Ετικέτες

29.7.19

Προσευχή με το ψαλτήρι (ψαλμός 1) για νεογέννητα-νεοφώτιστα παιδάκια και ειδικά για τις Ευγενία, Εμέλια και Ισιδώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για βάπτιση

Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Άγιος Παΐσιος, για να είναι αγιασμένα και να καρποφορήσουν πνευματικά στη ζωή τους τα νεογέννητα, αλλά και τα νεοφώτιστα παιδάκια. Ειδικά ας συμπεριλάβουμε σε αυτή την κατηγορία την Ευγενία που βαπτίζεται σε λίγες ώρες, αλλά και τη νεοφώτιστη Εμέλια και  τη μικρούλα Ισιδώρα. Ο κατάλληλος ψαλμός είναι ο πρώτος.


Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 


Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 1

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα και μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε.Προσευχή με το ψαλτήρι (ψαλμός 97) για να παρηγορήσει ο Θεός στενοχωρημένους ανθρώπους και τον Παναγιώτη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Άγιος Παΐσιος, για να παρηγορήσει ο Θεός ανθρώπους που είναι πολύ στενοχωρημένοι, ώστε να μη θλίβονται. Ειδικά ας συμπεριλάβουμε σε αυτή την κατηγορία τον Παναγιώτη που υποφέρει από βαριά θλίψη-στενοχώρια τις τελευταίες ημέρες. Ο κατάλληλος ψαλμός είναι ο 97ος.


Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 


Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 97

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα και μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε.