Ετικέτες

14.6.17

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΑ ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

p. Ayg. eyl. katask

Τὰ δέκα τελευταῖα χρόνια, ἀπὸ τὸ ᾿50 μέχρι τὸ ᾿60, ἔφυγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τὰ καλύτερα παιδιά της, τὸ ἄνθος τῆς Ἑλλάδος (*).

Οι γυναίκες που παραβίασαν το άβατο του Αγίου Όρους


Μαλβίνα.
Το Άγιο Όρος αποτελεί άβατο, δηλαδή ένας τόπος όπου απαγορεύεται η είσοδος γυναικών, με σκοπό την προστασία των μοναχών από τους σωματικούς και πνευματικούς πειρασμούς. 
Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι τα λιμάνια που οδηγούν στην ιερή περιοχή, ενώ, αν βρίσκονται επιβασμένες σε πλοίο, αυτό, απαγορεύεται να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τις ακτές.
Μάλιστα, όσες θελήσουν να παραβούν τον κανονισμό κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες προπάθησαν να παραβούν το άβατο και να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, τα κατάφεραν. Ας δούμε αναλυτικά. 

«Γιατί φεύγει ο νους μου στην προσευχή;»

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
Αγαπώ την προσευχή. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη δυνατότητα να μπορεί να στέκεται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού, να αναφέρει τα  προβλήματά του και να ζητεί βοήθεια· ότι είναι μέγιστη τιμή να μπορεί να συνομιλεί με τον άπειρο και παντοδύναμο Θεό ο μικρός και αδύναμος άνθρωπος· ότι είναι πολύ μεγάλο και αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα μας, που χαρίζει παρηγοριά, ελπίδα και ανάπαυση στην κουρασμένη ψυχή μας η προσευχή. Για όλους αυτούς τους λόγους μου αρέσει η προσευχή, θέλω να προσεύχομαι· και να προσεύχομαι σωστά, με καθαρή την ψυχή μου, με πίστη στην καρδιά, με συγκεντρωμένο το νου.

Τουρκικές ταινίες, σήριαλ και Survivor: Μέσα Πολιτιστικής Διπλωματίας ή Προπαγάνδας

Η Ευριδίκη Βαλαβάνη. Φωτογραφία via Skai

Του Μιχάλη Διακαντώνη* - H Πολιτιστική Διπλωματίααποτελεί ένα πεδίο άσκησης πολιτικής που στοχεύει στη δημιουργία, ανάπτυξη και προβολή των πολιτισμικών στοιχείων μιας χώρας στο εξωτερικό. 

Γιατί ὑποφέρουμε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου




Γιατί ὑποφέρουμε
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλο