του Τιμίου Σταυρού


Αθανάσιος Γιουσμάς (Πρεσβύτερος)

Πρόσωπα και πράγματα έχουν την ιστορία τους και γιατί όχι και την προϊστορία τους. Την ιστορία του και την προϊστορία του έχει και ο Τίμιος Σταυρός που η Μητέρα μας Εκκλησία τιμά την Παγκόσμια Ύψωσή Του στις 14 Σεπτεμβρίου.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (14/9/20-20/9/20)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα νηστεύουμε και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις συνηθισμένες ημέρες νηστείας, δηλαδή την Τετάρτη και την Παρασκευή.  

Δευτέρα 14/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)
[Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού]

Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 16/9, Παρασκευή 18/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)


Ευαγγελική περικοπή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

 Αποτέλεσμα εικόνας για ύψωση τιμίου σταυρού

Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον Κεφ. Ιθ΄ 6 – 11, 13 – 20, 25 – 28, 30.

Φέρτε την νηστεία μπροστά σ’ έναν δαιμονισμένο, και θα παγώσει από το φόβο, θα μείνει ακίνητος σαν πέτρα


Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Πολλοί χριστιανοί, αγνοώντας τη μεγάλη ωφέλεια της νηστείας, την τηρούν με δυσφορία ή και την αθετούν. Και όμως, τη νηστεία πρέπει να τη δεχόμαστε με χαρά, όχι με βαρυγγώμια ή φόβο. Γιατί δεν είναι σ’ εμάς φοβερή, αλλά στους δαίμονες. Φέρτε την μπροστά σ’ έναν δαιμονισμένο, και θα παγώσει από το φόβο, θα μείνει ακίνητος σαν πέτρα, θα δεθεί με δεσμά αόρατα, όταν μάλιστα δεί να τη συνοδεύει η αδελφή της και αχώριστη συντρόφισσά της, η προσευχή. Γι’ αυτό και ο Χριστός είπε: «Το δαιμονικό γένος δεν βγαίνει από τον άνθρωπο, στον οποίο έχει μπεί, παρά μόνο με προσευχή και νηστεία» (Ματθ. 17:21).

Καθηγητής Ιατρικής G. Desuter, λαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Saint-Luc στις Βρυξέλλες:το διαρκές φόρεμα της μάσκας θα προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς σοβαρά προβλήματα στο λάρυγγα!!! αιμορραγίες,πολύποδες, οζίδια, χειρουργεία, αφωνία...




Το διαρκές φόρεμα της μάσκας για τους εκπαιδευτικούς θα μπορούσε να προκαλούσε σε αυτούς σοβαρά προβλήματα στο λάρυγγα. Αυτό διαβεβαιώνει ο Καθηγητής G. Desuter,λαρυγγολόγος στις πανεπιστημιακές κλινικές ενός από τα μεγαλύτερα πιο υπερσύγχρονα κι επανδρωμένα ευρωπαϊκά νοσοκομεία το Saint-Luc στις Βρυξέλλες σε μια carte blanche που δημοσιεύθηκε από τους συναδέλφους μας της Soir.

Εμβόλιο AstraZeneca: Εγκάρσια μυελίτιδα - Η παρενέργεια που «πάγωσε» τις κλινικές δοκιμές - Όλα τα συμπτώματα

Εμβόλιο AstraZeneca: Εγκάρσια μυελίτιδα - Η παρενέργεια που «πάγωσε» τις κλινικές δοκιμές - Όλα τα συμπτώματα

Πολύ σοβαρό είναι εν τέλει το πρόβλημα υγείας που εμφάνισε ο εθελοντής στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού του χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πρόκειται για την εγκάρσια μυελίτιδα και έπειτα από αυτή την παρενέργεια, «πάγωσαν» μέχρι νεωτέρας όλες οι κλινικές δοκιμές. 

Πίστη στον Θεό ως στήριγμα και όχι ως κόσμημα πια.

 

Η Ελλάδα ταπεινώνεται γιατί έχει να δοξαστεί. Τώρα, όμως, περνάμε την ταπείνωση και έχουμε μείνει με λιγότερα. Είναι η ώρα της Πίστης που η Ελλάδα θα την έχει ως στήριγμα και όχι ως κόσμημα, έτσι για ομορφιά.