Ετικέτες

12.5.19

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (13/5/19 - 19/5/19)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (13/5-19/5) είναι η τρίτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 15/5 και η Παρασκευή 17/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Σκόρπιες ἀλήθειες...


Σκόρπιες ἀλήθειες...

«Μιά ζωή στερημένη ἀπόγάπη εναι λουλούδι πούνθίζει στήνρημιά καί κανείς δέν χαίρεται τήν εωδία του».

Η Κίνα δηλώνει πανέτοιμη για τυχόν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑΗ Κίνα είναι πλήρως προετοιμασμένη για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της στον εμπορικό πόλεμό της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως ελπίζει πως οι ΗΠΑ μπορούν να επιλύουν προβλήματα μέσω του διαλόγου και όχι λαμβάνοντας μονομερή μέτρα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η στρατηγική της ΤουρκίαςΣχόλιο Ελληνικής Νεώς: Κάπως έτσι χτίζεις ισχυρή οικονομία και κερδίζεις επιρροή σε διεθνές επίπεδο.
Διπλή βράβευση με παγκόσμια πρωτιά απέσπασε χθες στο Λονδίνο, στα πλαίσια του θεσμού των Partnership Awards, η Μυτιληναίος με το εμβληματικό ενεργειακό έργο Bridge Power Plant, ισχύος 400 MW, που αναπτύσσει στη Γκάνα.

Του Φιλίππου Παναγοπούλου

Οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Τουρκία μεταξύ των πλέον καταπιεστικών χωρών στην θρησκευτική ελευθερία


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των Ηνωμένων Πολιτειών (USCIRF) εξέδωσε πριν λίγες μέρες την ετήσια Έκθεσή της με τίτλο “Οι πιο σοβαροί παραβάτες θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο”, κι ανάμεσα τους βρίσκεται και η Τουρκία που κατηγοριοποιείται ως “χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας”.