Ετικέτες

8.3.18

Οριοθέτηση Ορθοδοξίας και αιρέσεως – Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών της Μ. Τεσσαρακοστής γιορτάζει η Εκκλησία μας την νίκη της Ορθοδοξίας εναντίον των αιρέσων. Το ιδιαίτερο ιστορικό γεγονός, που αποτέλεσε την βάση και την απαρχή του εορτασμού αυτού, ήταν η νίκη της Εκκλησίας εναντίον της εικονομαχίας. Οι εικονομάχοι πρέσβευαν ότι η χρήση των εικόνων είναι αντιχριστιανική. Δεν δέχονταν την προσκύνηση της εικόνας του Χριστού, όπως και την τιμή των εικόνων και των ιερών λειψάνων των αγίων. Η τοποθέτησή τους αυτή δεν ήταν επιφανειακή, αλλά προχωρούσε βαθύτερα ως την άρνηση της απεικονίσεως του Χριστού, πράγμα που οδηγεί τελικά στην άρνηση της σαρκώσεώς του και της παρουσίας του ως αληθινού ανθρώπου μέσα στον κόσμο. Η απόληξη αυτή της εικονομαχίας φανερώνει και τον αιρετικό χαρακτήρα της• μαρτυρεί ότι ήταν πραγματική αίρεση.

Ο Παράδεισος...κερδίζεται για τόσο λίγο


Ήταν κάποτε μια γριά γυναίκα, η οποία στη ζωή της δεν είχε κάνει κανένα καλό.

Όταν πέθανε, ο άγγελός της την πήγε στο θρόνο του Θεού, μα στο βιβλίο των πράξεών της δεν υπήρχε καμία καλοσύνη κι έτσι ο δρόμος της ήταν για την κόλαση.

Η προκλητική δημόσια ομιλία του Μουσολίνι κατά της Ελλάδος και η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά (22 Νοεμβρίου 1940)

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταξας μουσολινι
Στις 18 Νοεμβρίου 1940 ο Μουσολίνι εκφώνησε ένα δημόσιο λόγο στον οποίο ανάμεσα στα υπόλοιπα παράλογα και ανερμάτιστα, κατηγορούσε την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για την εισβολή των Ιταλών, ενώ απέδωσε την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα στην φύση του εδάφους της Πίνδου.

Η ομιλία αυτή είχε το εξής περιεχόμενο:

Ουάσιγκτον: Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας τιμήθηκε από το εβραϊκό λόμπι


Σχόλιο: Μάλλον θα άλλαξε με πιο ποιοτική "παρτίδα" !!!

«Ο Ράμα τιμάται στις ΗΠΑ με το βραβείο του πολιτιστικού πλουραλισμού»

Ο αφοπλισμός της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ταγματα εθνοφυλακης
Δεν θα υπήρχε το πρόβλημα με τους Ελληνες στρατιωτικούς που έχουν πιάσει αιχμαλώτους οι Τούρκοι αν η χώρα μας δεν είχε αφοπλιστεί. Αφοπλισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υπακοή στις υλακές των ΜΚΟ και της αντεθνικής Ακροαριστεράς που ζητούν τη μη ανέγερση φραχτών, το γκρέμισμα όσων υπάρχουν στα σύνορα, την αποναρκοθέτηση των στρατηγικών σημείων της συνορογραμμής, το μπάτε σκύλοι αλέστε σε αλλότρια, ανεξέλεγκτα στοιχεία που παρουσιάζονται ως «πρόσφυγες».

Παρασκευή: Έκκληση για βοήθεια μέσω facebook...

Αποτέλεσμα εικόνας για βοήθεια


Σχόλιο: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την εγκυρότητα των παρακάτω πληροφοριών. Σίγουρα όμως μπορούμε να προσευχηθούμε για την Παρασκευή να βρει μια δουλειά, ώστε να μπορεί να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Τώρα, αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και με υλικό τρόπο, ας του το ανταποδώσει ο Κύριος.



Αδέρφια μου καλησπέρα. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου. Σας παρακαλώ πολύ, αν είναι δυνατόν, βοηθήστε με. Έχω μεγάλη ανάγκη, πεινάνε τα παιδιά μου, δεν ξέρω τι να κάνω, χρειάζομαι άμεσα βοήθεια. Αν δεν μπορείτε χρήματα, γιατί ξέρω είναι πολύ δύσκολα για όλο το κόσμο, τουλάχιστον επικοινωνήστε μαζί μου στο 697181175 να σας πω πού μπορείτε να μου στείλετε λίγα τρόφιμα, ακόμα και ρουχαλάκια για τα μικρά μου. Σας παρακαλώ πολύ, στον καθένα μπορεί να συμβεί αυτό, ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά καταλάβετε τη φωνή μιας απελπισμένης μάνας που δεν μπορώ ούτε το καθημερινό να προσφέρω στα μικρά μου.

Η Κωνσταντίνα μας "πέταξε" προς τα εκεί που ανήκει...Για να γεμίσει και με τη δική της παρουσία τον Παράδεισο!!!



Από το φίλιο ιστολόγιο: Αμφοτεροδέξιος

Έφυγε η Κωνσταντίνα μας, πέταξε για την αληθινή ζωή, εκεί που "ουκ έστι πόνος ου λύπη, ου στεναγμός"! Στα 27 της... 

Ήπιε τον πόνο χωρίς...ανάσα και διαλείμματα σχεδόν 7 χρόνια! Από την αρχή ήταν...τελειωμένη περίπτωση !!!

Ακόμα κι οι γιατροί δήλωναν πως σπανιότατα συναντούν τέτοιον καρκίνο, σαν....λερναία ύδρα! Υποκλίνονταν δε, στην ...εκ Θεού δύναμή της!!! Πάντα με...χαμόγελο! Πάλεψε με...ανεπανάληπτη δύναμη, υπομονή και πίστη!