Ετικέτες

6.9.17

Τα τέσσερα κεριά (Διδακτική ιστορία)

*Εξαιρετική διδακτική ιστορία που αξίζει να την διαβάσετε!

~ Tέσσερα κερι λιωναν ργά, ργά… χρος ταν τόσο συχος πο μποροσε ν κουστε συζήτησή τους…

Επικός ο Σεφερλής για τους ευρωτοκογλύφους και την προσφορά των Ελλήνων


Σεφερλής - Όσα μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι

Πόλεμο έχουμε... στρατιώτες χρειάζονται...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τρεις εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούν θερμή προσευχή:

Κυριακή: καρκίνος ωοθηκών και μετάσταση στο περιτόνιο. Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν χειρουργική επέμβαση λόγω της μετάστασης. Ξεκίνησε χημειοθεραπείες.

Αντώνιος: Έκανε επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς, αλλά παρουσίασε μετάσταση σε τράχηλο και φάρυγγα. Έκανε επέμβαση αφαίρεσης ξανά. Πλέον κάνει χημειοθεραπείες κι ελπίζει στο θαύμα. 

Παναγιώτης: μικρό παιδί με καρκίνο.

Ας προσευχηθούμε για τα αδέρφια μας ο Κύριος να τους δώσει αυτό που είναι προς το συμφέρον τους. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα.

Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης είναι πολύ κοντά και θα γίνει στις μέρες μας


Η Μικρά Ασία, η Ιωνία και ο Πόντος θα επιστρέψουν μαζί με την Βασιλεύουσα




Απόσπασμα (5/7) από την ομιλία του Θεολόγου, Συγγραφέα, και Διευθυντή του Στύλου Ορθοδοξίας κου Διονύση Μακρή, με θέμα "Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης στη Μικρασία μέσα από τους κρυπτοχριστιανούς του σήμερα"

Ευαγγελική Περικοπή (6 Σεπτεμβρίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για αστραπή


...ἐθερουν τν σατανν ς στραπν κ το ορανο πεσντα...

Λκ. ι΄ 16-21

Αποστολικό Ανάγνωσμα [6 Σεπτεμβρίου]




Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς
(ή Κολασσαίς)


Προς Εβραίους επιστολή Παύλου (β΄ 2-10)

Τα σημεία του Ουρανού που οδηγούν τους Ρωμιούς πίσω στην Κωνσταντινούπολη


-Τα σημεία του Ουρανού που οδηγούν τους Ρωμιούς πίσω στην Κωνσταντινούπολη 
-Η Ελλάδα θα Αναστηθεί και θα δοξαστεί 
-Ποιος ήταν ο ειδωλολάτρης θεός των Αράβων πριν το Ισλάμ 


Απόσπασμα (4/7 )από την ομιλία του Θεολόγου, Συγγραφέα, και Διευθυντή του Στύλου Ορθοδοξίας κου Διονύση Μακρή, με θέμα "Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης στη Μικρασία μέσα από τους κρυπτοχριστιανούς του σήμερα"

Περιμένοντας την ευλογημένη μέρα που θα φορούν άφοβα τον Σταυρό τους στο λαιμό

-Το παράπονο των Κρυπτοχριστιανών προς το Ελληνικό κράτος 
-Περιμένοντας την ευλογημένη μέρα που θα φορούν άφοβα τον Σταυρό τους στο λαιμό 
-Κρυπτοχριστιανοί: Ναι, είμαστε Ρωμιοί!


Απόσπασμα (3/7) από την ομιλία του Θεολόγου, Συγγραφέα, και Διευθυντή του Στύλου Ορθοδοξίας κου Διονύση Μακρή, με θέμα "Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης στη Μικρασία μέσα από τους κρυπτοχριστιανούς του σήμερα"

Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών


Σημείωση Σύναξης Ορθοδόξων - Άγιος Μακάριος ο Πάτμιος:
     Η παρούσα ψυχωφελής κι ελπιδοφόρα ανάρτηση αφιερώνεται στη μνήμη του ιδιαιτέρως αγαπητού φίλου, εν Χριστώ αδελφού και συνοδοιπόρου Σώζωντος Βοργιά, ενός εκ των πρωτεργατών της Συνάξεώς μας και μέλος του Δ.Σ. της, που τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα εκοιμήθη την περασμένη Κυριακή για να αναμένει να τον αναστήσει ο Κύριος στη Δευτέρα Παρουσία Του όπως βεβαιώνει και το παρακάτω άρθρο.     
     Ο Σώζων είχε ενστερνιστεί όσο λίγοι τους σκοπούς μας και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εργάστηκε για την εκπλήρωσή τους! Ευχόμαστε ολόψυχα ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του εν Σκηναίς Δικαίων. Όποιος μπορεί ας διαβάσει το Ψαλτήρι ή ας ανάψει ένα κερί στη μνήμη του. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να ενδυναμώσει τους δικούς του ανθρώπους.



Αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 10 η ώρα το πρωί, στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον εκλεκτό και αγαπημένο συμπατριώτη μας Σώζο Βοριά , που έφυγε ξαφνικά την Κυριακή το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.

Η σωρός του επιστρέφει από τη Ρόδο όπου εστάλη για νεκροψία με το πλοίο της γραμμής ξημερώματα Τετάρτης.

Συγγενείς, φίλοι και απλοί πατριώτες, θα απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον πολύ αγαπητό μας Σώζο, οικογενειάρχη, ενεργό πολίτη και δραστήριο μέλος της πατμιακής κοινωνίας. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του. 




Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών

Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου

 Αποτελεί δόγμα της πίστεώς μας η κοινή Ανάσταση των νεκρών. Το λέμε στο σύμβολο της Πίστεώς μας: «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος». Η ζωή μας έχει τέσσερα στάδια. Το πρώτο είναι η επίγεια ζωή μας. Αυτή την οποία ζούμε επάνω στην γη. Το δεύτερο στάδιο είναι μετά τον θάνατο μας, η λεγόμενη «μέση κατάσταση». Το τρίτο στάδιο είναι η ζωή κατά την ανάσταση των σωμάτων και το τέταρτο η ζωή του μέλλοντος αιώνος. Τότε αρχίζει και το μυστήριο της «ογδόης ημέρας».