Ετικέτες

16.5.18

Δελτίο Τύπου Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για το νομοσχέδιο περί αναδοχής τέκνων


Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε (351/8-5-2018) εκθέτει τις απόψεις της για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας». Στο Δελτίο Τύπου υπογραμμίζεται η σημασία που έχει η παρουσία πατέρα και μητέρα στην οικογένεια και αντιμετωπίζονται τα επιχειρήματα υπέρ της παροχής δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια του τύπου «είναι προτιμότερο ένας ομοφυλόφιλος γονέας παρά ένας αλκοολικός» (αφού αλκοολικός μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού) ή «δεν είναι δυνατό να νομοθετηθούν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο δικαίωμα αναδοχής» (αφού υπήρχε δυνατότητα νομοθέτησης για ζευγάρι με πατέρα και μητέρα, χωρίς να γίνονται διακρίσεις) ή «η παροχή του δικαιώματος στους ομοφύλους είναι ευρωπαϊκή επιταγή» (αφού οι παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι δεσμευτικές -αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες παρατηρήσεις διεθνών οργάνων, όπως του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, όχι μόνο δεν ονομάζονται ως «διεθνείς επιταγές», αλλά λοιδωρούνται-). Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Το pontos-news.gr σας ξεναγεί στην έκθεση του Κ. Φωτιάδη «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» (φωτο)



Ό,τι αντικρίζει ο επισκέπτης εισερχόμενος στην έκθεση (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η κάμερα του pontos-news.gr βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε την πολυθεματική έκθεση «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο διάβολος προκαλεί αναστάτωση της ψυχής.





Αγίου Ιωάννου της Κρονστάνδης

Η παρουσία του σκοτεινού πνεύματος μέσα στον άνθρωπο εκδηλώνεται με το σκοτάδι του νου, την ταραχή, τη θλίψη και τη βεβαρημένη καρδία.

Η προετοιμασία για την προσευχή

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχη
Ἅγιος Ἰγνάτιος Brianchaninov (Ἐπίσκοπος Καυκάσου καί Μαύρης Θάλασσας)
Ἡ προσευχὴ ἔχει μεγάλη σημασία γιὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ γι’ αὐτὸ θὰ πρέπει νὰ ὑπάρξει ἡ σωστὴ προετοιμασία πρὶν ἀπὸ αὐτὴν – ὅπως λέει καὶ ἡ Παλαιὰ Διαθήκη: «Προετοιμάσου πρὶν προσευχηθεῖς καὶ μὴν γίνεσαι σὰν ἕνας ποὺ πειράζει τὸν Κύριο».

Ο Ιεχωβάς που έγινε προσκυνητής ! ( θαύματα Παναγίας Μαλεβή )

Ένας Ιεχωβάς ταπεινός Παναγίας Μαλεβής ως προσκυνητής της Μυροβλυζούσης θαυματουργής εικόνας της Ήταν καλοκαίρι, πλήθος προσκυνητών είχε κατακλείση το καθολικόν της Μονής μας και συνωστίζοντο ποιος θα προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα, την αναβλύζουσα Άγιον Μύρον. Ανάμεσα τους ένας άνδρας παρακολουθούσε τα πάντα με μεγάλην περιέργειαν, χωρίς να κάμει ούτε το σημείον του σταυρού, χωρίς ούτε να προσκυνήση, ούτε τίποτα, ο άνθρωπος αυτός ήταν στρατιωτικός.

Σοφία, Αντωνία, Μαργαρίτα, Βασιλική και Μαρία: μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας διαβάσουμε προσεχτικά και το συγκεκριμένο άρθρο (από όπου πήρα την εικόνα)


Παρακαλώ ας προσευχηθούμε και για τις παρακάτω αδερφές μας εν Χριστώ:

1. Σοφία: νοσηλεύεται στην εντατική μετά από μικροβιακή λοίμωξη που πέρασε στο αίμα και προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. (ενημέρωση: κοιμήθηκε στα μέσα Ιουλίου)

2. Αντωνία: δοκιμάζεται σκληρά και ταυτόχρονα προσπαθεί να φέρει σε πέρας το λειτούργημά της. Ας ευχηθούμε να της δώσει ο Θεός ό,τι είναι συμφέρον για την ψυχή της.

3. Μαργαρίτα: Ταλαιπωρείται από χρόνιο νόσημα, αλλά κινδυνεύει και από κάτι καινούριο (υπό διερεύνηση). Ας την φωτίσει ο Θεός να κάνει η ίδια ό,τι καλύτερο για την υγεία της και ας της δώσει τα καλά και συμφέροντα....

4. Βασιλική: πάσχει επίσης από χρόνιο νόσημα. Κινδύνεψε από ιατρικό λάθος να χάσει τη ζωή της, αλλά δόξα τω Θεώ την πρόλαβαν... Είναι καλύτερα τώρα, αλλά το χρόνιο νόσημα παραμένει.

5. Μαρία: πάσχει από καρκίνο πνεύμονα. Αρνείται τις χημειοθεραπείες.


Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

Ενημέρωση για την Ευαγγελία (κύρωση ήπατος)

xristos keraki


Μας ενημερώνει αδερφή μας για την Ευαγγελία που μπήκε στην κατάσταση προσευχής πριν ένα μήνα (θυμηθείτε εδώ): 

Η αδελφή μας Ευαγγελία χειρουργήθηκε την Πέμπτη και έγινε η μεταμόσχευση συκωτιού, σε λιγότερο όμως από 24 ώρες παρουσίασε αιμορραγία και μπήκε ξανά στο χειρουργείο. Η κατάσταση της είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ας εντείνουμε την προσευχή μας για εκείνη, προσωπικά την έχω αναθέσει στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

Παρακαλώ ας προσευχηθούμε και για την ψυχή του δωρητή και ας μη γνωρίσουμε το όνομα του.