Ετικέτες

9.12.20

Τα Άγια Λείψανα και το Οστεοφυλάκιο της Σκήτης Αγίας Άννας σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

 

Συγκλονιστικό βίντεο από το μακρινό 1994 για αυτούς που δεν φοβούνται το θάνατο

Ο Γέροντας Γαβριήλ και ο π.Χρυσόστομος από το κελί των Καρτσωναίων ξεναγούν τον κ.Γιώργο Μπουτσουρή στην σκήτη της Αγίας Άννης (Άγιον Όρος) στις αρχές του 1994. Η ξενάγηση-προσκύνημα επικεντρώνεται στα Άγια Λείψανα της Σκήτης μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχουν: - Το Λείψανο της "γιαγιάς" του Κυρίου μας της Αγίας Άννης (αριστερό πόδι). - Η Κάρα του Αγίου Νεκταρίου Αγιαννανίτου. - Η Κάρα του Αγίου Μακαρίου Αγιαννανίτου. Η ξενάγηση-προσκύνημα ολοκληρώνεται στο οστεοφυλάκειο της Σκήτης όπου με δέος παρατηρούμε πάμπολλες αγιασμένες κάρες παλαιών μοναχών και ιερομονάχων, ωρισμένες από τις οποίες ανήκουν σε πολύ γνωστές ιερές προσωπικότητες του παρελθόντος. Επί παραδείγματι: - Η κάρα του φημισμένου παπά-Σάββα του Πνευματικού, η οποία συχνά ευωδιάζει. - Η κάρα του παπά-Παύλου του πνευματικού ο οποίος εκοιμήθει το 1988. - Η κάρα του γέρο-Μάξιμου (αδελφού της γνωστής και αγαπητής ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου), ο οποίος εκοιμήθει το 1964. Την ευχή τους να έχουμε!!

Θάρσεις ή Θαρσίς

 


Διόδωρος Ράμμος

Ιστορικός - αρχαιολόγος

για το ιστολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ


Tarsis (תַרְשִׁ֑ישׁ)

 

Το δεύτερο φύλο του ελληνικού έθνους ονομάζεται Θάρσεις ή Θαρσίς (Γένεσις, 10,4) και την ονομασία αυτή την συναντάμε σε πολλά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης. Η λέξη αυτή ταιριάζει πλήρως με το όνομα Ταρσός, την γνωστή πόλη της Κιλικίας. Προφανώς οι πρώτοι Έλληνες μετανάστευσαν από την Μεσοποταμία προς το Αιγαίο, περπατώντας παράλληλα με τις όχθες του Ευφράτη. Κατέληξαν στον κόλπο της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) και κάποια ομάδα έμεινε εκεί, στην εύφορη πεδιάδα της Κιλικίας, κάποιοι πέρασαν απέναντι στην Κύπρο, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες συνέχισαν προς το Αιγαίο.

ΕΜΒΟΛΙΑ: Οι λαοί πληρώνουν, οι εταιρείες θησαυρίζουν
Ενόσω η πανδημία COVID-19 θερίζει καθημερινά χιλιάδες ζωές σε όλον τον κόσμο, τα φαρμακευτικά μονοπώλια ερίζουν για τις προκαταβολικές χρηματοδοτήσεις από τα κράτη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Αντί όλες οι επιστημονικές δυνάμεις και παραγωγικές δυνατότητες να συνεργαστούν και να συντονιστούν για την παραγωγή το ταχύτερο και σε επαρκείς ποσότητες του αποτελεσματικότερου εμβολίου (όπως θα μπορούσε να συμβεί, είναι αλήθεια, μόνο αν είχε αντικατασταθεί η καπιταλιστική κοινωνική οργάνωση από τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική), οι εταιρείες ανταγωνίζονται και απειλούν ότι αν δεν υπογραφούν συμβόλαια εκ των προτέρων και δεν πέσει «ζεστό» χρήμα, η παράδοση εμβολίων θα καθυστερήσει. Κι αυτό τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς η έρευνά τους είναι βασισμένη στην κοινωνικά χρηματοδοτούμενη ανάπτυξη της βασικής επιστημονικής έρευνας, την οποία τα μονοπώλια ιδιοποιούνται, με την ίδια ευκολία που ιδιοποιούνται και τον ιδρώτα των εργατών τους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις εταιρείες που βασίζονται σε παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής εμβολίων (π.χ. με χρήση αδενοϊών), αλλά και με εκείνες που χρησιμοποιούν το νέο είδος εμβολίων, με mRNA (αγγελιοφόρο RNA).

Άρχισαν οι μηνύσεις για την απάτη της "πανδημίας" COVID-19

 


Άρχισαν οι μηνύσεις για την απάτη της "πανδημίας" COVID-19

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ! | «Ο Άγιος Παΐσιος μας αποκάλυψε το σχέδιο του Θεού...» Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

 

 ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΕΝΟΣ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΝΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΟΥ,

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟΝ ΤΟΥ ΒΙΟΥ

ΜΕ ΠΟΝΕΜΕΝΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΤΟΥ!

 

Η Αμερικανίδα γιατρός Carrie Madej, για το επερχόμενο εμβόλιο και ό,τι θα το συνοδεύει (ΒΙΝΤΕΟ - Ελληνικοί Υπότιτλοι).

 Σχόλιο Πᾶνος: Πρέπει νὰ δεῖτε ὁπωσδήποτε ὅλοι τὸ βίντεο, μὴν τὸ προσπεράσετε. Θὰ καταλάβετε ἐὰν πρόκειται γιὰ ἐμβόλιο ἤ κάτι ἄλλο, γιατὶ ἀπoρρίπτουν ὅλους τοὺς ἐπιστήμονες καὶ ἰατροὺς σὲ ὅλο τὸν κόσμο ὅπως καὶ κάθε θεραπεία μὲ ὑδροξυχλωροκίνη κ.λπ. γιὰ τὸν κοροναϊὸ (covid19) καὶ ἄλλα.
 ________________
 
Η Δρ Carrie Madej, είναι ειδική παθολόγος στο McDonough της Τζώρτζια. Η Δρ Madej ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στο Πανεπιστήμιο Mercer - The Med Center Of Central Ga. 
 
Σήμερα εξασκεί το λειτούργημα της στο Phoenix Medical Group of Georgia, LLC και συνεργάζεται με το Southern Regional Medical Center._
 
( Το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας )

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (7/12/20 - 13/12/20)

 Σχετική εικόναΗ ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας την 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: νηστεία (λαδερό ή ψάρι)

Τετάρτη 9/12: νηστεία (λαδερό)
[Σύλληψις Αγίας Άννης]

Παρασκευή 11/12: νηστεία (άλαδο

Σάββατο 12/12, Κυριακή 13/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Για κάποιους πνευματικούς η ιχθυοφαγία λήγει τη 12η Δεκεμβρίου, το οποίο σημαίνει ότι την Κυριακή 13/12 τρώνε μόνο λαδερό. Για τους υπολοίπους η ιχθυοφαγία διαρκεί μέχρι και τις 17/12. Ακολουθήστε τη γραμμή που θα σας δώσει ο πνευματικός σας.