Ετικέτες

13.5.21

Αργυρώ Τέγουτζικ Ειρηνοδίκης Πταισματοδίκης για τα τεστ και όχι μόνο...




Ακούστε τί λέει η δικαστικός!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Σεραφείμ Κηθύρων, Σεραφείμ της Ορθοδοξίας, Σεραφείμ της Ελλάδος. 

Ευτυχώς ακολουθούν και άλλοι Αρχιερείς, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, κάποιοι ενοχλούνται.

Τέτοιους Αρχιερείς θέλουμε, τέτοιους Επισκόπους αναγνωρίζουμε! Ακούτε Αρχιερείς;

Καλαβρύτων προς Κυθήρων: Είστε από τους ελάχιστους που υψώνουν φωνή (ΒΙΝΤΕΟ)

 «Όχι για να δικάσει αλλά για να πει την αλήθεια του Χριστού»

-Στήριξη λίγες ώρες πριν την απόφαση εις βάρος του κ. Σεραφείμ από την Δ.Ι.Σ.

(διαβάστε και για την απόφαση ΕΔΩ)


«Σας χρειαζόμαστε όπως και τον προκάτοχό μου Αμβρόσιο, γιατί κάποιοι προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την πατρίδα μας» είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από τα Κύθηρα απευθυνόμενος στον διωκόμενο εσχάτως από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ!

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαϊου 2021 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.

Καυστικός και για την πανδημία και άλλα θέματα που αφορούν τον σύγχρονο Χριστιανό.

Δείτε όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων από το 38.00:

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)

 


ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑΡΙΟΝ

Η περίοδος του Πεντηκοσταρίου είναι χαρμόσυνη και αρχίζει την Κυριακή του Πάσχα και τελειώνει με τη γιορτή της Πεντηκοστής, που η Ορθόδοξη Εκκλησία μνημονεύει και τιμά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Αργότερα στο Πεντηκοστάριο συμπεριλήφθηκε και η Κυριακή των Αγίων Πάντων. Κατά συνέπεια, στην ειδική αυτή περίοδο του λειτουργικού χρόνου, αντιστοιχεί και το ανάλογο λειτουργικό βιβλίο, που ονομάζεται Πεντηκοστάριο. 

Η καθηγήτρια του Καζάν που πέθανε σαν ηρωίδα

Τα τελευταία λόγια της 26χρονης καθηγήτριας Αγγλικών, Ελβίρα Ιγκνάτιεβα, που έπεσε νεκρή από σφαίρα του Ιλνάζ Γκαλιάβιεφ κατά την ένοπλη επίθεση στο 175ο γυμνάσιο του Καζάν, ήταν: «Αντίο, παιδιά», με τη λέξη (το ρήμα) που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για το τελευταίο αντίο εν είδει συγχώρεσης. Η πρώτη σφαίρα προς το μέρος της τη χτύπησε στο κεφάλι. Νωρίτερα, η ίδια κατάφερε να απομακρύνει έναν μαθητή σπρώχνοντάς τον μακριά από τον σκοπευτή, καλύπτοντάς τον με το σώμα της την ώρα που έμπαινε στην τάξη και τελικά σώζοντάς τον! Έπειτα, ο στυγερός δολοφόνος πυροβόλησε τα άλλα παιδιά…

Καζάν: Πένθιμες καμπάνες για τους αδικοχαμένους μαθητές

Τελέστηκαν σήμερα, 12 Μαΐου 2021, σε όλο το Καζάν επιμνημόσυνες δεήσεις για τους 7 μαθητές και τις 2 δσσκάλες (Έλβιρα Ιγκνάτιεβα και Βένερα Αϊζάτοβα), που υπήρξαν θύματα της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο 175ο σχολείο του Καζάν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν κ. Κύριλλος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τον λόγο αυτό μετά τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κιζίτσεσκι του Καζάν, ακριβώς την ημέρα που η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία τιμά τους εννέα μάρτυρες του Κιζίτς.

Η Βασιλεία των Ουρανών βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυτήν (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

 


«...ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν βιάζεται, καὶ βιασταὶ ἁρπάζουσιν αὐτήν» (Ματθ. 11, 12). Δεν είπε κληρονομούν... είπε αρπάζουν. Αν δεν βιάσεις τον εαυτό σου, δεν θα νικήσεις. Δεν θα νικήσεις.

Χριστιανοί ἀγωνιστεῖτε γιά νά καθαριστεῖ ἡ Ἐκκλησία ἀπό τά ἀνάξια στελέχη της, γιά νά ἔρθει ἡ Ἐκκλησία στό ὕψος τῶν Πατέρων…

 


Χριστιανοί ἀγωνιστεῖτε γιά νά καθαριστεῖ ἡ Ἐκκλησία ἀπό τά ἀνάξια στελέχη της, γιά νά ἔρθει ἡ Ἐκκλησία στό ὕψος τῶν Πατέρων…

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ

«…Να αφήσουμε την Εκκλησία του Χριστού
στα χέρια των καθαρμάτων
και των Γεροντίων
και των εκφύλων;»!

 

«Ακούω φωνή· Εσείς δεν ακούτε; Από την Καισάρεια… ακούεται η βροντερά φωνή του Μεγάλου Βασιλείου· Ακούω την σάλπιγγα του ιερού Χρυσοστόμου. Ακούω την απαστράπτουσα φωνή του Γρηγορίου· Εσείς δεν ακούτε; Σάλπιγγες είναι. Τι μας λένε; «Αγωνισθείτε για την Εκκλησία του Χριστού μας. Αγωνιστείτε για να καθαριστεί η Εκκλησία από τα ανάξια στελέχη της, για να έρθει η Εκκλησία στο ύψος των Πατέρων… Γιατί τα λέω αυτά;…

Ο απόρρητος λόγος που κλείνουν τις εκκλησίες




Το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κάποιες αποφάσεις των πολιτικών ηγετών τους δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία πίσω από τις διαταγές που δίνουν οι ηγέτες αυτοί στους υπηκόους τους. Πολλοί πολιτικοί δίνουν εντολές που και αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν γιατί τις δίνουν, όπως μαρτυρά το βλέμμα και οι δεξιότητες πολλών απ’ αυτούς, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δεσμευτικές οδηγίες από κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού, τα οποία συντονίζουν όλο αυτό που ζει ο πλανήτης σήμερα.

Η εδώ ανάλυση, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, διότι δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια ενός άρθρου ν’ αναλυθούν τόσο σπουδαία ζητήματα, για τα οποία ο αναγνώστης θα πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις ώστε ν’ αντιληφθεί κάποια πράγματα, που εδώ παρουσιάζονται απλοποιημένα. Γνώσεις οι οποίες μπορούν ν’ αποκτηθούν κυρίως από βιβλία και ενημερωτικές ιστοσελίδες που δεν ευδοκιμούν στην Ελλάδα.