Ετικέτες

11.4.17

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω



Μεγάλη Τετάρτη


Μεγάλη Τρίτη απόγευμα (όρθρος Μεγάλης Τετάρτης) - Τροπάριο Κασσιανής (βίντεο)

Myron.jpg

ακολουθία όρθρου, τυπικό ΕΔΩ

Σχόλιο: Να σημειώσουμε ότι το τροπάριο της Κασσιανής φέρει την ονομασία της υμνωδού μοναχής Κασσιανής (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που έγραψε το ποιήμα αυτό. Το αναφέρω διότι διαπίστωσα ότι πολλοί συγχέουν την Κασσιανή με την πόρνη στην οποία αναφέρεται το τροπάριο...!!! Επίσης να σημειώσουμε ότι στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο αναφέρεται παρόμοιο περιστατικό με την Μαρία την Μαγδαληνή, η οποία όμως είναι διαφορετικό πρόσωπο από αυτό της πόρνης στην οποία αναφέρονται τα υπόλοιπα 3 ευαγγέλια και το τροπάριο της Κασσιανής...

῾Ἡ πρώην ἄσωτος γυνή, ἐξαίφνης σώφρων ὤφθη, μισήσασα τά ἔργα τῆς αἰσχρᾶς ἁμαρτίας καί ἡδονάς τοῦ σώματος, διενθυμουμένη τήν αἰσχύνην τήν πολλήν καί κρίσιν τῆς κολάσεως, ἥν ὑποστῶσι πόρνοι καί ἄσωτοι. ῟Ων περ πρῶτος πέλω, καί πτοοῦμαι, ἀλλ᾽ ἐμμένω τῇ φαύλῃ συνηθείᾳ ὁ ἄφρων. Ἡ πόρνη δέ γυνή, καί πτοηθεῖσα καί σπουδάσασα ταχύ, ἦλθε βοῶσα πρός τόν Λυτρωτήν: Φιλάνθρωπε καί οἰκτίρμον, ἐκ τοῦ βορβόρου τῶν ἔργων μου ῥῦσαί με᾽ (οἶκος τοῦ κοντακίου τοῦ ὄρθρου).


Το να είσαι Χριστιανός…




Πάντοτε σήμαινε και σημαίνει να γνωρίζεις με ένα μεταλογικό και ωστόσο απόλυτα βέβαιο τρόπο που ονομάζεται πίστη, πως ο  είναι η Ζωή κάθε ζωής, πως είναι η Ζωή η ίδια και επομένως η ζωή μου. «Εν αυτώ ζωή ην και η ζωή ην τον φως των ανθρώπων».

Από την Λετονία ξεκινάει η εποχή της πανθρησκείας; Κληρικοί από διαφορετικές θρησκείες, ροκάδες, αθλητές σε οικουμενιστική πομπή την Μεγάλη Παρασκευή




Του Μανώλη Κείου
Βιάζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων να εγκαταστήσει στην συνείδηση των λαών την πανθρησκεία ανακατεύοντας στη χοάνη του οικουμενισμού δόγματα, πεποιθήσεις, πίστη, πνευματικότητα μαζί με το ….. αθλητικό πνεύμα και τη μουσική!!!!!

Ο Θεάνθρωπος στο Σταυρό και εμείς παίζουμε μπάσκετ





Έντονη διαμαρτυρία από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος σημείωσε ότι είναι ντροπή να γίνονται αγώνες τη Μεγάλη Πέμπτη για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, ενώ ο Χριστός είναι πάνω στο Σταυρό. Εκείνη τη μέρα θα βρίσκομαι δίπλα στον Εσταυρωμένο ζητώντας το έλεός Του,ανέφερε χαρακτηριστικά.